Aici puteti scrie orice problema pe care o intalniti in procesul obtinerii actelor de stare civila , necesare pentru depunerea dosarului de redobandire a cetateniei.
Ai aflat ceva nou de pe acest site?! Multumeste! Da un click pe reclama!
Salut!!!!!!!!!! Eu am 22 ani. Cum as pute eu sa aflu daca cineva din bunicii mei au fost cetateni romini sau nu??? Original sunt din Telenesti. Sunt foarte recunoscator la cei care o sama ajute. Mersi
Atunci ce acte sa cer pentru a confirma ca ea este bunica mea si ca a fost romin??? Si de unde??? Cred ca sa nascut in anul 1932.
iti treb adev de nastere sau de deces, si atat, ce sa mai confirmi, daca in cert de nastere la parintele tau e numele bunicii, oare nui clar ca ea e bunica ta?! Stai linistit, spre deosebire de "altii" , cei de la directia cetatenie stiu ca pana in '40 R.M a fost sub jurisdictie romana...asa ca nu treb sa le mai dovedesti nimic.
referitor la acte de stare civila a buneilor..... este necesar pt toti 4 bunei? Eu am 2 decedati si 2 inca in viata, reese ca am nevoie de 2 acte de deces si 2 cert de nastere?
asa o intrebarica, mai mult de fapt ca sfat... intentionam cu viitoarea mea sotie sa ne casatorim la vara, cum ar fi mai bine de procedat - sa asteptam cu redobindirea cet romane pina la momentul primirii certificatului de casatorie, sau e indiferent, adica .. putem depune singuri actele acuma...
Va rog f-te mult,spuneti-mi cu ce sa incep (adica ce doc-te trebuiesc )p-u a incepe toata procedura de redobindire a cet.romane. Buneii sint nascuti prin anii 1912,tatal 1932 ,mama -1940. Trebuie gasit toate datele si d-e bunei ? Si de unde le gasesc?Multumesc!
Elena, nu ai nevoie de actele buneilor, deoarece parintii taatal tau e nascut pana in '40, actele necesare le gasesti in topicul cu acte necesare pt depunerea dosarului
Daca tatal meu e nascut in R.S.S.Ucraineana, dar in prezent e cetatean moldovean cum procedez cu cerificatul lui de nastere? La osc din raion au spus ca nu elibereaza duplicate si nu transcriu. Unde sa ma adresez? MULTUMESC!!!
Oaspete, daca a fost nascut in ucraina, bineanteles ca no sa iti elibereze nimeni din MD adev de nastere, trebuie sa mergi la arhiva din localitatea in care s-a nascut tatal tau
Dar certificatul vechi (sovietic) de nastere emis de R.S.S.Ucr. daca il traduc si legalizez la notar nu poate fi acceptat la consulat? MULTUMESC inca o data!!!
Salut! Eu am o problema cu numele tatalui meu: tata in toate actele lui este IVAN, iar eu dupa tata sunt ION. cum procedez cu certificatul lui de nastere?
Salutare la toti!!!!!! Cum as putea sa obtin "Cazier judiciar din România" Mersi la cei care o sami raspunda!!!!!!!!!!
pe langa ambasada o sa gasesti o gramada de oameni care fac caziere romanesti. dumitru, In chisinau, adresa exacta n-o stiu, poate o sa o scrie cineva care stie exact
Am o intrebare catre cei care cunosc.Explic astfel situatia:
Parintii mamei mele nu au certificat de casatorie (nu este deloc inregistrata casatoria lor), adica nu au fost casatoriti. Tatal mamei este viu,mama a decedat. Intrebarea este: ce facem in acest caz in care nu exista certificat de casatorie a parintilor. Mentionez ca mama doreste sa faca cetatenie,in baza tatalui sau,care este nascut in 1935 si nu eu. Si inca ceva,acuma este necesar certificatul precum tatal ei este nascut inainte de anul 1935 de la primarie?
superba, un caz intradevar mai aparte, intrebarea cred ca e urmatoarea, in certificatul de nastere al mamei tale e trecut tatal? daca da, atunci cred ca poate depune dosarul pe baza tatalui, in caz contrar...nu cred ca se poate. Insa asta e doar parerea mea, daca cineva stie exact, va rog sa ne impartasiti si noua ce trebuie de facut. Adeverinta ceea de la primarie nu mai trebuie
Admine merci pt raspuns. Inca nu am aflat raspuns la aceasta intrebare. Da,tatal ei figureaza in certificatul sau de nastere,el a crescut-o,el e in viata si desigur ca va depune actele in baza lui,caci de altfel nu se poate (pt redobindire e necesar de avut rude pina la gr.III).
Mai astept raspuns de la cei care sunt la curent cu astfel de situatie.
Buna!!! Situatia mea e cam asa: am scos actele din arhiva cand unul din bunicii mei era in viata si mi-a eliberat certificatul de casatorie a lor. Acum sunt ambii decedati, mai este valabil acel certificat de casatorie? Mi-a zis cineva ca daca sunt decedati e nevoie de extras din certificatul de casatorie. stie cineva, e adevarat? Daca am certificatul, trebuie sa scot si extrasul si sa anexez in dosar in locul certificatului? Mersi mult!!!
Mersi Oaspete!!! Am certificatul de deces a bunicilor si certificatul de casatorie. Dar mi-a zis cineva ca daca sunt decedati nu merge acel certificat, ci ar trebui anume un extras de casatorie. Nu as vrea sa risc sa-mi intoarca dosarul pt un act.
Doar in cazul divortului este nevoie de adeverinta de divort si de extrasul de pe adeverinta de casatorie, iti explic si de ce: In adeverinta de nastere a mamei tale banuiesc ca are un nume, dupa casatorie, are un alt nume. Daca eventual sunt divortati trebuie sa le dovedesti celor de la consulat ca numele actual este numele dupa casatorie. Asta pentru ca in actul de divort nu scrie care a fost numele pana la inregistrarea casatoriei si care este dupa. In fine, la mine a fost asa, si am fost nevoit sa depun si adeverinta de divort si extrasul de pe actul de casatorie. In cazul tau, Ellyna nu e nevoie de nici un extras, deci informatie eronata.
Date: Vineri, 26-Feb-2010, 10:34 AM | Message # 34
Grupă: Guests
Admin:totul e simplu la tine ,deacum de vreo luna incoace tot citesc toata intrebarile,si unde este mai greu ,mai putine detalii dati,la mine aceeasi situatie,dupa tata sunt Sergiu in actul tatalui de casatorie e Serghei,dar in certificatul de nastere e Sîrghei,fiindca erau inalfabeti atunci,acuma numi spuneti ca sa rectific numele si gata e foarte simplu,caci tatal este decedat,si pina in 2003 puteau fiecare sasi puna oarecare nume,caci in 2001 cind am luat decesul tot aceeasi persoana de la osc Orhei mi la dat cu Sergiu caci se permitea,acuma numai poti ,daca este decedat,si in ceal mai bun caz imi dau nasterea cu Serghei,ca in 1975 a mai scos el un duplicat si in baza lui al dau Serghei.Intrebarea ce fac?si unde? P.s.si indeobste pot eu oare sa ramin Sergiu dupa tata,dar toate actele lui sa fie Serghei.mersi anticipat.
Serginio, decat sa dau mlte detalii de care nu-s sigur, mai bine scriu 2 care stiu ca-s reale, mi se pare logic si corect, zici ca citesti demult forumul, atunci cu siguranta ai observat cate probleme diferite apar, si nu cred ca e vreo persoana care sa fi trecut prin toate aceste situatii si sa iti poata da raspuns la toate intrebarile tale. De aceea tre sa ai un pic de rabdare si poate se gaseste cineva care a fost in situatia ta si iti da un raspuns. Eu personal iti pot oferi aproape orice info legata de depunerea actelor, urgentare, transcriere....etc, cu actele de starea civila....mai putin, pt ca nu am avut astfel de probleme, si nu prea stiu ce se face in cazurile astea, insa sunt persoane pe aici care cu siguranta s-au ciocnit de astfel de probleme si o sa poata sa te ajute! P.S.Observ ca apar din ce in ce mai des persoane nemultumite ca li se raspunde prea greu sau nu prea precis. Am mai spuso si o repet, oamnenii astia care va raspund la intrebarile voastre, o fac doar pt a va ajuta, fara nici o motivatie materiala, in consecinta, cei carora nu va place ceva, nu aveti decat sa nu mai intrati, si sa cautati raspuns la intrebarile voastre in alta parte!
Foarte corect, admin...bravo....Noi, Moldovenii, trebuie sa invatzam a multumi si in acelasi timp a ne informa foarte foarte bine, si mai apoi sa mai facem si reprosuri...dar asta o lasam, deci o alta intrebare pentru cei care ar putea sti, daca nu, nu, intreb si eu ca nu am nimic de pierdut deci: daca in certificatul de deces al bunicii nu este indicata data si luna nasterii, este doar anul, poate fi asta o problema???? un grand merci
Serginio, o sa incerc sa-ti raspund, si chiar cred ca e foarte simplu. din cate am inteles tatal tau e decedata, deci, nu mai ai nici o treaba cu adeverinta lui de nastere, nu conteaza cum e scris in ea, deoarece pt a depune dosarul ai nevoie doar de cert lui de deces si de casatorie. Daca in certificatul de deces e Sergiu, iar in cel de casatorie e Serghei, mergi si rectifici cert de casatorie, astfel toate actele tatalui o sa fie Sergiu, si tu deasemenea o sa fii Sergiu dupa tata...
admin, foarte simplu dintro parte ,asa imi parea si mie ,dar un moment ai spus foarte corect,am decesul din 2001 cu Sergiu si divortul de fapt din 1993 in limba rusa cu Serghei,mau trimas la Osc Ciocana cu divortul,ca sal schimb in Sergiu,acolo imi zic ca ei rectifica numai in baza cert.de nastere,acuma dupa cum intelegi plec la locul de nastere la Osc Orhei si fiind decedat ei nau dreptul sa schimbe nimic din 2003 si in arhiva tatal figureaza indoebste ca Sîrghei.si va mai spun o poanta cu actele de la OSC sa inceput un val intreg de greseli,lumea cu sutele stau acolo si pentru o litera trebuia sa mearga toata Moldova,nu vreau sa ma gindesc la rau,dar pare mi se sunt ordine de la cineva sa greseasca cit mai mult,chear daca totul e corect,la bunici era totul in regula si toate totuna,dar am luat actele in nastere e Olaru,in casatoria Olari,pina nam facut spuma la gura si am intrat la sefa ,nu era chip,dar inca o saptamina pierduta. P,S sau poate eu ceva nu inteleg,si nu fac corect.Punetima pe calea cea dreapta))))Multumesc
mda...uite ca nustiu, acum sunt la serviciu, dar seara cind ajung acasa ma uit in cert de casatorie si revin cu raspunsul, insa dupa toate cite cit eu minte, nu este nici in cert de casatorie scrisa data.... dar ce importantza ar avea daca este sau nu scris in cert de casat data??
Ma adresez catre domnul Admin si la toti care au mai avut asa caz...Am o cunoscuta la starea civila si am intrebato ce sa faca daca am fost nascut in Rusia si imi trebuie duplicat la certificatul de nastere,ea mia raspuns ca duplicat nui imi poate oferi arhiva fiindaca nu am ca nu am fost nascut in Moldova dar trebuie de mers la notar si de tradus certificatul de nastere in romina si de intarit si apoi asa va merge.Buneii meii sunt moldoveni si sunt nascuti pina in 40 eu cred ca nu voi avea probleme,varog care mai are informatii pe acest caz anuntaima va mutumesc
Oaspete. si eu am auzit ca e posibila varinata cu traducere si legalizat traducerea la un notar....mai consulta-te, dar cred ca e posibil...plus ca mi-a zis-o o persoana ce si-a facut pasaport avind o situatie similara cu a a ta....
si mai am o intrebare legata de cea anterioara,tot de acea doamna de la starea civila am intrebat daca e posibil sa-mi elibereze un certificat sau o adeverinta precum ca mama nu a fost casatorita cind ma nascut in Rusia si ca tata in adeverinta de nastere mi la pus pe tatal ei, adica bunelul meu,de aici apare si intrebarea:Prin ce metoda pot eu sa dovedesc notarului ca mama a fost mama singura precum ca spusele ei in adeverinta de nastere nu sunt adevarate ceea ce tin de tata?Doamna de la starea civila mia spus ca trebuie sa trimit o interpelare la locul unde mam nascut adica in federatia rusa la starea civila si de acolo sa primesc raspuns ca intradevar se confirma acest lucru si pe urma sa vin si sa merg la notar ca sami traduca adeverinta si sa mio intareasca in romina cu tot cu modificari alt fel ea mia zis ca nu stie daca vri-un notar va putea face acest lucru fara confirmare de la Rusia,dar iarasi apare problema ca asta trebuie sa dureze ceva timp cred eu, dar mie imi trebuie acuma repede sa hotarasc acesta problerma ca sa pot depune dosarul cit mai repede si inca cit nu este rind la Romania.Poate cineva sa ma ajute cu aceasta problema aici pe loc in Molodova ca sa nu mai pierd eu timp cu Rusia sau daca cunoaste cineva o alta metoda de rezolvare mai simpla.Voi fi recunoscator daca cineva ma va putea ajuta cel putin macar cu sfaturi.Va multumesc...
deci, sa revin la intrebarea mea de mai sus....in actul de casatorie a buneilor nu este indicata ziua si luna de nastere a bunicii, dar in certificatul de deces este indicat doar anul nasterii, iar ziua si luna nu....precizez ca actul de deces este duplicat in romana , eliberat in 2007....poate fi aceasta o problema?????..mersi , mersi de raspuns.... acum o alta intrebare, asemanatoare cu cea a mesajului 44....certificatul de casatorie a buneilor este eliberat in rusia, acolo a avut loc casatoria lor(dar ambii sunt nascuti aici in moldova pina in 1940), deci de la arhiva nu imi poate elibera duplicat caci nu a avut loc casatoria aici, dar de tradus la notar si legalizat, reese ca ma voi ciocni de aceeasi problema ca si oaspete mesaj 44...deci notarul va dori o confirmare din rusia..sau nu e asa???.....ufff, m=am incilcit dea binelea...din partea cealalta a beneilor , buneii nu au fost casatoriti, si ar nu ai cum face.... p.s. iarasi nu e cazul meu cu actele, ci a unei foarte bune prietene...la mine Slava Domnului totul e ok cu actele...
o alta situatie cu actele : buneii nu au fost casatoriti, adica nu a fost inregistrata casatoria, copilul a luat numele mamei si in certificatul lui de nastere este indicata numele de familie a mamei si al tatalui, dar copilului i se da numele mamei..deci, cu asa acte, certificatele de deces al buneilor, dar fara actuld e casatorie(caci nici nu au fost casatoriti) se poate de pregatit dosarul.....ma ajutati cu un sfat, idee, propunere sau macar unde as putea afla cum sa procedeze.....va multumesc mult....
Salut,o sa va povestesc situatia in care ma aflu eu si raspundetimi va rog ce pot face: Buneii mei din partea mamei sunt nascuti pina la anii 1940,bunelul sa nascut in Basarabia dar bunica in Rusia,am certificatul lor de casatorie si de deces.Dar mama mea sa nascut in Gruzia si are certificat de nastere in limba gruzina si in limba rusa dar e cetateana Moldovei.Tata meu e cetatian a Moldovei cu actele lui e in regula, prima intrebare:NU POT SA FIE PROBLEME CA BUNICA E NASCUTA IN RUSIA?, SI A DOUA INTREBARE CE SA FAC CU CERTIFICATUL DE NASTERE A MAMEI CARE E DIN GRUZIA,POT SA-L TRADUC SI SA-L INTARESC LA NOTAR???
Oaspete 47,daca bunica ta e decedata si a fost inmormintata aici in Moldova atunci nu vei avea probleme,dar daca e in viata atunci apar probleme fiindca nu s-a nascut in Moldova dar oricum se rezolva si aceasta intrebare.Cu certificatul de nastere a mamei il iai si il traduci in romina si totodata il intaresti la notar si sper ca nu vor fi probleme cel putin asa ma sfatuit si pe mine o persoana de la oficiul de stare civila si am mai ca sau mai intilnit persoane cu asa cazuri si au reusit.