Duminică, 20-Mai-2012, 6:21 AM
Bine ai venit Oaspete |

Intebari, interbari, intrebari... - 14 - Forum Cetăţenie

[ Mesaje Noi · Membri · Reguli · Caută · RSS ]
Pagina 14 din 14«12121314
Moderatorul forumului: tanassy, Igorash 
Forum Cetăţenie » Cetatenie » Acte necesare pentru depunerea dosarului » Intebari, interbari, intrebari... (Pentru intrebarile care nu se incadreaza in alte teme)
Intebari, interbari, intrebari...
anaciobanu29Date: Miercuri, 21-Mar-2012, 9:33 PM | Message # 651
Începator
Grupă: User
Reputaţie: 0
Statut: Offline
pentru dima-007.Dar la oficiu de stare civila cum e procedura dureaza mult dimc ca saobtin certificatele de nastere?

bac

Aly_cicaDate: Joi, 22-Mar-2012, 12:14 PM | Message # 652
Sergent
Grupă: Verificat
Reputaţie: 1
Quote (mataphmotor)
anaciobanu29, dar in cerificatul de nastere ce data e?
cu ce act coincide? daca coincide cu cel din pasaport atunci trebuie sa faci din nou actul de deces.
inportant sa fie nasterea si decesul cu aceleasi date de nastere, de pasaport nu ai nevoie

Ana fii atenta aici citeste atent lista cu actele necesare acolo e indicat ca ai nevoie doar de un certificat din partea buneiilor cel de deces sau cel de nastere ...este suficient unu doar si cel de casatorie si divort daca este . Deja fii atenta ca sa coincida datele din certificatele de nastere sau daca il alegi pe cel de deces cu datele din cel de casatorie si cel de divort

depus 11.03.2011 Chisinau
nr.194**
in comisie de pe 31.08.2011
La moment este in lucru si urmeaza procedurile
legale de verificare si avizare.

Mesaj editat de Aly_cica - Joi, 22-Mar-2012, 12:15 PM

anaciobanu29Date: Joi, 22-Mar-2012, 2:51 PM | Message # 653
Începator
multumesc pentru receptivitate.Sunt la curent ca-mi trebuiesc doar certificatele de deces si cel de casatorie.PROBLEMA E CA IN CERTIFICATUL DE CASATORIE DATELE DE NASTERE NU SINT INDICATE ,ASA LE FAC EI ACUM DAR IN CELE DE DECES SUNT ALTE DATE DE NASTERE DECIT CELE PE CARE LE CUNOASTEM NOI.DAR NU AM CERTIFICATUL DE NASTERE AL BUNEILOR PENTRU A VEDEA CARE SUNT CORECTE datele in cele de deces sau in cele de nastere.AVEM DOAR BULETINELE SOVIETICE(NEVALABILE LA MOMENT) IN CARE SUNT INDICATE ALTE DATE,CIFRE.ANII COINCID DAR DATELE NU.DE AIA SI INTREB SA DEPUN DOSARUL CU CETIFICATELE DE DECES PE CARE LE AM SAU TREBUIE SA LE SHIMB DATELE IN ELE???

bac

Aly_cicaDate: Joi, 22-Mar-2012, 3:17 PM | Message # 654
Sergent
acum e clar, la inceput ziceai ca nu coincid datele din pasaport cu cele din nastere si deces , credam ca vrei sa le depui si pe alea. Eu cred ca pentru autoritatea nationala pt cetatenie este indiferent ce data e principalul e sa fie o singura data de nastere in actele care le depui si anul sa fie pina in 1940 nascuti. Deja ar fi problema in aia ca daca data din certificatul de deces e gresita si asta dovedeste numai parintii tai care o tin minte ca nu e adevarata si tu ai fi vrut sa faci ca sa fie corect.

depus 11.03.2011 Chisinau
nr.194**
in comisie de pe 31.08.2011
La moment este in lucru si urmeaza procedurile
legale de verificare si avizare.

azirDate: Luni, 26-Mar-2012, 2:05 PM | Message # 655
Începator
Salut tuturor!

Eu colectez actele pentru redobindirea cetateniei. Dar certificatul de casatorie al parintilor tre sa fie un pic modificat.
Si tre sa fie schimbat la locul intocmirii acestui doument - adica la Nisporeni.

1. Spunetimi va rog, daca cineva stie situatia la OSC Nisporeni (str. Alexandru cel Bun 55) - care este procedura? se ocupa rind de cu noapte - sa de dimineata pe la 6? sau poate nu sunt rinduri de loc acolo ))))
2. Totoadata - ar fi de folos informati - daca schimbarea locului nasterii a unului din parinti - se poate face de urgenta la 1 ora...

P.S. Arhiva de pe Cogalniceanu - mia spus ca ei pot sa printeze doar informatia officiala (din arhiva) - dar schimbari ei nu pot sa faca, si eu ar trebui sa merg la Nisporeni si sa solicit aceasta acolo pe loc.

Mersi anticipat!

V@sileDate: Luni, 26-Mar-2012, 9:15 PM | Message # 656
Începator
Buna la toti!!Cineva are vreun formular de cerere pentru redobindirea cetateniei romane?

Mesaj editat de V@sile - Luni, 26-Mar-2012, 9:16 PM

olegdumitruDate: Sâmbată, 31-Mar-2012, 4:24 PM | Message # 657
Începator
salut la toti!am doua intrebarireferitor la actele care trebuesc depuse 1.daca bunica a fost casatorita de doua ori trebueste si certificatul de casatoria a doua? parintii au familia de la prima casatorie.adeverinta de moarte a bunicii este cu numele de la a doua casatorie logic ar trebui si la a doua casatorie ca sa dovedesc ca este una si eceasi persoana?2.la sotie bunelul cert de moarte se termina cu ....chi la tatal ei tot asa dar la ea de nastere .....aia si de casatorie tot ...aia in adeverinta e mentionata ca rusoaica.o sa fie primite aceste acte sau nu de chiti am intrebat unii spun ca da altii ca nu?credca sau intiltit mai multi cu asa probleme si pot sami raspunda corect la aceste intrebari.

pashanokiaDate: Duminică, 01-Apr-2012, 8:39 PM | Message # 658
Începator
in ce ordine trebuie de aranjat certificatele pentru depunerea dosarului la CHisinau????

lilia1Date: Luni, 02-Apr-2012, 4:03 PM | Message # 659
Major
In harta dosarelor imi spune cineva patratelul alb ce inseamna???????

USM

fionaDate: Luni, 02-Apr-2012, 5:18 PM | Message # 660
Major general
Reputaţie: 19
lilia1 patratelele albe inseamna ca dosarul nu a fost solutionat.

depus:iulie 2010 bucuresti
stadiu: ???????!!!!!!

lilia1Date: Luni, 02-Apr-2012, 9:56 PM | Message # 661
Major
merci mult fiona flower flower flower

Adăugat (02-Apr-2012, 9:56 PM)
---------------------------------------------
dar pentru depunerea juramintului la Bucuresti,e necesara scrisoarea-invitatie?

USM

morenagDate: Luni, 02-Apr-2012, 10:12 PM | Message # 662
Începator
Va rog frumos sa ma ajutati am primit o scrisoare unde imi spune ca procedura de redobindire pe numele meu a fost suspendata cauza nu este indicata ce sa fac?

irinush

fionaDate: Luni, 02-Apr-2012, 10:15 PM | Message # 663
Major general
morenga de unde ti-a venit scrisoarea si cind ai depus dosarul?

morenagDate: Luni, 02-Apr-2012, 10:20 PM | Message # 664
Începator
de la ANC dosar depus martie 2011

irinush

fionaDate: Luni, 02-Apr-2012, 10:31 PM | Message # 665
Major general
morenga nu stiu sfatul meu sa le scrii un email si o scrisoare recomandata in care intrebi de ce ti-au dat asa raspuns,sau sa pleci personal la Bucuresti.

Marusya_Date: Marţi, 03-Apr-2012, 10:27 AM | Message # 666
Sergent
Quote (morenag)
procedura de redobindire pe numele meu a fost suspendata

Nu sunt sigura dar am mai vazut asa probleme, apar ele din cauza ca romanii au depistat ca pers in cauza a apelat la intermediari contra plata ocolind procedura legala[nu stiu daca e cazul D-stra] (Dar, s-a spus ca cei ce vor fi depistati ca au redobindit cet rom sau au depus dosarul contra plata, li se va refuza in acordarea cetateniei, sau li se va retrage [daca pers deja si-a facut toate actele]).
Poate ca nu am dreptate... dar asa pare.

Dosar nr. 527**
Depus 11.07.2011
La Sectia Consulara a Ambasadei
Romaniei din Chisinau.
Astept.... :)

tanassyDate: Marţi, 03-Apr-2012, 12:56 PM | Message # 667
Colonel
Grupă: Forum Moderator
Reputaţie: 93
morenag,
ar fi cazul sa mergi personal la ANC ca sa intrebi din ce cauza procedura a fost suspendata. Daca ai depus prin intermediari dosarul - posibil ca asta este cauza suspendari...
Teoretic poti sa le scrii un email sau o scrisoarea recomandata ca sa vezi care e situatia, insa cel mai rapid va fi sa mergi personal in audienta ca sa afli care e situatia. Daca stii ca nu ai depus prin intermediari, atunci e posbil sa lipseasca ceva din dosar, sau poate au depistat vreo greseala ... curaj si succese!

Dosar: 4670*
Depus: 08.07.2010 Iasi
Ordin: 225/P 03Mai 2011

Pune un plus la reputatia utilizatorului ca sa il multumesti - nu scrie mesaje de multumire pe forum! Sau pune-i minus...daca te-a dezinformat!

iudjenDate: Vineri, 06-Apr-2012, 10:45 AM | Message # 668
Începator
Buna ziua tuturor....am si eu o intrebare ...parintii mei s-au casatorit in Letonia ....deci certificatul de casatorie e de tip sovietik in limba letona .....am primit o informatie ca nu trebue sa fac dublicat la acest aact ...e ok sa merg doar la notar care sa il traduka si autentifice ......nu stiu pe cit e de veridica inf. data .....stie cineva raspunsul exact?

marcelushkDate: Vineri, 06-Apr-2012, 11:32 AM | Message # 669
Începator
Reputaţie: 3
Buna ziua!! Cine ma ajuta si pe mine? Asadar, mama mea a depus in august 2010, si abia acum, pe 04.04 i-a venit scrisoare de refuz pentru necompletarea dosarului, cica nu a trimis actele solicitate in termen de 2 luni. Dar, eu am fost in ianuarie la Bucuresti sa ma interesez de stadiul dosarului si doamna de acolo m-a intrebat daca am primit scrisoare acasa cu completarea dosarului. Eu i-am spus ca nu, si ea a scris la ea ca trebuie sa ne comunice stadiul cat si trebuie sa ne trimita ce acte trebuie sa mai adaugam. Dar cum se face si primim numai ordin privind respingerea cererii de redobandire.
Cine ma ajuta? Ce pot sa fac mai departe?

marcelushk

fraerDate: Vineri, 06-Apr-2012, 11:54 AM | Message # 670
Major
Reputaţie: 8
iudjen, cred ca o sa mearga asa cum spui, stiu si eu un caz asemantor, numai ca cu alt document (certificat de nastere) trebuie sa-l traduci si sal legalizezi ( sau autentifici) nu stiu cum acuma se spune smile

Dosar 59298/2011
depus 28-07-2011 Chisinau

aliDate: Marţi, 10-Apr-2012, 5:14 PM | Message # 671
Începator
Salut,
cine poate sa-mi raspunda la urmatoare intrebare: in certificatul de casatorie a buneilor e indicata nationalitatea si ambii sunt ucraineni (chiar daca sunt nascuti si au trait pe teritoriul Rep.Moldova), in schimb in certificatul de nastere a mamei buneii figureaza cu cetatenia MOLDOVENEASCA. am deja toate actele in regula unicul dubiu e in privinta nationalitatii date, e o problema daca depun dosarul cu cretificatele in care nationalitatea buneilor nu coincide?
Va multumesc mult!

TinaDate: Joi, 19-Apr-2012, 5:58 PM | Message # 672
Începator
buna,am o intrebare si va rog ajutatima daca doriti,,prietena mea e la moment in italia ilegal,dar vrea sa depuna acolo doc pentru pasaportul rominesc,la ambasada rominiei in italia,ea daca e ilegal poate sa le depuna?

Popa

erescovsilviaDate: Vineri, 20-Apr-2012, 4:47 PM | Message # 673
Lieutenant
Tina, Eu cred ca da!

silvy

anoelaDate: Luni, 07-Mai-2012, 11:35 AM | Message # 674
Începator
spuneti va rog eu vreau acum sa depun pentru redobindire ,fica mea are 17ani nu sunt casatorita- de ce acte am nevoie ca sa anexez la dosarul meu din partea ei?stiu ca am nevoie de certificatul ei de nastere si o declaratie de la notar. mai e nevoie de ceva?

riguDate: Luni, 07-Mai-2012, 12:26 PM | Message # 675
Major
Reputaţie: 6
@anoela
Asta ai nevoie:
Consimţământul minorilor de peste 14 ani pentru redobândirea cetăţeniei române dat prin declaraţie autentificată la notar în prezenţa unui părinte
+ si certificatul fiicei de nastere + acordul sotului ca ea sa devina cetatean roman (la notar)

Insa daca are 17 ani, cred eu ca e mai simplu sa depuna ea la 18 ani.

tatyana_conDate: Joi, 10-Mai-2012, 11:39 PM | Message # 676
Major general
Reputaţie: 32
Tina, s-a mai discutat acest subiect pe forum. E nevoie obligatoriu de actele doveditoare de sedere legala!
vezi aici... http://vreau-cetatenie.eu/forum/16-38-1

Depus August'10
Ordin Noiembrie'11

Mesaj editat de tatyana_con - Joi, 10-Mai-2012, 11:40 PM

losodecesanaDate: Vineri, 11-Mai-2012, 2:26 PM | Message # 677
Lieutenant
Reputaţie: 2
Quote (Tina)
buna,am o intrebare si va rog ajutatima daca doriti,,prietena mea e la moment in italia ilegal,dar vrea sa depuna acolo doc pentru pasaportul rominesc,la ambasada rominiei in italia,ea daca e ilegal poate sa le depuna?

nu poate,deoarece trebuie sa prezinte documentul ca-i rezident in acea tara

Adăugat (11-Mai-2012, 2:26 PM)
---------------------------------------------

Quote (anoela)
spuneti va rog eu vreau acum sa depun pentru redobindire ,fica mea are 17ani nu sunt casatorita- de ce acte am nevoie ca sa anexez la dosarul meu din partea ei?stiu ca am nevoie de certificatul ei de nastere si o declaratie de la notar. mai e nevoie de ceva?

si inca una,de la oficiul starii civile,trebuie de facut un certificat ca toate drepturile tatalui trec la mama,in caz ca parintii nu au fost casatoriti intre ei.si acest documet trevuie sa ai in caz ca depui pentru minor sau deja cind copilul va avea 18 ei trebuie sa aiba acest document OBLIGATORIU,la OSC ii 10 lei.eu mi-am facut.

depus pe 04.01.2011 Chisinau
nr-474.
09.04.2012 IESIT IN ORDEN
07.05.2012 juramint

anka_nituDate: Sâmbată, Ieri, 7:11 PM | Message # 678
Începator
Buna!
Am gata actele necesare pt dosar, am nevoie doar de cazier Ro.

Intrebarea: Unde pot sa merg sa-mi fac cazierul roman, daca am permis de sedere si sint cu resedinta temporara in sectorul 2 bucuresti
ms.

tatyana_conDate: Sâmbată, Ieri, 8:20 PM | Message # 679
Major general
Reputaţie: 32
anka_nitu, pentru a-ti face cazier Ro nu este obligatoriu sa ai resedinta in Ro, poti sa te legitimez si cu buletinul Md. Asa cred ca il poti face in orice oras. Eu tot am avut permis de sedere, dar pentru cazier am prezentat buletin Md ca sa coincida CNP cu restul actelor pentru dosar.

Depus August'10
Ordin Noiembrie'11

anka_nituDate: Duminică, Astăzi, 0:04 AM | Message # 680
Începator
tatyana_con,
ei bine, fie si asha - ms.
dar as vrea sa shtiu si eu o adresa cv exacta - unde sa merg ca sa-mi fac acest cazier, ptk sunt in bezna))

Forum Cetăţenie » Cetatenie » Acte necesare pentru depunerea dosarului » Intebari, interbari, intrebari... (Pentru intrebarile care nu se incadreaza in alte teme)
Pagina 14 din 14«12121314
Căutare: