Duminică, 20-Mai-2012, 6:20 AM
Bine ai venit Oaspete |

Obtinere acte de stare civila - 9 - Forum Cetăţenie

[ Mesaje Noi · Membri · Reguli · Caută · RSS ]
Pagina 9 din 10«1278910»
Moderatorul forumului: tanassy, Igorash 
Forum Cetăţenie » Cetatenie » Acte necesare pentru depunerea dosarului » Obtinere acte de stare civila (Adeverinta de nastere/deces, casatorie...etc)
Obtinere acte de stare civila
Seremet1982Date: Luni, 04-Iul-2011, 1:23 PM | Message # 401
Major general
Grupă: Verificat
Reputaţie: 7
Statut: Offline
Spunetimi va rog cine stie , tata-meu nu este-n viata am certificatul lui de deces , dar imi cer si cel de nastere , a fost mamica sa mil scoata in romana , adica cu numele Ion din Ivan , si nu au vrut acele doamne de acolo de la arhiva , as vrea sa stiu daca mamica acum sa dus si la tradus in romana si la legalizat la notar , o sa mil primeasca cei de la consulat ?

23243677

TanzaDate: Luni, 04-Iul-2011, 2:03 PM | Message # 402
Lieutenant colonel
Reputaţie: 15
Seremet1982, pentru depunerea dosarului este nevoie doar de deces

Adaugat (04-Iul-2011, 2:03 PM)
---------------------------------------------
dar rectificarea cert.de stare civila se face dupa cert de nastere

Cu acte in regula

Seremet1982Date: Luni, 04-Iul-2011, 2:11 PM | Message # 403
Major general
Da Tanza asa este , dar doamna de acolo ia spus ca o sa fie in romana dar Ivan si nu Ion , mamica nu a putut sa spuna bine , sa fie Ivan , cind in certificatul de deces este scris Ion , a plecat si la tradus in romana , pentru-ca din nou trebuia sa fie schimbate toate actele cu numele Ivan , ma tem ca vor cere si originalul in romana si copie legalizata .

23243677

TanzaDate: Luni, 04-Iul-2011, 2:19 PM | Message # 404
Lieutenant colonel
Seremet1982,in cert de deces a bunelului meu era Ivan,in casatorie ion...in nastere Ioan...evident ca am rectificat dupa nastere toate actele..respectiv cert de nastere a mamei si buletinul ei..asta a fost cazul meu

Adaugat (04-Iul-2011, 2:19 PM)
apropo se traduc si se legalizeaza la notar rusesti ucrai si tot asa mai departe

Cu acte in regula

Seremet1982Date: Luni, 04-Iul-2011, 2:33 PM | Message # 405
Major general
Tanza , am spus , ca nu avrut sa il scoata cu numele Ion , si sa dus si la tradus si la legalizat la notar , altfel din nou si eu trebuia sa-mi schimb din nou si buletinul si certificatul de nastere si celelante acte , eu cred asa , ca in chirilica cum erau odata certificatele de nastere sa zicem Ivan s-au Peotr , in romana e Ion si Petru , dar pentru o incapatinata , trebuie sa scoti din nou toate actele .

23243677

TanzaDate: Luni, 04-Iul-2011, 2:37 PM | Message # 406
Lieutenant colonel
Seremet1982, probabil

Cu acte in regula

dumitruDate: Miercuri, 27-Iul-2011, 10:12 AM | Message # 407
Lieutenant colonel
Reputaţie: 14
In cat timp se face acum transcrierea certificatului de casatorie la Bucuresti? Si ce documente sunt necesare?

Adaugat (27-Iul-2011, 10:12 Am)

Quote (dumitru)
In cat timp se face acum transcrierea certificatului de casatorie la Bucuresti? Si ce documente sunt necesare?

Nu stie nimeni?

IgorashDate: Miercuri, 27-Iul-2011, 9:52 PM | Message # 408
Colonel
Grupă: Forum Moderator
Reputaţie: 17
dumitru, uite aici:
http://vreau-cetatenie.eu/forum/22-36-13#17711

Depunerea dosarului: 07.04.2010
Starea: Paşaportul biometric obţinut pe 30 mai 2011 Iaşi.
Mulţumesc celor care m-au ajutat!

dumitruDate: Joi, 28-Iul-2011, 10:51 AM | Message # 409
Lieutenant colonel
Igorash, Multumesc, dar imi trebuie transcrierea certificatului de casatorie, dar acolo merge vorba despre certificat de nastere.

adelinaDate: Luni, 01-Aug-2011, 10:07 PM | Message # 410
Începator
Grupă: User
Reputaţie: 0
buna stie cineva daca depui dosaru la consulatu din chisinau este nnevoe de legalizat si pasaporul albastu la notar ori nu e nevoe multumesc

adelina.

dumitruDate: Marţi, 02-Aug-2011, 10:27 AM | Message # 411
Lieutenant colonel
adelina, Citeste aici lista cu acte necesare.

zlodeyDate: Miercuri, 03-Aug-2011, 10:31 AM | Message # 412
Începator
salut, am o întrebare cum să procedez în dublicatul de deces al tatălui este trecut numele de familie Cioban (nu am nici certificatul de naştere nici alte acte ale tatălui - a decedat cînd afeam 8 luni şi s-au perdut toate actele)iar mie mi-ua făcut corectări in certificatul de naşteri de tip siv. în 1998 din Cioban în Ciobanu - şi acum în toate actele eu figurez ca Ciobanu, ce pot să fac ca să scot certificatul de deces al tatălui cu familia Ciobanu, şi încă el e trecut în act ca Grigorii iar eu ca Grigore

zlodey

vitalii-kDate: Joi, 15-Sep-2011, 11:47 AM | Message # 413
Începator
buna ziua, va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare
certificatul meu de nastere e in rusa eliberat in Moscova, certificatul de casatorie a parintilor tot este in rusa si tot din Moscova - acolo au facut studiile si acolo m-am nascut si eu, din cite am inteles din mesajele precedente este necesar de tradus si de legalizat la notar si atit - si o sa fie acceptat pentru redobindire a cet. romine, e corect?

Si poate cineva a avut situatia analogica si poate confirma ca au fost acceptate documentele la ambasada.

Merci mult pentru raspunsuri

RainDate: Vineri, 16-Sep-2011, 11:41 AM | Message # 414
Începator
Reputaţie: 1
vitalii-k,
da corect ai inteles faci copie la cel in rusa si legalizezi traducerea. Tatal prietenului meu este bulgar si a facut la fel. Asa ca fa asa cum ti s-a spus, dar sa ai grija cum iti traduc sa nu faca greseli si sa nu schimbi o multime de acte.

vitalii-kDate: Vineri, 16-Sep-2011, 12:41 PM | Message # 415
Începator
Quote (Rain)
da corect ai inteles faci copie la cel in rusa si legalizezi traducerea. Tatal prietenului meu este bulgar si a facut la fel. Asa ca fa asa cum ti s-a spus, dar sa ai grija cum iti traduc sa nu faca greseli si sa nu schimbi o multime de acte.

merci mult

DGDate: Marţi, 20-Sep-2011, 0:28 AM | Message # 416
Începator
Quote (zlodey)
salut, am o întrebare cum să procedez în dublicatul de deces al tatălui este trecut numele de familie Cioban (nu am nici certificatul de naştere nici alte acte ale tatălui - a decedat cînd afeam 8 luni şi s-au perdut toate actele)iar mie mi-ua făcut corectări in certificatul de naşteri de tip siv. în 1998 din Cioban în Ciobanu - şi acum în toate actele eu figurez ca Ciobanu, ce pot să fac ca să scot certificatul de deces al tatălui cu familia Ciobanu, şi încă el e trecut în act ca Grigorii iar eu ca Grigore

nu stiu daca mai este actuala intrebarea, dar raspund -- dosarul, in care este un document cu aviz de schimbare a numelui se primeste, adica tre sa faceti document (aviz de schimbare a numelui) din Cioban in Ciobanu si il anexati la certificat de nastere.
Cit despre Grigorii si Grigore, daca mai aveti frati/surori de pe tata, ati putea sa mergeti la arhiva cu buletinele, sa le demonstrati ca aveti toti numele Grigore (mi-a spus domnisoara de la ghiseu asa informatie, dar nu stiu cit este de veridica)
alta solutie - este sa va schimbati patronimicul in toate actele, daca ei refuza sa faca schimbari in certificatul lui de deces. dar in certificatul de casatorie al parintilor cum este scris?

anarudDate: Miercuri, 21-Sep-2011, 11:57 AM | Message # 417
Începator
buna,
va rog mult sa ma ajutati daca se poate, pt ca cedez nervos,
am obtinul certificatul de cetatenie romana, am inceput sa strang actele pentru dosarul de obtinere a certificatului de nastere romanesc si cei de la starea civila din Moldova si-au dat seama ca numele tatalui meu este gresit in toate actele mele, acum ar trebui sa schimb certificatul de nastere, buletinul si certificatul de casatorie, acesta din urma obtinul in Romania si transcris acum 2 ani in Moldova. nu stiu de unde sa o iau, imi fac certificatul de nastere, apoi cum fac cu buletinul ca cei de acolo vor si certificat de casatorie pentru cei casatoriti pentru facerea buletinului, certificat de casatorie care la randul lui este gresit din cauza numelui tatalui. trebuie sa ma duc in Romania pentru corectarea certificatului de casatorie dupa ce rectific actele moldovenesti? voi putea abtine buletin moldovenesc daca certificatul de casatorie e gresit?
ma intreb daca cumva trebuie sa-mi schimb si adeverinta de cetatenie Romana??? cineva care stie macar ceva de cazuri similare va rog raspundeti cry
multumesc anticipat

IcelipsDate: Miercuri, 21-Sep-2011, 7:56 PM | Message # 418
Începator
Buna ziua, am si eu o intrebare. In certificatul de nastere al tatalui meu este indicat o denumire (satul Tomesti), iar in certificatul de casatorie a parintilor locul nasterii este Balatina. Cind s-a nascut tatal meu satul se numea Tomesti, apoi si-a schimbat denumirea in Balatina iar in prezent este iarasi Tomesti. Daca modificam datele din certificatul de casatorie atunci tatal meu va fi nevoit sa-si schimbe si buletinul,pasaportul.Exista vre-un act care sa ateste ca de fapt aceste doua sunt unul si acelasi sat doar si-a schimbat denumirea pe parcursul anilor? sau modificarea certificatului de casatorie si respectiv a celorlalte acte este singura solutie?
Multumesc anticipat

olesikatDate: Vineri, 23-Sep-2011, 9:31 PM | Message # 419
Începator
buna, am stat cred ca o doua seri ca sa reusesc sa citesc intrebarile-raspunsurile astea... ceea ce nu am reusit eu sa aflu este AVIND ACEL AVIZ TIP F28(adica certificatul de casatorie a buneilor nu a fost identificat) CE FAC CU EL DUPA? sau il pot anexa in asa fel la dosar? si inca ceva care ma face sa ma enervez enorm... deci, absolut toti din familie au numele finisat in "N", am dat si de actele bunelului si sunt la fel in "N" (ambii bunei sunt decedati) si cel mai mare paradox e ca bunica in certificatul de deces are numele finisat in "NU"... ce ma fac in acest caz??? daca ma poate ajuta cineva, as fi foarte recunoscatoare pentru ca de un an deja ma "chinui" cu astea si nu o mai pot scoate in capat:(
Quote (Icelips)
buna, am stat cred ca o doua seri ca sa reusesc sa citesc intrebarile-raspunsurile astea... ceea ce nu am reusit eu sa aflu este AVIND ACEL AVIZ TIP F28(adica certificatul de casatorie a buneilor nu a fost identificat) CE FAC CU EL DUPA? sau il pot anexa in asa fel la dosar? si inca ceva care ma face sa ma enervez enorm... deci, absolut toti din familie au numele finisat in "N", am dat si de actele bunelului si sunt la fel in "N" (ambii bunei sunt decedati) si cel mai mare paradox e ca bunica in certificatul de deces are numele finisat in "NU"... ce ma fac in acest caz??? daca ma poate ajuta cineva, as fi foarte recunoscatoare pentru ca de un an deja ma "chinui" cu astea si nu o mai pot scoate in capat:(

Adăugat (23-Sep-2011, 9:31 PM)
deci, inca o intrebare... citind pe aici, am vazut ca exista si o optiune de a intocmi un aviz de schimbare a numelui... unica, daca stie cineva, se accepta dosarul cu mai multe "rectificari"... adica acea forma F28CD, apoi un aviz de genul asta???

t.olesika

ekkaterinkkaDate: Miercuri, 28-Sep-2011, 4:25 PM | Message # 420
Începator
BUNA ZIUA SCUZATI DE DIRANJ ... AM ASA O INTREBARE STRABUNEII MEI DIN ANII 1900 ,, CE DOCUMENTE VA TREBUIE PENTU STRABUNEII MEI ,, SI BUNEII DIN ANII 1944 .. CE DOCUMENTE VA TREBUI PENTRU BUNEII ???? VA ROG AJUTATI .. va multumesc mult

69191505

LuminikaDate: Joi, 29-Sep-2011, 9:36 AM | Message # 421
Începator
Icelips, La voi in localitate te interesezi si ei iti vor spune unde sa te adresezi pt ati emite un astfel de certificat.
Ele se emit cu siguranta doar ca trebuie sa faci niste drumuri.

Adăugat (29-Sep-2011, 9:36 Am)
ekkaterinkka, Nu inteleg la ce iti trebuieste tie date despre strabunei,pt dosar sunt necesare doar certificatele de nastere,casatorie si deces al buneilor,nu si strabuneilor.

namor

ekkaterinkkaDate: Joi, 29-Sep-2011, 10:40 AM | Message # 422
Începator
Dar eu inteleg astfel imi trebuie a strabuneii certificat de nastere de casatorie de deces .... asa de mult ,,,, dar ei sunt nascuti in anii 1900 ... si bunica spune ca de casatorie nu ii dedeau pe vremea ceea .... ii inregistrau intr-o carte si atit ... unde o sa gasesc atitea .... ??? si inca imi trebuie a lu buneii fics aceasta asa inteleg ...?? da... mersi

69191505

dancik92Date: Joi, 29-Sep-2011, 7:57 PM | Message # 423
Începator
IMI puteti spune daca pot faci actele pe baza doar a unui bunel?ca bunelul e din 39,iar bunica(sotia lui) din 1941?e posibil doar pe baza bunelului?

liolikDate: Vineri, 30-Sep-2011, 6:30 PM | Message # 424
Începator
Salut! Va rog mult sa ma ajutati. Am fost casatorita in 1995 si divortata in1996. A doua casatorie in 1997. La depunerea acteleor am nevoie doar de certificatul de casatorie 1997 sau si de cel de divort 1996 ?

carol76

nelleaDate: Joi, 13-Oct-2011, 5:27 PM | Message # 425
Sergent
salut! spuneti-mi va rog si mie cum sa fac....mama a divortat de tata si s-a recasatorit apoi a divortat si de a doilea si a ramas cu familia de la a doilea barbat,Ce acte trebuie sa am pentru dosar,divorturile amindoua si trebuie vreun aviz a numelui fiindca eu sunt dupa familia lui tata,deci mama are alta familie eu alta,cum se face,in cazul meu? va rog raspundeti-mi cine stie

mersi anticipat

tatyana_conDate: Joi, 20-Oct-2011, 7:29 PM | Message # 426
Major general
Reputaţie: 32
ekkaterinkka, daca s-au pastrat datele la arhiva in localitatea de unde sunt ei, sa ceri un "extras" din actul de casatorie.

Depus August'10
Ordin Noiembrie'11

oatvitaliDate: Joi, 20-Oct-2011, 11:57 PM | Message # 427
Sergent
liolik, Eu cred ca ai nevoie de doua certificate de casatorie su un certificat de divort pentru dosar. Fa totul pentru orice eventualitate .Succese!

dosar nr.287**
depus 23iunie 2010 in Bucuresti
ordin № 1192 din 20.12.2011.
juramint: 19 ianuarie 2012.

tatyana_conDate: Vineri, 21-Oct-2011, 12:10 PM | Message # 428
Major general
si eu as sfatui sa le faceti pe toate. eu asa am facut...

Depus August'10
Ordin Noiembrie'11

nelleaDate: Vineri, 21-Oct-2011, 7:43 PM | Message # 429
Sergent
spuneti-mi va rog,am un copil de un an,ce acte trebuie sa am de-a lui,certificatul de nastere si trebuie sa-i fac buletin sau nu-i nevoie,si inca ceva copilul va fi pus in pasaportul la unul din parinti sau i se va face si lui pasaport???

mersi anticipat

natashkaDate: Marţi, 01-Noi-2011, 2:56 PM | Message # 430
Începator
Buna ziua am o intrebare vreau sa depun dosarul pentru redobindire a cetateniei romane dar am observat ca am o greseala in actele de stare civila tatal meu in toate actele ii scris Anatolie ,dar la mine in acte sunt Anatol ,adica as putea sa imi schimb eu actul de nastere si buletinul.puteti sa imi ziceti mai exista alta varianta ?

dumitruDate: Marţi, 01-Noi-2011, 4:28 PM | Message # 431
Lieutenant colonel
Quote (natashka)
mai exista alta varianta ?

Nu, numai sa perfectati.

nata24Date: Miercuri, 23-Noi-2011, 12:55 PM | Message # 432
Începator
Salut! Va rog sa ma ajutati: am ales linia tatalui pentru a aduna actele de stare civila si am urmatoarea situatie: in certificatul de nastere a tatalui nu este indicat numele tatalui lui si nici datele personale pentru ca nu l-a avut. Va fi suficient sa depun doar duplicatul certificatului de deces al bunicii sau e nevoie si de alt act? .
Multumesc anticipat!

cu respect

Mesaj editat de nata24 - Miercuri, 23-Noi-2011, 4:46 PM

gogoshikaDate: Vineri, 25-Noi-2011, 3:31 PM | Message # 433
Începator
SALUTARE!Eu am asa o intrebare ,daca ambii bunei sunt decedati,am inteles ca am nevoie de actele de deces si de casatorie,la arhiva mi le dau daka prezint buletinu??sau mai e nevoie de ceva???

Adăugat (25-Noi-2011, 3:31 PM)
Am inteles ca poti comanda documentele prin net?stie cineva saitul?
Mersi anticipat!

boofon2001Date: Luni, 05-Dec-2011, 2:28 PM | Message # 434
Începator
se primesc la ambasada EXTRASELE DE PE ADEVERINTA DE NASTERE? sau este nevoie neaparat de CERTIFICATUL DE NASTERE?

Merci mult pt raspuns

tatyana_conDate: Luni, 05-Dec-2011, 2:54 PM | Message # 435
Major general
boofon2001, da, se poate. Eu am avut un extras.

Depus August'10
Ordin Noiembrie'11

IceHawk75Date: Vineri, 09-Dec-2011, 9:28 PM | Message # 436
Lieutenant
Reputaţie: 2
Quote (gogoshika)
SALUTARE!Eu am asa o intrebare ,daca ambii bunei sunt decedati,am inteles ca am nevoie de actele de deces si de casatorie,la arhiva mi le dau daka prezint buletinu??sau mai e nevoie de ceva???
Adăugat (25-Noi-2011, 3:31 PM)
Am inteles ca poti comanda documentele prin net?stie cineva saitul?
Mersi anticipat!

Arhiva DRSC va elibera Certificatele respective la prezentarea buletinului, DAR va fi o procedură nu întocmai rapidă.
OSC nu mai eliberează ASC la comandă prin Net. Doar la depunere personală a Cererii.
Pentru mai multe informaţii, în Mesaje Private.

UliaDate: Vineri, 20-Ian-2012, 10:32 AM | Message # 437
Începator
Salut,

am asa o istorie cu actele buneilor.
Deci:
- bunei decedati
- certificatul de nastere al bunicai nu se gaseste.
- certificatul de deces al bunicai indica anul 1931
- extrasul de pe cer. de casatorie al bunicai indica 1932 + alta data si luna
- acum, din familie, au mers la arhiva si s-au facut urmatoarele la arhiva de la Chisinau :
1. S-a scos certificat care certifica ca cert de nastere al bunicai nu este gasit (desi nu ne trebuie acest certificat)
2. S-a scos duplicat certificat de deces in baza extrasului de pe actul de casatorie unde era anul de nastere 1931, pe cind in actul de deces dub arhiva era anul de nastere 1932.
3. Acum eu am asa: certificat deces bunica nascuta in anul 1932, data decesului gresita + restul actelor toate datele coincid. Eu stiu ca e gresit data decesului. Fost la arhiva din raion: au verificat acolo in arhiva si in arhiva le apare certificatul de deces cu datele vechi unde scrie ca bunica s-a nascut in 1931 si nu 1932 cum scrie in actul de casatorie. Ca si cum s-au facut schimbari in actul de deces dupa actul de casatorie, dar in arhiva a ramas actul in care e alt an.

Nu inteles ce e de facut, lumea zicea in genere ca trebuia de dat in judecata, de anulat actul de casatorie sau nu mai stiu cum acolo.

M-am gindit sa fac actele de pe ceilalti bunei, nascuti pina la 1932.
Bunica in viata, bunel decedat.
Acum acolo asa urmeaza:
Cineva din familie a scos deja duplicatele.
Acum eu, in calitate de nepoata, pot sa merg sa scot inca "un rind" de duplicate (cel de casatorie s-a pierdut). Avem decesul si nasterea bunicai.
Si daca e sa merg la arhiva din chisinau pt a le scoate de ce am nevoie.
- certificat de nastere bunica - copie buletin de identitate bunica + al meu, al tatalui ceva de genu....?
- cert deces bunelul de ce am nevoie
- cert casatorie de ce acte am nevoie.
Si nu mi-e clar, daca o ruda de a mea le-a scos deja, pot sa scot si eu altele, adica precedentele se anuleaza?

Am auzit ca poti sa mergi in raion, si aia cer prin scrisoare de la Chisinau aceste acte, si de la Chisinau le trimit prin posta, daca e sa eviti statul in rind la chisinau, in caz ca nu ai timp.

Va multumesc frumos, in caza ca cineva poate sa imi dea un sfat vis a vis de acest subiect.

Un sfirsit de saptamina cat mai placut!

TDiDate: Vineri, 20-Ian-2012, 10:48 AM | Message # 438
Sergent
"Ulia" Daca cineva din rude are deacum duplicatele atunci nu mai este nevoie sa faci din nou. Verifici doar sa corespunda anii in toate actele, nume, familie si patronimic. Iar daca vrei sa mergi cu actele care ai spus ca anii sunt diferiti, atunci ia doar buletinul tau,certificatul de casatorie si de deces a buneilor si te duci la Chisinau sau chiar la arhiva raion si spunele sa-ti dea duplicatul corect la cel de deces. Dar verifica inainte toate actele tale a parintilor si a buneilor sa nu faci mai multe drumuri .

Depus 14.12.2010
Consulatul din Chisinau
Nr.dosar 4*/2011
30.03.2012 Ordin
20.04.2012 Depus juramant

Mesaj editat de TDi - Vineri, 20-Ian-2012, 10:50 AM

UliaDate: Vineri, 20-Ian-2012, 11:14 AM | Message # 439
Începator
Quote (TDi)
Date: Vineri, Astăzi, 10:48 AM | Message # 438
Începator

Reputaţie: 0  ±
Atenţionări: 0%
"Ulia" Daca cineva din rude are deacum duplicatele atunci nu mai este nevoie sa faci din nou. Verifici doar sa corespunda anii in toate actele, nume, familie si patronimic. Iar daca vrei sa mergi cu actele care ai spus ca anii sunt diferiti, atunci ia doar buletinul tau,certificatul de casatorie si de deces a buneilor si te duci la Chisinau sau chiar la arhiva raion si spunele sa-ti dea duplicatul corect la cel de deces. Dar verifica inainte toate actele tale a parintilor si a buneilor sa nu faci mai multe drumuri .

ok, dar, daca rudele iti pun "conditii" inainte sa ti le dea, atunci ce e de facut :))

Adăugat (20-Ian-2012, 11:14 AM)

Quote (TDi)
Iar daca vrei sa mergi cu actele care ai spus ca anii sunt diferiti, atunci ia doar buletinul tau,certificatul de casatorie si de deces a buneilor si te duci la Chisinau sau chiar la arhiva raion si spunele sa-ti dea duplicatul corect la cel de deces. Dar verifica inainte toate actele tale a parintilor si a buneilor sa nu faci mai multe drumuri .

Daca e sa cer certificatul de deces corect, tre sa schimb si cert de casatorie dupa anul de nastere care e indicat in cel de deces.

TDiDate: Vineri, 20-Ian-2012, 11:41 AM | Message # 440
Sergent
la arhiva din Chisinau vei avea nevoie de buletinul tau. Sory trecusem cu vederea ca si cel de casatorie e gresita data. Intereseazata daca dosarele pina in anii '40 au ramas in raion, atunci nu va fi nevoie sa te duci la chisinau. Pentru a schimba si certificatul de casatorie este nevoie si certificatele lor de deces, asta inseamna ca va trebui iarasi putina bataie de cap, dar numai asa poti schimba cert de cas si mai apoi cel de deces. Eu cind ma ocupam cu toate aceste acte am fost nevoit sa ma duc la Soldanesti sa constat ca arhiva a persoanelor nascute pina in anii '40 a fost trimisa la Chisinau si doar acolo pot rezolva problema. Cred ca mai usor iti va fi sa te intelegi cu rudele decit sa cheltui banii si timp pierdut pe drumuri.

Depus 14.12.2010
Consulatul din Chisinau
Nr.dosar 4*/2011
30.03.2012 Ordin

UliaDate: Vineri, 20-Ian-2012, 11:50 AM | Message # 441
Începator
Quote (TDi)
Soldanesti sa constat ca arhiva a persoanelor nascute pina in anii '40 a fost trimisa la Chisinau si doar acolo pot rezolva problema.

da aici sunt sigura ca sunt la Chisinau, am vazut anunt.

De ex. daca iau acte de la rude: o sa am cert de nastere bunica + cer de deces bunelul. Mai am nevoie de certificat de casatorie.
Ca sa il scot de la arhiva (Chisinau presupun), atunci tre sa prezint copiile la aceste certificate care le am + copie buletin presupun. Mai simplu ar fi cu astea.

Mersi

TDiDate: Vineri, 20-Ian-2012, 12:12 PM | Message # 442
Sergent
Quote (Ulia)
De ex. daca iau acte de la rude: o sa am cert de nastere bunica + cer de deces bunelul. Mai am nevoie de certificat de casatorie.
Ca sa il scot de la arhiva (Chisinau presupun), atunci tre sa prezint copiile la aceste certificate care le am + copie buletin presupun. Mai simplu ar fi cu astea.

Da eu cred ca ar fi destul si mai ia cu tine pasaportul (sau bultin daca are)
a bunicai, ca nu stii nici o data ce le abate lor.
Succese

Depus 14.12.2010
Consulatul din Chisinau
Nr.dosar 4*/2011
30.03.2012 Ordin

tatyana_conDate: Vineri, 20-Ian-2012, 12:19 PM | Message # 443
Major general
Ulia, in cazul in care nu te poti intelege cu rudele, sa stii ca poti scoate si tu actele pentru buneii tai chiar daca au mai fost scoase si cele de mai inainte nu se anuleaza... Din propria experienta!

Adăugat (20-Ian-2012, 12:19 PM)
Ca sa scoti actele pentru buneii tai, trebuie sa ai la mana toate actele doveditoare ca intr-adevat esti nepoata lor, adica buletinul tau, cert.nastere al tau, cert.nastere al mamei/tatalui (depinde pe ce linie mergi) si dupa caz cert.de casatorie al mamei, daca mergi pe linia mamei.

Depus August'10
Ordin Noiembrie'11

UliaDate: Vineri, 20-Ian-2012, 1:14 PM | Message # 444
Începator
Quote (tatyana_con)
Ulia, in cazul in care nu te poti intelege cu rudele, sa stii ca poti scoate si tu actele pentru buneii tai chiar daca au mai fost scoase si cele de mai inainte nu se anuleaza... Din propria experienta!

am inceput pe linia mamei, dar dupa cum am scris mai sus, am indoieli vis a vis de cert de deces bunica.

si am zis sa continuu pe linia tatalui, actele sunt ok, din cite am inteles greseli nu sunt.

asta ca la chisinau la arhiva nu prea stiu ce se face, cum e sistemul.

In raion e mai simplu, doar ca acolo nu elibereaza certificatele celor nascuti inainte de '40 ceva de genu

Adăugat (20-Ian-2012, 1:13 PM)

Quote (tatyana_con)
Ca sa scoti actele pentru buneii tai, trebuie sa ai la mana toate actele doveditoare ca intr-adevat esti nepoata lor, adica buletinul tau, cert.nastere al tau, cert.nastere al mamei/tatalui (depinde pe ce linie mergi) si dupa caz cert.de casatorie al mamei, daca mergi pe linia mamei.

toate astea le am, proaspat facute, inseamna ca o sa fie quite simple, cel putin inclin sa cred

Forum foarte bun, oameni minunati care dau info fte utila

o sa ma straduiesc si eu sa mai impartasesc din experienta pe care am sa o acumulez pe parcurs cu "scoaterea" actelor, ca intr-adevar e o experienta, ce mai :))

Adăugat (20-Ian-2012, 1:14 PM)

Quote (tatyana_con)
Din propria experienta!

si la voi ati scos actele de mai multe ori?

fraerDate: Vineri, 20-Ian-2012, 1:15 PM | Message # 445
Major
Reputaţie: 8
Ulia, ehehe atunci daca ai actele pe linia tatalui atunci doar Bafta, si sigur mult succes, si un ordin cit mai curind smile

Dosar 59298/2011
depus 28-07-2011 Chisinau

TDiDate: Vineri, 20-Ian-2012, 1:25 PM | Message # 446
Sergent
Quote (Ulia)
si la voi ati scos actele de mai multe ori?

da a fost nevoie de citeva ori tot din gresala lor. Daca observi ca produs o gresala in doc atunci in decurst de 1 luna de la data eliberari se va face gratuit si fara programare. Iar daca mai tirziu va fi nevoie sa achiti din nou taxa pentr doc.

Depus 14.12.2010
Consulatul din Chisinau
Nr.dosar 4*/2011
30.03.2012 Ordin

UliaDate: Vineri, 20-Ian-2012, 1:26 PM | Message # 447
Începator
Quote (Ulia)
si am zis sa continuu pe linia tatalui, actele sunt ok, din cite am inteles greseli nu sunt.

as vrea eu smile
in sensul ca sunt 2 certificate la rude, ele nu sunt inca in posesia mea, si nu stiu daca vor fi; or tre sa le scot eu de la arhiva.
Cind am zis ca sunt ok, in sensul ca coincid nume (cel putin asa mi-a zis cineva din rude), etc. nu sunt diferente etc. doar de la arhiva sa nu mi le dea cu greseli deja

Stie cineva la arhiva la Chisinau de pe la ce ora sta lumea la coada "in rind viu"?

sunt plina de intrebari, ieri am fost in raion la arhiva))

si vreau sa continuu sa o scot o data in capat cu dosaru asta, ca o sa raman singurul moldovean care nu are sa poata sa iasa din tara asta cind vrea el :DD

tatyana_conDate: Vineri, 20-Ian-2012, 1:28 PM | Message # 448
Major general
Ulia, da, aceleasi acte au fost scoase de mai multe ori.

Adăugat (20-Ian-2012, 1:28 PM)
Din cate stiu la Chsinau poti sa ajungi numai in baza programari prealabile. Cred ca ai nevoie la Cogalniceanu 58A???

Depus August'10
Ordin Noiembrie'11

UliaDate: Vineri, 20-Ian-2012, 1:32 PM | Message # 449
Începator
Quote (TDi)
da a fost nevoie de citeva ori tot din gresala lor. Daca observi ca produs o gresala in doc atunci in decurst de 1 luna de la data eliberari se va face gratuit si fara programare. Iar daca mai tirziu va fi nevoie sa achiti din nou taxa pentr doc.

stii in raion e o alta chestie, cel putin la noi la nord
(verifici pe loc, si daca ai iesit in OSC sau vii alta data peste 1 sapt doua, oricum platesti din nou
oamenii singuri au scos zvon ca daca macar ai iesit pe prag la OSC afara nu iti mai fac gratuit

ieri m-am uitat vreo 5 minute pe 2 acte ca "vaca la o poarta" sa casc bine ochii sa nu fie vreo greseala )

Adăugat (20-Ian-2012, 1:31 PM)

Quote (tatyana_con)
Din cate stiu la Chsinau poti sa ajungi numai in baza programari prealabile. Cred ca ai nevoie la Cogalniceanu 58A???

cred ca acolo

progr prealabila doar atunci cind vrei la 30 zile, si doar un act daca nu ma gresesc

si ma gandeam sa incerc rind viu, dar am inteles ca e calvar acolo
stii cum spune lumea "doamni feresti si s fashi la chishnau!!!"

oare din raion, nu le pot cere ele de la chisinau sa le trimita prin posta ca am vaz't ca lumea si asa mai face

Adăugat (20-Ian-2012, 1:32 PM)
in fine, mai vad

deja tabloul e mai clar parca

TDiDate: Vineri, 20-Ian-2012, 1:33 PM | Message # 450
Sergent
se mai intimpla sa ai norocul sa treci si fara programare. Stiu de la cunoscuti de ai mei ca au trecut fara programare, sau dus pe la ora 9:00 si pina la masa au trecut, chiar si un coleg de serviciu l-am sfatuit tot asa sa incerce si a trect fara programare (pe la jumatate de noiembri 2011) din prima. Dar cum am mai zis depinde de noroc.

Depus 14.12.2010
Consulatul din Chisinau
Nr.dosar 4*/2011
30.03.2012 Ordin

Forum Cetăţenie » Cetatenie » Acte necesare pentru depunerea dosarului » Obtinere acte de stare civila (Adeverinta de nastere/deces, casatorie...etc)
Pagina 9 din 10«1278910»
Căutare: