Duminică, 25-Feb-2018, 5:06 AM
Bine ai venit Oaspete |

transcrierea certificatului de nastere - Pagina 2 - Forum Cetăţenie

[ Mesaje Noi · Membri · Reguli · Caută · RSS ]
Pagina 2 din 2«12
Moderatorul forumului: Igorash 
Forum Cetăţenie » Cetatenie » Obtinere acte identitate » transcrierea certificatului de nastere
transcrierea certificatului de nastere
iuliana3006Date: Sâmbată, 25-Aug-2012, 7:46 PM | Message # 51
Începator
Grupă: User
Mesaje: 9
Reputaţie: 0
Statut: Offline
mrs

 
Nica23Date: Marţi, 04-Dec-2012, 6:12 PM | Message # 52
Începator
Grupă: User
Mesaje: 5
Reputaţie: 0
Statut: Offline
salut tuturor. Am depus certificatul de naştere pentru transcriere la consulatul de la Moscova, pentru ca am fost născuta in Rusia. La depunerea am arătat funcţionarului o procura, pe care am perfectat-o special pe numele rudei mele pentru ca ea să ridice certificatului, şi am întrebat, daca persoana in cauza poate ridica certificatul meu. Funcţionarul a spus ca este posibil. Acum, când certificatul este deja transcris, ruda mea a venit la consulat, dar funcţionarii consulatului i-au spus ca ridicarea este posibila numai personal de către mine. Eu nu pot sa plec la Moscova numai pentru ridicarea certificatul, este o călătorie destul de costisitoare, fapt pentru care am şi perfectat procura dată.
Ce pot să fac în aceasta situaţie? Este scris undeva in regulamente speciale sau in lege, daca ridicarea prin procura specială este permisă sau interzisă? Vă mulţumesc mult anticipat.


 
oxana_25Date: Joi, 21-Feb-2013, 5:57 PM | Message # 53
Începator
Grupă: User
Mesaje: 4
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Buna ziua tuturor.am si eu o trebare,am copilul nascut recent dupa ce eu si familia mea am primit cetateniile,dorim sai cem si copilului mic certificat de nastere,am inteles ca se face doar la bucuresti atat.Dar spre exemplu in iasi nu se face? si am inteles ca in iasi e randul viu atat.care cunosc asemenea cazuri imi dati un raspuns va rog.

 
CetatenieEUDate: Joi, 25-Apr-2013, 12:59 PM | Message # 54
Începator
Grupă: User
Mesaje: 11
Reputaţie: 0
Statut: Offline
oxana_25, momentan transcrierea certificatului de nastere a copilului care nu este in certificatul de cetatenie a unuia din parinti se face doar la primaria sector1 Bucuresti. 
La Iasi  se primesc acte doar pentru persoanele care au domiciliu in orasul Iasi.
Se prevede ca in viitorul apropriat se va schimba legea si va fi posibila transcrierea actelor in mai multe primarii (Iasi, Galati, Suceava, Timisoara, Cluj Napoca).


 
vova_zvDate: Marţi, 25-Iun-2013, 7:24 PM | Message # 55
Începator
Grupă: User
Mesaje: 18
Reputaţie: 0
Statut: Offline
buna...
spuneti-mi va rog,cu certif.de nastere roman ,ca sa-l folosesc peste hotare ,trebuie apostilat??
mersi


 
Tatiana11041Date: Joi, 27-Iun-2013, 1:43 PM | Message # 56
Începator
Grupă: User
Mesaje: 2
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Buna ziua. Va rog daca puteti sa ma informati cum sa procedez daca la depunerea dosarului pentru redobindirea cetateniei romane in toate actele orasul in care m-am nascut era Ialoveni , iar acum la depunerea juramintului in toate actele e orasul Cutuzov. deoarece in certificatul romanesc de casatorie (transcris pentru sotul meu), in certificatele copiilor, pasaport, act de indenditate al meu este Cutuzov.
Dispun de un certificat de arhiva ca in perioada anilor 1940-2012 orasul Ialoveni s-a aflat in componenta a mai multor raioane si anume in anul in care m-am nascut satul purta denumirea de Cutuzov si intra in componenta raionului Cutuzov.
Doamna de la ghiseu , cind am luat programarea pentru juramint mi-a spus ca e posibil sa nu pot transcrie actul meu de nastere actual nascuta in Cutuzov daca doasrul a fost depus nascuta in Ialoveni???
Cum sa procedez?


 
nastykaroskaDate: Luni, 12-Aug-2013, 10:46 AM | Message # 57
Începator
Grupă: User
Mesaje: 7
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Buna ziua,am si eu o intrebare.Am mers la Galati pentru a-mi face buletin dar imi cere si cert de nastere a copilului.Am cert de casatorie si nastere transcrise la bucuresti a sotului e transcris la Chisinau.A copilului e posibil sa il fac la Galati?sau unde ma adresez?numai stiu unde sa apelez

 
nekaDate: Luni, 12-Aug-2013, 3:17 PM | Message # 58
Colonel
Grupă: Verificat
Mesaje: 377
Reputaţie: 11
Statut: Offline
Buna la toti. Acum in septembrie sunt programata pt transcrierea CN al meu, vreau sa transcriu si copilului CN, am inteles ca lucrul acesta este posibil dupa ce eu am CN romanesc transcris. caci copilul s-a nascut dupa ce am depus documente pt redobindire. La Ambasada la Chisinau mi-au spus ca pot trascrie CN copilului doar la Bucuresti la Primaria sect.1. am inteles ca de acum pot sa-i transcriu si la Iasi de exemplu? trebuie o programare aparte pentru copil ? si daca da, pot sa-l programez acum, sau dupa ce am la mina certificatul meu transcris. Cine stie, lamuriti-mi, va rog, multumesc anticipat.

 
Doina171Date: Luni, 12-Aug-2013, 10:49 PM | Message # 59
Major general
Grupă: Verificat
Mesaje: 717
Reputaţie: 23
Statut: Offline
neka, sincer chiar nu stiu cum se face in situatia ta dar te sfatui sa suni la consulat,au un numar la care se ofera informatii telefonice,eu am sunat recent si au fost amabili..

bafta!


 
nastykaroskaDate: Marţi, 13-Aug-2013, 11:37 AM | Message # 60
Începator
Grupă: User
Mesaje: 7
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Buna ziua,am si eu o intrebare.Am transcris certif de nastere si casatorie la bucuresti sotul pe al sau la chisinau.Acum vreau sa transcriu al copilului la Galati este posibil?am mers sa imi fac buletinul si imi cere certificatul de nastere a copilului.Ce trebuie sa fac cum sa procedez?

 
ClovisDate: Vineri, 21-Aug-2015, 9:58 PM | Message # 61
Lieutenant
Grupă: Verificat
Mesaje: 57
Reputaţie: 4
Statut: Offline
Am obținut cetățenia împreună cu soția în 2014, cu domiciliu în Md.
Acum, în iulie 2015 mi s-a născut un copil. Pentru a-i transcrie CN ma pot adresa la Iași, Vaslui etc sau doar la Consulatul din Chișinău?


 
Nigol-NoiDate: Marţi, 25-Aug-2015, 1:33 PM | Message # 62
Lieutenant general
Grupă: Verificat
Mesaje: 1051
Reputaţie: 45
Statut: Offline
Clovis
Daca inca nai facut certificat de nastere MD atunci este gratis la consulatul RO, daca deja l-ai facut atunci este mai scump la consulat 110 eu si in RO calculeaza singur costul e de vreo 30 lei RO + drum samd


 
vasiliysidorov5Date: Marţi, 01-Sep-2015, 9:47 PM | Message # 63
Începator
Grupă: User
Mesaje: 15
Reputaţie: 2
Statut: Offline
Есть несколько вопросов, буду рад, если кто-то ответит. Сколько примерно времени проходит от записи на подачу документов на свидетельство о рождении до самой подачи? Насколько я понял, за два дня СОР получают лишь единицы. На сайте посольства сказано, что если не получил за два дня, то получишь где-то за 30 дней. Но в одной посреднической конторе неподалеку сказали, что они сделают СОР быстрее - за два месяца. То есть срок 30 дней не соблюдается? Как на самом деле обстоит дело на сегодня, кто знает? Есть какие-то более быстрые пути? Через Яссы не быстрее будет?

 
Nigol-NoiDate: Joi, 03-Sep-2015, 6:39 AM | Message # 64
Lieutenant general
Grupă: Verificat
Mesaje: 1051
Reputaţie: 45
Statut: Offline
vasiliysidorov5
 На сайте посольства сказано, что если не получил за два дня, то получишь где-то за 30 дней
Mai corect in 48 ore de la depunere. Iar 30 zile in cazul cind nu sint CNP uri.
Но в одной посреднической конторе неподалеку сказали, что они сделают СОР быстрее - за два месяца. То есть срок 30 дней не соблюдается? Как на самом деле обстоит дело на сегодня, кто знает? Есть какие-то более быстрые пути? Через Яссы не быстрее будет?
Da intermediarii promit dar le fac tot la 3 luni. La Iaşi nu va fi mai repede(3 luni) dar va fi putin mai ieftin. Mai repede va fi la consulat in Chişinau 48 ore dar si mai scump. Precizez ca termenul  de 30 zile se refera numai la cazurile cind nu este CNP, asa ca sper ca in cazul tau sa fie CNP disponibil si sa obtii in termeni restrinsi actele. Succes


 
vasiliysidorov5Date: Vineri, 04-Sep-2015, 10:05 AM | Message # 65
Începator
Grupă: User
Mesaje: 15
Reputaţie: 2
Statut: Offline
Спасибо за ответ и за пожелания, но все-таки хотел бы уточнить. Есть ли какие-то оценки доли тех, кто получает за 2 дня (при условии, что они имеют на это право) и, если для нет CNP, то какова вероятность, что срок 30 дней все-таки будет соблюден? И ещё, в какой момент сообщают о наличии или отсутствии CNP?

 
Nigol-NoiDate: Duminică, 06-Sep-2015, 3:22 PM | Message # 66
Lieutenant general
Grupă: Verificat
Mesaje: 1051
Reputaţie: 45
Statut: Offline
vasiliysidorov5
хотел бы уточнить. Есть ли какие-то оценки доли тех, кто получает за 2 дня (при условии, что они имеют на это право) 
Majoritatea, cind am fost eu, primeau in termenul legal, din toti oamenii programati pentru transcriere doar la 1-2 li se spunea ca nu sint CNP uri pentru anul lor. 

если для нет CNP, то какова вероятность, что срок 30 дней все-таки будет соблюден? И ещё, в какой момент сообщают о наличии или отсутствии CNP? 
DE obicei termenul se respecta, si nu neaparat 30 zile , circa 2 sapt.
Despre lipsa CNP ti se comunica la Ghiseu, daca este se perfecteaza actele fara alte chestii de comunicare.


O ? de intilnire, wink pentru ce ai nevoie de aceste date ?


 
vasiliysidorov5Date: Duminică, 06-Sep-2015, 9:17 PM | Message # 67
Începator
Grupă: User
Mesaje: 15
Reputaţie: 2
Statut: Offline
Ответ обнадеживает, спасибо. Спрашиваю это, чтобы иметь представление, сколько ещё времени я буду заниматься всеми процедурами. Узнав, что некоторые только появления в приказе ждут более двух лет, хотя, если я правильно понимаю, это противоречит закону, то я уже готов к любым сюрпризам. Мне относительно повезло, потому что я ждал своего письма 1 год и 2,5 месяца. Буду рад приятно удивиться, если дальнейшие шаги пройдут без задержек.

 
ClovisDate: Miercuri, 16-Sep-2015, 5:29 PM | Message # 68
Lieutenant
Grupă: Verificat
Mesaje: 57
Reputaţie: 4
Statut: Offline
Citat Nigol-Noi ()
in RO calculeaza singur costul e de vreo 30 lei RO + drum sam

Multumesc

1. in Ro care organ efectueaza transcrierea? unde ma adresez?

2. e posibil sa transcriu in Ro chiar daca am domiciliul in MD? nu e neaparat sa am domiciliu in Ro pentru a transcrie acolo?

3. lista actelor pentru transcriere in Ro e aceeasi ca si la Consulatul din Chisinau? sau difera cumva?

+ din linkul http://www.dlep-iasi.ro/programari-redobandirecetatenie.html  inteleg ca programarea pentru transcriere se facea pe 2016?
Deci transcrierea va dura atit de mult? sau este depasita informatia?
Mesaj editat de Clovis - Miercuri, 16-Sep-2015, 5:33 PM
 
Nigol-NoiDate: Luni, 21-Sep-2015, 2:14 PM | Message # 69
Lieutenant general
Grupă: Verificat
Mesaje: 1051
Reputaţie: 45
Statut: Offline
Clovis
http://www.dlep-iasi.ro/transcr....-4.html

http://www.dlep-iasi.ro/transcr....-3.html

aici gasesti info necesara
poti sa transcrii in RO fara sa ai domiciliu acolo
lista actelor difera vezi mai sus
transcrierea cu programare electronica asa este, dar mai este si fara programare electronica dar nu stiu care e situatia

Adăugat (21-Sep-2015, 2:14 PM)
---------------------------------------------
A mai intilnit cineva situatie de genul
Iasi - Refuz la transcrierea certificatelor de nastere la copii care nu au fost inclusi in dosarul de cetatenie a tatalui
Poate in alta parte accepta?
Care e solutia?

 
ClovisDate: Miercuri, 30-Sep-2015, 5:21 PM | Message # 70
Lieutenant
Grupă: Verificat
Mesaje: 57
Reputaţie: 4
Statut: Offline
Citat Nigol-Noi ()
Daca inca nai facut certificat de nastere MD atunci este gratis la consulatul RO, daca deja l-ai facut atunci este mai scump la consulat 110 eu
în decurs de 6 luni de la nastere transcrierea CN copil nou-născut e gratuita


 
VladScramtaiDate: Luni, 23-Noi-2015, 1:33 PM | Message # 71
Începator
Grupă: User
Mesaje: 1
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Salut , imi poate spune si mie cineva cum e cu certificatul de nastere, eu am obtinut cetatenia pe baza mamei cand nu aveam majoratul, aveam atunci 17 ani si iata ca acum la 19 ani vreau sami fac certificatul de nastere dar nustiu cum e , merge oare sami fac pe baza certificatului mamei in care sunt si eu indicat , sau trebuie sa apuc actele de la zero? Va multumesc!

 
muntescoDate: Miercuri, 09-Dec-2015, 4:54 PM | Message # 72
Începator
Grupă: User
Mesaje: 3
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Spuneti va rog. care este adresa corecta unde trebuie sa ne prezentam pentru depunerea dosarului de transcriere la TIMISOARA.
Pe Google imi da 2 adrese diferite, Bd.Eminescu 11 si o alta adresa.....??????Nu am inteles unde trebuie sa ma prezint surprised


 
alionaliberDate: Miercuri, 09-Dec-2015, 6:44 PM | Message # 73
Începator
Grupă: User
Mesaje: 1
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Spuneti-mi va rog am depus dosarul la ambasada din or.Balti si tot aici am dat juramintul pot sa depun actele pentru certificatul de nastere si casatorie la ambasada din Iasi ,si daca trebuie programare sau se poate si faraMesaj editat de alionaliber - Miercuri, 09-Dec-2015, 6:44 PM
 
fuseukrDate: Duminică, 21-Aug-2016, 10:55 AM | Message # 74
Lieutenant general
Grupă: Verificat
Mesaje: 1338
Reputaţie: 6
Statut: Offline
tina84,  Buna ziua  sigur ca puteti  ..timpul este depinde daca sunteti nascuta dupa 1981 atuci  puteti sal faceti in 48 de ore si costa 155 de euro ..daca  sunteti nascuta  inainte de 81  atuci  termenu este dela  15.zile pana  la 60 depinde cu cine vaceti si unde  trascriere  pueti le face  la anbasada  la   vaslui la iasi la  galati suceava  bucresti .succes

 
mihaela24Date: Sâmbată, 11-Feb-2017, 5:40 PM | Message # 75
Sergent
Grupă: Verificat
Mesaje: 30
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Buna,spunetimi cumm te programezi online la consulat pentru transcriere certificatului de nastere,tot pe econsulat.ro?

 
LvdimaiuriiDate: Joi, 04-Mai-2017, 8:34 AM | Message # 76
Începator
Grupă: User
Mesaje: 1
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Salut prieteni! Am si eu o problema, eu sunt programat la depunerea pentru certificatul de mastere romin pe 17 mai acuma, dar din motivul ca ma aflu in Rusia nu pot pleca acasa , dar am fost la ambasada moldovei din moscova si am facut o procura si o declaratie pe Mama mea ca sa depuna ia pentru mine la certificat, ce spuneti a sa se primeasca???? Va scriu deoarece cinewa mi a spus ca nu se primeste prin procura deoarece procura aceasta trebuia sa o fac inainte de programare pentru certificat... imo spune cinewa care a depus in asa mod????

 
Forum Cetăţenie » Cetatenie » Obtinere acte identitate » transcrierea certificatului de nastere
Pagina 2 din 2«12
Căutare: