Vineri, 23-Feb-2018, 9:36 PM
Bine ai venit Oaspete |

Petitia - Forum Cetăţenie

[ Mesaje Noi · Membri · Reguli · Caută · RSS ]
Pagina 1 din 11
Moderatorul forumului: tanassy 
Forum Cetăţenie » Cetatenie » Dosare nerezolvate?! » Petitia (Respectarea termenilor legali de către ANC!!!)
Petitia
VladislavaDate: Luni, 15-Iun-2015, 9:45 PM | Message # 1
Colonel
Grupă: Verificat
Mesaje: 469
Reputaţie: 24
Statut: Offline
Dragi forumisti si nu numai, semnati va rog frumos

Petitia

Către Administraţia Prezidenţială
Palatul Cotroceni,
Bulevardul Geniului nr. 1-3
Sector 6 - Bucuresti - Romania,
Cod postal 060116
Domnului Preşedinte al României
Klaus Iohannis

PETIȚIE

Domnule Preşedinte al României, prin prezenta noi, subsemnații, cetăţeni moldoveni şi ucraineni, care au depus cereri de redobândire a cetăţeniei române la sediul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, birourile teritoriale ale acesteia, la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României în străinătate, Vă aducem la cunoștință că în ciuda modificărilor Legii cetăţeniei 21/1991 din ultimul timp, problemele principale în domeniul redobândirii cetăţeniei române, la ora actuală continuă să persiste, în special cele enumerate mai jos:
- termenul exagerat de mare pentru soluționarea unei cereri de redobândire a cetăţeniei române ( în particular e vorba de nerespectarea termenului legal privind procesarea și examinarea unei cereri);
- lipsa de transparență și imposibilitatea accesării informaţiilor oficiale privind soluționarea dosarului. (de multe ori petenţii aşteaptă luni de zile pentru a primi un răspuns oficial la petițiile adresate ANC-ului în care solicită comunicarea stadiului dosarului, iar daca se și primește un răspuns acesta pare a fi unul tipic, fără a primi detalii, termen și clarificarea dosarului propriu zis).
- verificăm o lipsă de consecutivitate în privința soluționării dosarelor prin publicarea ordinelor emise de către Președintele Autorității Naționale, și aceasta credem că e una din cele mai mari și grave probleme la momentul actual. Cerem ca dosarele să fie soluționate în conformitate cu numărul atribuit , și ca termenul soluționării acestora să nu depășească 1.5 ani.

Din cele expuse mai sus, solicităm respectuos să luaţi măsuri urgente şi efeciente în scopul:
1. Respectării de către Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie a Legii cetăţeniei române 21/1991 modificată în 2013 şi publicată în Monitorul Oficial nr. 148 Partea I din 20 martie 2013;
2. Respectării termenilor legali în procesul de furnizare al avizelor de către instituţiile de la care ANC solicită informaţii despre petenţi conform art.16 alin. (2) lit. a) din Legea cetăţeniei, care prevede stabilirea unui termen, ce nu va depăşi 60 de zile;
3. Respectării termenilor legali de 30 zile de către ANC, în cazul solicitării prin petiție, la adresa de e-mail oficiala – cetatenie@just.ro , a informaţiilor despre numărul dosarului de cetățenie, depuse la consulate, sau a informațiilor despre stadiul soluţionării dosarului, a termenului fixat, la care Comisia ANC va verifica îndeplinirea condiţiilor necesare pentru redobândirea cetăţeniei române, precum și informații despre numărul de avize deja primite de la instituţiile competente.
4. Respectarea periodicității și consecutivității examinării cererilor depuse de către solicitanți în baza depunerii acestora.
...
Mesaj editat de Vladislava - Luni, 15-Iun-2015, 9:46 PM
 
Forum Cetăţenie » Cetatenie » Dosare nerezolvate?! » Petitia (Respectarea termenilor legali de către ANC!!!)
Pagina 1 din 11
Căutare: