Marţi, 20-Feb-2018, 10:09 AM
Bine ai venit Oaspete |

Acte normative in vederea dobandirii actelor de stare civila - Forum Cetăţenie

[ Mesaje Noi · Membri · Reguli · Caută · RSS ]
Pagina 1 din 212»
Moderatorul forumului: tanassy, Igorash 
Forum Cetăţenie » Cetatenie » Acte necesare pentru depunerea dosarului » Acte normative in vederea dobandirii actelor de stare civila (Ai probleme cu actele de stare civila - Vezi legislatia)
Acte normative in vederea dobandirii actelor de stare civila
Gregory0405Date: Miercuri, 10-Mar-2010, 5:18 PM | Message # 1
Major general
Grupă: Verificat
Mesaje: 438
Reputaţie: 22
Statut: Offline
Stimati vizitatori ai forumului.
Sunt sigur ca ati intilnit probleme la momentul dobandirii actelor de stare civila.

Fie din motivele birocratiei noastre, fie din alte motive (o litera gresita, un diftong trnscris gresit, etc).
Numele in actele vechi era declinat (Ivanov - Ivanova, Popov - Popova, Orlovschi - Orlovscaia), etc.
Transcrierea actelor de stare civila cu litere chirilice, de genul: Буря - Buria, cand de fapt trebuie sa fie Burea etc.

Pentru a dispune de o informatie veridica trebuie sa verificati legislatia in vigoare, ca sa nu va lasati dusi de nas sau sa nu profite cineva de Dvs. Totodata va dati bine seama ca nu este posibil sa stii toate legile pe de rost, dar nici nu trebuie, ca legile se schimba mai in fiecare zi.

In aceasta ordine de idei, va propun spre atentie o baza de date a actelor normative care reglementeaza activitatea Oficiilor de Stare Civila, precum si reguli in eliberarea actelor de stare civila.

 
Gregory0405Date: Miercuri, 10-Mar-2010, 5:25 PM | Message # 2
Major general
Grupă: Verificat
Mesaje: 438
Reputaţie: 22
Statut: Offline
Persoanele cu disabilitati (invalizii) au dreptul sa ceara eliberarea actelor de stare civila GRATIS!!! achitand doar taxa de stat.

Daca cei de la OSC v-au eliberat un act gresit, sunteti in drept sa cereti sa vi se elibereze un alt act de stare civila corectat GRATIS!!!

Si alte prevederi in aceasta privinta.

Vedeti mai jos
Hotararea Guvernului Nr. 738 din 20.06.2008 pentru aprobarea Nomenclatorului şi tarifelor la serviciile prestate
de către Serviciul Stare Civilă şi oficiile stare civilă
Mesaj editat de Gregory0405 - Miercuri, 10-Mar-2010, 5:36 PM
 
Gregory0405Date: Miercuri, 10-Mar-2010, 5:35 PM | Message # 3
Major general
Grupă: Verificat
Mesaje: 438
Reputaţie: 22
Statut: Offline
Potrivit
Instructiunilor cu privire la modul de inregistrare a actelor de stare civila numele in actele emise de OSC nu se declina deci daca aveti asa problema vedeti actul in cauza. In consecinta, daca actul a fost emis asa, si mama este Dontova dar tatal Dontov, mergeti la OSC si cereti sa vi se inlocuiasca actul cu greseli, facand trimitere la actul normativ mentionat in mesajul anterior.

Deasemenea aici gasiti Legea priving actele de starea civila

Cereti-va drepturile si nu vi se vor incalca!!

Bafta si curaj!!!Mesaj editat de Gregory0405 - Miercuri, 10-Mar-2010, 5:53 PM
 
DyannaDate: Sâmbată, 13-Mar-2010, 3:28 PM | Message # 4
Începator
Grupă: User
Mesaje: 3
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Buna.solicit o concretizare referitor la actele de stare civila necesare ptr redobindirea cetatenieiptr copii minori. Sunt devortata,fostul sot este decazut din drepturile parintesti,declaratia pe numele copiilor presupun ca se cere doar pe numele meu?!Cred ca este suficient.Multumesc anticipat. winkdianabinzari76
 
DyannaDate: Sâmbată, 13-Mar-2010, 4:19 PM | Message # 5
Începator
Grupă: User
Mesaje: 3
Reputaţie: 0
Statut: Offline
La fel,Va Rog,sa confirmati daca actele nominalizate sunt suficiente in cazul meu.DECI, AM NEVOIE DE,certif meu de nastere si al copiilor,extrasul de casatorie,certificatul de divort,declaratia legalizata la notar,Extrasul din decizia judecatii(presupun)CU PRIVIRE LA DECADEREA DIN DREPTURI. SPER CA SUNT acestea destule.Multumesc! biggrindianabinzari76
 
Gregory0405Date: Sâmbată, 13-Mar-2010, 6:02 PM | Message # 6
Major general
Grupă: Verificat
Mesaje: 438
Reputaţie: 22
Statut: Offline
Dyanna,

Actele necesare pentru depunerea dosarului pentru redobandirea cetateniei Romane sunt in alt topic al acestui forum. Cu toate acestea, in acea lista nu vei gasi certificatul emis de judecatorie cu privire la decaderea din drepturile de parinte a fostului sot al tau.
un caz ca vrei sa faci cetatenie si copiilor minori in baza cetateniei tale, nu ai decat sa anexezi la acest dosar si decizia judecatoriei de decadere din drepturile de parinte a fostului sot. Important e sa autentifici la notar acest document, de alfel ca si celelalte acte necesare pentru dosar.

Daca mai ai intrebari, adreseaza-le. Voi fi bucuros sa iti ofer informatia de acre dispun. Dar daca nu te superi, ai putea sa adresezi intrebarile pe rubrici cum sunt indicate in forum.

Multumesc de intelegere si BAFTA!!!

 
DyannaDate: Duminică, 14-Mar-2010, 3:10 PM | Message # 7
Începator
Grupă: User
Mesaje: 3
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Scuzati,mi-am dat seama mai tirziu,abia am cunoscut acest site.Multumesc ,furnizati innformatie de nepretuit. biggrin biggrindianabinzari76
 
ElenaDate: Miercuri, 17-Mar-2010, 6:35 PM | Message # 8
Lieutenant colonel
Grupă: Verificat
Mesaje: 224
Reputaţie: 7
Statut: Offline
Buna, doresc sa aflu daca am sau nu nevoie de adeverinta de nastere a bunelului pentru a schimba numele in certificatul de casatorie, deoarece numele difera de cel scris in certificatul de deces(presupun ca in cert. de deces e corect, deoarece nu stim cum a fost scris in cert. de nastere), la fel si numele in adeverinta de nastere a mamei mele e scris gresit, trebuie si ea sa-si schimbe numele in adeverinta de nastere?
va multumesc.
depus: 11.08.2010 Suceava
ordin din: 11.11.11
juramant: 06.12.2011
CN+CNP: 15.12.2011
Pasaport:16.12.2011
 
superbaDate: Joi, 18-Mar-2010, 6:57 PM | Message # 9
Lieutenant
Grupă: Verificat
Mesaje: 68
Reputaţie: 2
Statut: Offline
Elena,datele corecte trebuie sa fie in fiecare document la fel. De exemplu,daca in deces e Nicolae,atunci si in casatorie va fi Nicolae (in acest caz nu ai nevoie de certificat de nastere), daca persoanele sunt vii,se vor scrie datele cum sunt in buletinul de identitate.me self
 
Gregory0405Date: Joi, 18-Mar-2010, 9:34 PM | Message # 10
Major general
Grupă: Verificat
Mesaje: 438
Reputaţie: 22
Statut: Offline
Elena,

Cu mare regret trebuie sa constat ca intr-adevat toate actele trebuie sa coincida. Aici e una di marele probleme cu care ne intimpinam cand colectam actele de stare civila. Actul de baza este adeverinta de nastere. Orice schimare se opereaza in conformitate cu certificatul de nastere. In cazul in care persoana e decedata, mie personal n au vrut sa imi schimbe numele tatalui in adeverinta de divort ca el e decedat. Mi s-a aruncat in fata "tatal tau a trebuit sa se gandeasca in timpul vietii ca sa fie totul in regula cu actele lui...". Ce mai vreti voi de la o imbecila din astea, mai concret sa zic este vorba de sefa OSC botanica, care este sefa, dar de fapt este o inculta. Sa ii dea Dumnezeu sanatate, ca minte "are prea multa".

Revenind la ceea ce ai intrebat tu, da actele se restabilesc in baza actului de nastere, asa ca... cu mare regret trebuie sa constat ca vei avea foarte mult de umblat si de scos la acte de mama focului, dar scopul merita. Incepe doar, si vei merge incetul cu incetul, pentru ca mai greu e sa incepi toata procedura asta, ulterior totul se rezolva.

Dar nu uita un lucru, sa ai multa rabdare si tupeu, daca vrei, pentru ca o sa ai nevoie de acestea. Rabdare si legea in mana si la lupta. Lupta pentru ce e al tau ca numai de tine depinde viitorul tau.

Sa ai o zi frumoasa!

 
ElenaDate: Sâmbată, 20-Mar-2010, 11:03 AM | Message # 11
Lieutenant colonel
Grupă: Verificat
Mesaje: 224
Reputaţie: 7
Statut: Offline
Gregory0405 iti multumesc de raspuns, asa si am presupus ca am sa am nevoie de toate actele schimbate in baza adeverintei de nastere. In cele din urma va trebui sa aiba si parintii acelasi nume in toate actele sau numai in actele bunicilor trebuie sa coincida numele?
(de ex. in certificatul de nastere e Morari si in celelalte e Moraru sau Morar)
depus: 11.08.2010 Suceava
ordin din: 11.11.11
juramant: 06.12.2011
CN+CNP: 15.12.2011
Pasaport:16.12.2011
 
AlexeiDate: Sâmbată, 20-Mar-2010, 7:46 PM | Message # 12
Major general
Grupă: Moderator
Mesaje: 164
Reputaţie: 9
Statut: Offline
Elena, in toate actele pentru dosar numele trebuie sa coincida(citeste atent informatia de pe forum,ai destule raspunsuri).

 
kalianDate: Luni, 29-Mar-2010, 4:30 PM | Message # 13
Începator
Grupă: User
Mesaje: 14
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Salut!
am si eu 2 intrebari si va rog sa ma clarificati..
1. Va fi vreo problema la depunerea actelor daca,eu merg pa linia buneilor din partea mamei si in cert. de nastere a tatalui,familia parintilor lui sunt cu 2 litere iar a lui cu una(EX:Russu iar tata e Rusu) Deja eu si mama suntem cu o litera.?
2.Daca in extrasul de casatorie tata este din raionul Hincesti,iar in cert lui de nastere este din raionul Nisporeni,pot exista probleme ca am inteles ca inainte era hincesti apoi nisporeni sau invers,nici nustiu.?
Multumesc anticipat!


 
Gregory0405Date: Luni, 29-Mar-2010, 4:42 PM | Message # 14
Major general
Grupă: Verificat
Mesaje: 438
Reputaţie: 22
Statut: Offline
kalian, toate numele tre sa coincida fie cu un s fie cu ss important sa fiti toti cu aceleasi nume.

Faza cu raioanele... nu atrage atentia. La multi e asa, nu conteaza.

 
livikoDate: Marţi, 30-Mar-2010, 5:05 PM | Message # 15
Lieutenant colonel
Grupă: Verificat
Mesaje: 214
Reputaţie: 8
Statut: Offline
spunti-mi v arog daca eu vreau sami fac pasaportul pe baza bunicilor din partea mamei dar la mine familia e ca la bunicii din partea tatalui..adica port familia tatalui,,Basarabia pamint Romanesc,,
 
le_nutzaDate: Marţi, 30-Mar-2010, 8:25 PM | Message # 16
Lieutenant
Grupă: Verificat
Mesaje: 51
Reputaţie: 2
Statut: Offline
Quote (liviko)
spunti-mi v arog daca eu vreau sami fac pasaportul pe baza bunicilor din partea mamei dar la mine familia e ca la bunicii din partea tatalui..adica port familia tatalui

liviko, nu are importanta a cui familie ai tu, fie a mamei , fie a tatalui, dar conteaza sa nu fie greseli in acte....bafta wink


 
VitalikDate: Vineri, 02-Apr-2010, 9:02 AM | Message # 17
Sergent
Grupă: Verificat
Mesaje: 22
Reputaţie: 1
Statut: Offline
Salutare....asa o intrebare pentru voi cei care stiti!!!!!Este vreo problema daca se depune in dosar pentru cetatenie "Extrasul din actul de casatorie al buneilor" si nu insusi "actul de casatorie al buneilor" ??????????????????

 
le_nutzaDate: Vineri, 02-Apr-2010, 1:09 PM | Message # 18
Lieutenant
Grupă: Verificat
Mesaje: 51
Reputaţie: 2
Statut: Offline
Vitalik, cer scuze, dar nu prea am inteles...
Quote (Vitalik)
"Extrasul din actul de casatorie al buneilor" si nu insusi "actul de casatorie al buneilor" ??????????????????

poate extrasul de pe actul de casatorie.....daca ai in vedere duplicatul, atunci, nu ca e o problema, dar chiar asa si trebuie: Duplicatul certificatului de casatorie al buneilor in l.romana...


 
Gregory0405Date: Vineri, 02-Apr-2010, 3:49 PM | Message # 19
Major general
Grupă: Verificat
Mesaje: 438
Reputaţie: 22
Statut: Offline
le_nutza, extrasul de pe actul de casatorie si duplicatul actului de casatorie sunt acte diferite absolut. Daca buneii erau divortati, atunci depui actul de divort si dupa caz extrasul de pe actul de casatorie (cel putin mie in 2006 mi-au cerut asa acum lumea zice ca nu mai e nevoie de extras ci doar adeverinta de divort) casatorie. Daca erau casatoriti e nevoie de actul de casatorie si nu extrasul de pe actul de casatorie.

Si ar mai fi ceva. Chestia cu duplicatele. Nu e batut in cuie sa scoti duplicate de la arhiva, poti sa legalizezi originalul si sa nu mai stai la coada zile in sir. ublicatul e pentru cei care sunt departe si pentru cei care au pierdut actele dintr-un motiv sau altul precum ar fi a ars a disparut in timpul inundatiilor, a fost mancat de pisica, sau caine dupa caz... wink

 
Angela3DOMDate: Marţi, 06-Apr-2010, 11:30 PM | Message # 20
Începator
Grupă: User
Mesaje: 2
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Salutare,
vreau un sfat. M-am hotarit sa imi pregatesc dosarul in baza buneilor din partea mamei si sa il depun la Iasi dar situatia e urmatoarea:
tatal e Vacari Evghenii in toate actele
mama e VacarU-Xulescu :) (recasatorita)
in certificatul de divort ambii parinti sunt Vacari, doar ca taica-meu deja e Eugeniu
si capsuna de pe Tort - eu sunt VacarU si patronimicul Eugen in buletin, dar VACARI si Evgheni in certificatul de nastere

eu cu mama suntem VacarU deoarece cind ne-am facut buletinele ne-au intrebat cum dorim sa fim VacarU sau Vacari? si am zis VacarU :)

Sora mea si taica meu sunt VacarI :)

mai pe scurt telenovela.
oricum vroiam sa intreb daca e real sa obtin dublicatul certificatului de divort si adeverinta de nastere al meu si al tatalui (daca depune el cererea) cu numele VACARU in loc de VacarI, caci as dori sa ramin VacarU.

Multumesc anticipat:)

 
Gregory0405Date: Miercuri, 07-Apr-2010, 9:49 AM | Message # 21
Major general
Grupă: Verificat
Mesaje: 438
Reputaţie: 22
Statut: Offline
Angela3DOM, in 3 cuvinte: Toate actele trebuie sa fie la fel. Fie parintii schimba toate actele inclusiv si tu cel de nastere, fie revii inapoi la Vacari... Nimic placut, iti va lua timp, dar daca gasesti limba comunca cu ai tai se rezolva. Acum si cu actele buneilor trebuie sa fie la fel, sa fie toti intr-un nume cu voi. Deci daca vrei tu Vacaru, nu ai decat sa iti rogi tatal sa devina inapoi Vacaru si totul va fi OK. Se face foarte simplu: Se ia si se completaza cererea de eliberare a dublicatului, si pe verso dai detalii precum ca ai dori sa fii asa cum vrei tu sa fii. Si asa procedezi la toate actele. In fond, de la parinti ai nevoie de adeverinta de nastere si adeverinta de divort. De la bunei adeverintele de dece(daca sunt decedati si daca nu adeverintele de nastere) si adeverinta de casatorie (sau divort dupa caz). Din partea ta, adeverinta de nastere si copia buletinului si a pasaportului. Aduna toate actele si vezi pe ce cale e mai usor si mai ieftin sa mergi, fie faci la toti sa fie Vacaru, fie Vacari. Deci reiterez, important e sa fie la toti acelasi nume, cum faci... deja decizi tu. Eventual ca sa scapi de probleme cu actele buneilor pe linia tatalui ia linia mamei, dar in acest caz va trebui sa mai ai si un extras de pe adeverinta de casatorie a parintilor ca sa demonstrezi ca numele de fata mare a mamei tale este acelasi cu al buneilor tai de pe linia ei. Sper ca am fost destul de explicit, in caz contrar, mai intreaba.

Ar mai fi ceva, o problema mai dificila ai putea intimpina daca te apuci sa schimbi actele buneilor, de aceea vezi si tu pe ce linie iti este mi simplu, s-ar putea ca pe linia mamei sa fie mai usor, sau viceversa.

Bafta si spor la treaba!Mesaj editat de Gregory0405 - Miercuri, 07-Apr-2010, 9:53 AM
 
Angela3DOMDate: Miercuri, 07-Apr-2010, 5:51 PM | Message # 22
Începator
Grupă: User
Mesaje: 2
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Merci mult pentru promptitudine si raspuns detaliat. Doream sa precizez:
A. daca pentru a dovedi numele de fata mare:) a mamei nu e sufucient certificatul ei de nastere? tr sa fac si extrasul certif de casatorie?
B. daca fac dublicatele pentr tata cu solicitarea de a schimba din VacarU in VacarI inseamna ca el ulterior trebuie sa mearga si sa-si schimbe toate actele iar toate actele, certificatele anterioare cu vacarI ar deveni nevalabile?

Merci anticipat pentru raspuns si ajutor smile nici la o linie fierbinte platita nu cred ca ti-ar raspunde asa repede si detaliat:)

 
Gregory0405Date: Miercuri, 07-Apr-2010, 6:24 PM | Message # 23
Major general
Grupă: Verificat
Mesaje: 438
Reputaţie: 22
Statut: Offline
Angela3DOM, Da la ce bun iti trebuie tie ca tatal tau sa isi schimbe ulterior toate actele?
Mie mi-a trebuit extras de pe actul de casatorie pentru ca parintii mei erau in divort si pe de-asupra tatal meu era si decedat. Acum lumea zice ca nu mai este nevoie de extras. Eu sunt dispus sa cred ca nu trebuie pentru ca informatia o dau oameni care au depus mai recent, eu insa am depus in 2006.

Vis-a-vis de actele tatalui tau. Tie iti trebuie doar adeverinta lui de nastere si cea de divort, deci trebuie sa faca schimbari doar in aceste doua acte. Nimeni nu ii ia actul vechi daca declara ca l-a pierdut. smile In acest caz doar pentru tine scoti actul necesar cu familia care o doresti tu. Teoretic da, ar trebui sa schimbe toate actele, dar fiecare om are IDNPul sau si nu conteaza ce scrie in act, se verifica persoana pe IDNP si daca in baza de date el este Cutarescu pai cutarescu este de facto, restul nu mai conteaza.

Deci poti schimba actele, strict care iti trebuiesc dor tie si punctum smile Restul... faca Dumnezeu parte.

 
_Silvia_Date: Luni, 12-Apr-2010, 7:52 PM | Message # 24
Începator
Grupă: User
Mesaje: 3
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Shtitzi ce intrebare ash avea shi eu....poate e culmea, dar pe mine ma preocupa:
1.daca fac inregistrare online la OSC atunci tre sa fac inregistrare pentru fiecare act in parte, sau e de ajuns o inregistrare? 2.Gregory0405, ziceai ceva mai devreme ca
"Si ar mai fi ceva. Chestia cu duplicatele. Nu e batut in cuie sa scoti duplicate de la arhiva, poti sa legalizezi originalul si sa nu mai stai la coada zile in sir. dublicatul e pentru cei care sunt departe si pentru cei care au pierdut actele dintr-un motiv sau altul precum ar fi a ars a disparut in timpul inundatiilor, a fost mancat de pisica, sau caine dupa caz... "
se refera shi la alea pana in 2000? adica daca sunt originalele chiar shi in chirilitza pot doar sa le traduc shi legalizez, sau e de dorit de scos dublicatele pe forma noua?
3. Shi ultima, tot cu numele, tata in chirilitza in cea de nashtere e Валерие apoi merge pe toate actele Валерий, iar cele dupa 2000 e Valeriu...

Shtiu ca e discutata mult tema, asha ca imi cer scuze ca sunt atat de "franata"...dar cat nu citesc pe aici diferite probleme, oricum nu m-am lamurit... sau poate eu nu intzeleg ceva normal..

Din primul shi primul pas, se controleaza toate actele la mana shi care lipsesc se cer de la OSC, asha? apoi dublicatele pe format nou la toate? traducere shi legalizare...
sau undeva greshesc??ajutatzi-ma va rog, chiar nu am cu cine sa ma consult! pray pray pray

 
cipdeilDate: Luni, 12-Apr-2010, 9:50 PM | Message # 25
Lieutenant colonel
Grupă: Verificat
Mesaje: 219
Reputaţie: 17
Statut: Offline
_Silvia_
Actele care sunt inainte de 2000 si sunt in Romana sunt valabile,...iar daca sunt in Chirilica nu merg nici traduse si legalizate,..trebuie sa faci dublicate la OSC!!!


 
IgorashDate: Luni, 12-Apr-2010, 10:10 PM | Message # 26
Colonel
Grupă: Verificat
Mesaje: 368
Reputaţie: 18
Statut: Offline
cipdeil, la mine au mers traduse şi legalizate, domnii de acolo mi-au explicat că nu e nici o problemă, e ok aşa.Depunerea dosarului: 07.04.2010
Starea: Paşaportul biometric obţinut pe 30 mai 2011 Iaşi.
Mulţumesc celor care m-au ajutat!
 
Gregory0405Date: Marţi, 13-Apr-2010, 12:49 PM | Message # 27
Major general
Grupă: Verificat
Mesaje: 438
Reputaţie: 22
Statut: Offline
_Silvia_, Daca actul este in limba romana, daca actul este in grafie latina, nu mai ai probleme. Vorbeam de cazul in care ai actul in romana si in grafia la tina. Daca e asa, la ce-ti mai tre un dublicat? Cu alte cuvinte, daca adeverinta ta de nastere este in Romana, si normal, in grafie latina, nu ai decat sa mergi cu acest act la notar si sa-ti legalizeze documentul. Iti face notarul o copie, sau te trimite sa faci tu, dupa caz, si el legalizeaza copia precum ca aceasta copie este conform cu originalul si nu s-au facut corectari schimbari si adaugari.

Acum e mai clar?

Intreaba, nu te sfii ca de altfel din acest motiv a si fost creat acest forum.

 
AlexisDate: Miercuri, 21-Apr-2010, 8:03 PM | Message # 28
Major
Grupă: Verificat
Mesaje: 108
Reputaţie: 3
Statut: Offline
Spuneti va rog, la ce rude eu pot sa fac documente fara procura ?
Imi trebuiesc toate documente schimbate sad
adeverinte de nastere bunici, casatorie
adeverinte de nastere parinti casatorie, divort
si adeverinta de nastere a mea
Mama e departe si nu poate sa faca procura, dar tata a murit
Mesaj editat de Alexis - Miercuri, 21-Apr-2010, 8:05 PM
 
niscabDate: Joi, 24-Iun-2010, 9:19 AM | Message # 29
Începator
Grupă: User
Mesaje: 7
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Buna seara,
Maica-mea vrea sa depuna si ea actele pentru cetatenie (eu o am deja de mult).
1. In certificatul de deces, scos in 2010, tatal ei e Vasile, unde, insa, nu e indicat locul nasterii lui.
2. In certificatul de casatorie insa, scos tot in 2010, e Vasili.
3. in certificatul ei de nastere tatal ei e din nou Vasile.
Pe cand am obtinut eu cetatenia, 1999, bunicul meu era viu, si de atunci avem certificatul lui de nastere unde este indicat locul nasterii si se numeste Vasile. Maica-mea a incercat sa le demonstreze celor de la Arhiva cu certificatul de nastere din 1999 (scos tot de acolo) ca a fost nascut in RM, dar nu a fost posibil nici o schimbare. E vreo problema daca in certificatul de deces din 2010 nu e scris locul nasterii? Se poate prezenta in caz de urgenta si certificatul de nastere, desi el e decedat? Altfel, nu se poate demonstra unde a fost nascut.
In ceea ce priveste certificatul de casatorie din 1999 patronimicul bunicului e Vasile. Problema e ca acesta e format vechi (din carton). Poate servi la ceva certificatul de casatorie din 1999, chiar daca e format vechi? Alt aspect: maica-mea a cerut la Arhiva din Chisinau un aviz de rectificare in care sa se indice ca Vasile si Vasili e acelasi nume/persoana si nu i s-a dat. A insistat si nu au vrut sa i se dea? Se poate ?
In concluzie, eu in 1999 nu am avut nici o problema cu nici un act, bunicul era Vasile si se stia unde se nascuse. In 2010 are (partial) alt nume si nu se stie unde s-a nascut.
Mersi anticipat.


 
Gregory0405Date: Marţi, 29-Iun-2010, 11:26 AM | Message # 30
Major general
Grupă: Verificat
Mesaje: 438
Reputaţie: 22
Statut: Offline
niscab, Un singur lucru iti pot recomanda. Sa scoti extrasul de pe adeverinta de nastere a bunelului, in care e scris Vasile. CU acesta merge mama ta, sau tu cu o procura de la mama in care sa fie indicat ca poti face rectificari in actele de stare civila a buneilor si rectifici din Vasili in Vasile. E si normal sa nu vrea sa iti rectifice din cauza sistemului birocratic de la noi. Teoretic Vasili nu exista la noi in Moldova ci doar Vasile, si e greu sa demonstrezi vice versa. Dar daca ai extras de pe adeverinta de nastere o sa-ti faca orectarea si nu mai ai probleme.

 
orz2012Date: Duminică, 27-Feb-2011, 11:38 AM | Message # 31
Începator
Grupă: User
Mesaje: 1
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Salut! Am si eu o intrebare. Daca bunica din partea tatalui nu a fost casatorita oficial (nu are cert. de casatorie) si a dat copiilor ei familia ei de fata mare, atunci am nevoe de cert. de deces a bunelului (care nu il am), sau mi-i de-ajuns numai cert. de deces a bunicii si gata? Multumesc anticipat.

Adaugat (27-Feb-2011, 12:38 PM)
---------------------------------------------
Imi puteti da vre-un raspuns la intrebarea mea?Multumesc.

 
romanDate: Luni, 28-Feb-2011, 4:07 PM | Message # 32
Major general
Grupă: Verificat
Mesaje: 588
Reputaţie: 22
Statut: Offline
orz2012, NICI O PROBLEMA O DATA CE PORTA NUMELE EI!!Ti-a placut Raspunsul utilizatorului, Adauga un PLUS la Reputatie
 
didiDate: Duminică, 27-Mar-2011, 7:03 PM | Message # 33
Începator
Grupă: User
Mesaje: 8
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Am adresat aceasta intrebare in alt topic dar cred ca aici trebuia.
In certificatul de nastere a mamei bunica este scrisa Feodora iar incertificatul de casatorie a buneilor e Fiodora.Ce e de facut?

In certificatul de casatorie a mamei scrie:Sotul-Vetrov,sotia-Vetrova.In certificatul de nastere a depunatorului(un prieten al meu) mama este Vetrova,coincide.Intrebarea e :daca are vreo importanta ca tata si mama lui sint Vetrov si Vetrova?

cer ajutor sad

 
IgorashDate: Duminică, 27-Mar-2011, 8:22 PM | Message # 34
Colonel
Grupă: Verificat
Mesaje: 368
Reputaţie: 18
Statut: Offline
Dacă în certificatul lor de căsătorie este scris la fel, cred că nu e nici o problemă.

P.S. Dar la ce bun să îşi facă cetăţenie română dacă e rusoaică?
P.S.2 Cred că e pe interes.Depunerea dosarului: 07.04.2010
Starea: Paşaportul biometric obţinut pe 30 mai 2011 Iaşi.
Mulţumesc celor care m-au ajutat!


Mesaj editat de Igorash - Duminică, 27-Mar-2011, 8:24 PM
 
didiDate: Duminică, 27-Mar-2011, 8:46 PM | Message # 35
Începator
Grupă: User
Mesaje: 8
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Numele de fata mare e Birladeanu,sotul ei e lipovan(familia lui aici e din 1600),tatal sotului a avut acte romanesti si a facut armata romana .

multumesc de raspuns


 
tolea27Date: Duminică, 27-Mar-2011, 8:55 PM | Message # 36
Lieutenant colonel
Grupă: Verificat
Mesaje: 156
Reputaţie: 10
Statut: Offline
didi,in cazul tau in certificatul de casatorie trebuie de facut rectificare dupa prenumele din certificatul de nastere,se face la oficiul de stare civila la care apartineti.Si in cazuul prietenului tau ,deasemenea trebuie de rectificat caci Vetrova la noi nu exista ,deci trebuie ambii parinti sa fie cu acelasi nume de familie Vetrov.Succes

Adaugat (27-Mar-2011, 9:55 PM)
---------------------------------------------
didi,si totusi cu familia Vetrov nu sunt prea sigura ,caci rectificarile se fac dupa certificatul de nastere....Eu iti scriu din proprie experienta ,la mine tot au fost probleme cu numele de familie si a trebuit sa scot extras de pe certificatul de nastere a bunelului care a fost nascut pe acele timpuri,ca sa pot face rectificari si pe actele tatei apoi pe ale melelucica
 
didiDate: Duminică, 27-Mar-2011, 9:07 PM | Message # 37
Începator
Grupă: User
Mesaje: 8
Reputaţie: 0
Statut: Offline
tolea27-multumesc

 
Victoria88Date: Joi, 07-Iul-2011, 5:39 PM | Message # 38
Începator
Grupă: User
Mesaje: 4
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Salut, am si eu o intrebare. Recent am fost si am facut un duplicat la certificatul de nastere a bunelului, si cei de la arhiva miau dat unul diferit de cel original, atit in numele de familie: Epuri in Epure, cit si in data de nastere, in loc de 07.05 au scris 04.06. Au argumentat, precum asa ii trecut in registru de la arhiva si asa trebuie sa fie corect(reesind ca certificatul de tip sovietic a fost completat gresit). Iar pasaportul bunelului a fost facut dupa datele din certificatul sovietic, deci: oare as putea avea probleme daca bunelul nu isi schimba pasaportul???

 
TanzaDate: Joi, 07-Iul-2011, 5:48 PM | Message # 39
Lieutenant colonel
Grupă: Verificat
Mesaje: 181
Reputaţie: 16
Statut: Offline
Victoria88, cert din dosar sa coincida la depunerea dosarului dar pasaportu la bunel nu are nicio legatura

Adaugat (07-Iul-2011, 6:48 PM)
---------------------------------------------
Victoria88, cert.de nastere si cu cel de casatorie sa coincida dateleCu acte in regula
 
Victoria88Date: Joi, 07-Iul-2011, 10:08 PM | Message # 40
Începator
Grupă: User
Mesaje: 4
Reputaţie: 0
Statut: Offline
tanza, multumesc... cei de la arhiva mau asigurat ca vor intocmi certificatul de casatorie dupa cel de nastere(adica cel care l-am obtinut de la arhiva). Ma gindeam sa nu-l caute pe bunel in baza de date de la Directia de evidenta a populatie si sa nul gaseasca diferit decit cum ii in certificatul de nastere(duplicat).

 
ScorpionDate: Vineri, 16-Sep-2011, 9:01 AM | Message # 41
Începator
Grupă: User
Mesaje: 1
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Bună ziua,
Părinții mei sînt divorțați, iar eu sînt major. Adun toate actele pentru redobîndirea cetățeniei pe linia mamă -> bunei. Tatăl este în viață, dar nu l-am văzut de vreo 20 de ani și nu comunic cu el.
Vă rog să-mi spuneți dacă am nevoie obligatoriu de duplicatul certificatului de naștere al tatălui de la OSC, sau dacă certificatul de divorț al părinților mă scutește de nevoia de a-l prezenta.


 
nelleaDate: Sâmbată, 15-Oct-2011, 3:42 PM | Message # 42
Sergent
Grupă: Verificat
Mesaje: 22
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Buna ziua! Am si eu o problema va rog sa ma ajutati.DECI,TATAL MEU IN CERTIFICATUL DE NASTERE E CRAPUNOV IN RUSA,EU IN CERTIFICATU DE NASTERE SUNT CRAPUNOVA SI PARINTII SUNT MENTIONATI IN CERTIFICATUL MEU,TATA-CRAPUNOV,MAMA-CRAPUNOVA,IN CHIRILICA SCRIS.IN BULETIN TOT SUNT CRAPUNOVA.TATA SI MAMA AU DIVORTAT IN CERTIFICATUL DE DIVORT SUNT AMBII SCRISI IN ROMINA CRAPUNOV.CE TREBUIE SA FAC EU SA SCOT DUPLICATE DUPA FAMILIA LUI TATA CRAPUNOV SA SCHIMB IN CERTIFICATUL DE NASTERE SI SA SCHIMB SI FAMILIA LUI MAMA CARE E MENTIONATA IN CERTIFICATUL MEU CRAPUNOVA-SA FIE CRAPUNOV?????mersi anticipat
 
dumitruDate: Sâmbată, 15-Oct-2011, 4:11 PM | Message # 43
Colonel
Grupă: Verificat
Mesaje: 279
Reputaţie: 19
Statut: Offline
nellea, http://vreau-cetatenie.eu/forum/16-90-2686-16-1274245827

 
kleo1984Date: Miercuri, 07-Dec-2011, 8:49 PM | Message # 44
Începator
Grupă: User
Mesaje: 1
Reputaţie: 0
Statut: Offline
le_nutza,am o problema certificatul de casatorie a buneilor nu sa pastrat, si mi-au dat refuz, pot sa depun actele cu acest refuz desigur legalizat la notarrovfhs
 
tatyana_conDate: Joi, 08-Dec-2011, 0:31 AM | Message # 45
Major general
Grupă: Verificat
Mesaje: 659
Reputaţie: 37
Statut: Offline
kleo1984, pot sa te intreb ce ai in vedere ca "ti-au dat refuz"? Cine? Ce fel de refuz? Pur si simplu si eu am avut problema cu certif.de casatorie a buneilor si vreau sa inteleg daca pot sa te ajut cumva...Depus August'10
Ordin Noiembrie'11
 
IceHawk75Date: Joi, 08-Dec-2011, 12:33 PM | Message # 46
Lieutenant
Grupă: Verificat
Mesaje: 47
Reputaţie: 2
Statut: Offline
Quote (Scorpion)
mă scutește


 
anoelaDate: Vineri, 20-Ian-2012, 10:38 AM | Message # 47
Începator
Grupă: User
Mesaje: 8
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Gregory0405 SPUNEMI TE ROG AM ASA PROBLEMA MAMA MEA ARE FAMILIA SILCHINA CIND AM CERUT SAMI DEA CERTIFICATUL DE CASATORIE DIN ARHIV MIAU DAT CU FAMILIA SILCHIN FARA A ,DAR IN CERTIFICATUL DE CASATORIE ORIGINAL ADICA IN LITERE RUSESTI ESTE CU A,LEAM ARATAT ORIGINALUL SI EI AU SPUS CA LA EI IN JURNAL ESTE SCRIS FARA DE LITERA A SI DIN CAUZA ACEASTA TREBUIE SA DESCHIDEM UN DOSAR UNDE IA SA SCRIE O EXPLICATIE CA VREA SASI SCHIMBE FAMILIA .SPUNEMI CUM SA FAC?CA PENTRU ACEST DOSAR TREBUIE FOARTE MULTE SI IAR TIMP PIERDUT.moarte
 
UliaDate: Vineri, 20-Ian-2012, 10:46 AM | Message # 48
Începator
Grupă: User
Mesaje: 16
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Quote (kleo1984)
le_nutza,am o problema certificatul de casatorie a buneilor nu sa pastrat, si mi-au dat refuz, pot sa depun actele cu acest refuz desigur legalizat la notar


Refuzul presupun ca ti l-au dat la arhiva. Iei refuzul si te duci cu el la notar. Recent am fost la arhiva si asa facea lumea.

Adăugat (20-Ian-2012, 11:46 AM)
---------------------------------------------
Quote (anoela)
Gregory0405 SPUNEMI TE ROG AM ASA PROBLEMA MAMA MEA ARE FAMILIA SILCHINA CIND AM CERUT SAMI DEA CERTIFICATUL DE CASATORIE DIN ARHIV MIAU DAT CU FAMILIA SILCHIN FARA A ,DAR IN CERTIFICATUL DE CASATORIE ORIGINAL ADICA IN LITERE RUSESTI ESTE CU A,LEAM ARATAT ORIGINALUL SI EI AU SPUS CA LA EI IN JURNAL ESTE SCRIS FARA DE LITERA A SI DIN CAUZA ACEASTA TREBUIE SA DESCHIDEM UN DOSAR UNDE IA SA SCRIE O EXPLICATIE CA VREA SASI SCHIMBE FAMILIA .SPUNEMI CUM SA FAC?CA PENTRU ACEST DOSAR TREBUIE FOARTE MULTE SI IAR TIMP PIERDUT.


Daca am inteles corect, imi pare ca mergi la arhiva si scrii cerere formular F11 sa treaca numele din "" in "" + explicatie. Daca vrei sa adaugi "a", desi imi pare ca vine din rusa
Tre sa vezi actele parintilor mamei cum e familia. Daca e cu "a" peste tot,
atunci iei formular F11 + explicatie, ca vrei sa schimbi in actul de casatorie din "silchin" in "Silchina" pentru ca de ex. numele de familie nu corespunde cu cel din actul X sau Y, iti zic ele la arhiva cum sa faci
mai consulta-te in orice caz
Mesaj editat de Ulia - Vineri, 20-Ian-2012, 11:47 AM
 
anoelaDate: Vineri, 20-Ian-2012, 10:49 AM | Message # 49
Începator
Grupă: User
Mesaje: 8
Reputaţie: 0
Statut: Offline
SI CE FAC ACOLO LA NOTAR EI NU VREAU SA-MI PUNA Amoarte
 
UliaDate: Vineri, 20-Ian-2012, 11:22 AM | Message # 50
Începator
Grupă: User
Mesaje: 16
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Quote (anoela)
SI CE FAC ACOLO LA NOTAR EI NU VREAU SA-MI PUNA A


pai nu notarul iti pune A
*dezactiveaza Caps Lock-ul o sa fie mai lizibil J

Adăugat (20-Ian-2012, 12:22 PM)
---------------------------------------------

Quote (Gregory0405)
Daca erau casatoriti e nevoie de actul de casatorie si nu extrasul de pe actul de casatorie.


Nu inteleg, daca bunica e in viata, dar bunelul e decedat, atunci e nevoie de actul de casatorie sau de extrasul de casatorie?
mersi


 
Forum Cetăţenie » Cetatenie » Acte necesare pentru depunerea dosarului » Acte normative in vederea dobandirii actelor de stare civila (Ai probleme cu actele de stare civila - Vezi legislatia)
Pagina 1 din 212»
Căutare: