Dosarul se depune la starea civila in Bucuresti, sectorul 1 la adresa: B-dul Mareşal Averescu nr. 17. Program: L–J : 9 - 15.30 ; V: 9-13 Eliberari acte: L-J 14.30-15 ; V – !!! Nu se transcriu acte
Ordinea in care trebuie asezate actele in dosarul de transcriere: - Cere tip - Originalul certificatului ce urmeaza a fi transcris + 2 copii xerox - Dovada cetateniei romane (original + 2 copii xerox) - Pasaportul moldovenesc + 2 copii xerox - Buletin moldovenesc + 2 copii xerox - Permisul de sedere + 2 copii xerox (daca este cazul)
Dupa caz: Pentru copiii minori - Acordul parintelui care nu este cetatean roman - Declaratie din partea ambilor parinti, precum ca stabilesc domiciliul copilului la adresa:(...orasul, strada, numarul si tara)
Dupa caz: - Procura + 2 copii xerox - Act de identitate persoana imputernicita + 2 copii xerox
ATENTIE: Pentru persoanele care prezinta ca dovada cetateniei romane, certificat eliberat de Ministerul Justitiei, trebuiesc anexate 2 copii xerox ale permisului de sedere (chiar daca este expirat) SAU declaratie data in fata ofiterului de stare civila (forrmular tip) precum ca nu a avut NICIODATA permis de sedere pe teritoriul Romaniei.
Buna ziua! am si eu o problema sper sa ma ajute si pe mine cineva, am obtinut cetatenia in 5 ianuarie 2010 si pe 6 ianuarie am dat actele unei persoane cu procura legala pentru a-mi transcrie certificatul de nastere in Bucuresti, In curand se fac doua luni si nici o veste de la acest Domn, nici la tel nu raspunde, exista vreo posibilitate sa aflu daca a fost depuse actele in Bucuresti? Sunt in impas si ma gandesc ca s-ar putea sa pierd si adeverinta de redobandire a cetatenii - oare mi-o mai da a doua oara?" va rog cine ma poate ajuta
ollya, Adeverinta de cetatean e un act foarte important, si eu, sicer nu i las incredinta oricui. acel domn trebuia sa iti comunice un nr de inregistrare. Daca ai acel numar, atunci suna la Starea Civila in bucuresti, si ei o sa iti spuna daca adev ta e gata sau nu. Daca nu ai acel nr de inregistrare, incearca sa suni si zi-le doamnelor ca ai pierdut foita cu nr de inregistrare, si roaga-le frumos, daca vor sa verifice dupa nume, daca adeverinta ta e gata. aici gasesti nr de tel de la starea civila http://vreau-cetatenie.eu/forum/17-41-1
Ai aflat ceva nou de pe acest site?! Multumeste! Da un click pe reclama!
Eu mi-am depus dosarul la Iaşi şi dacă va ajunge timpul să îmi transcriu certificatul de naştere, numaidecât trebuie să o fac la Bucureşti sau şi la Chişinău? Am înţeles că la Bucureşti în timp de 2 luni va fi gata dar la Chişinău?
Depunerea dosarului: 07.04.2010 Starea: Paşaportul biometric obţinut pe 30 mai 2011 Iaşi. Mulţumesc celor care m-au ajutat!
Mesaj editat de Igorash - Duminică, 11-Apr-2010, 11:13 AM
Igorash, La Bucuresti 2 luni, dar din cate stiu eu, daca sa cred promisiunilor celui ce mi-a luat actele sa depuna pentru transcriere in Romania la Bucuresti imi va da certificatele cu tot cu CNP or la Chisinau se transcriu actele de stare civila in 48 de ore, dar fara CNP
Va rog mult sa-mi raspundeti. Pentru a transcrie certificatele la Bucuresti printr-o alta persoana e nevoie de procura facuta la un notar din MD sau din RO? Vreau sa merg pentru fratele meu sa le transcriu in Bucuresti, insa cand am mers pentru a-mi atribui CNP-ul la Directia Evidenta Persoane din Iasi, acolo mi-o zis ca pot depune dosarul pentru atribuirea CNP-ului pentru frate NUMAI cu procura de la notar din RO sau consulatul RO.Oare sa fie asa si pentru transcriere de certificate?(Eu si fratele suntem nascuti pana in 1980.) Si inca una - certificatele transcrise la Bucuresti sunt cu CNP sau fara?
Rog pe cine stie, sa scrie ce acte trebuie pentru transcrierea certificatului de nastere la Bucuresti.
Eu am depus juramantul pe 7 aprilie la consulatul Romaniei din Cernauti. Am intrebat ce acte imi trebuie pentru transcrierea certificatului de nastere la consulatul Romaniei din Cernauti si mi-au spus ca am nevoie de urmatoarele acte: -Certificatul meu de nastere (tradus+legalizat) -Buletinul meu (tradus+legalizat) -Certificatele de nastere ale parintilor (tradus+legalizat) -Certificatul de casatorie a parintilor (tradus+legalizat) -Copie dupa Certificat Constatator -Taxa consulara ($45)
Rog pe cine a transcris Certificatul de nastere la Bucuresti de curand, sa posteze lista de acte de care am nevoie pentri transcrierea certificatului de nastere la Bucuresti, programul de lucru, adresa, in cat timp e gata certificatul de nastere si daca poate alta persoana sa ridice certificatul de nastere fara procura.
Ce iti pot zice este ca daca depui personal lista e relevanta 100% Daca depui prin intermediari ai nevoie de copia legalizata a adeverintei de nastere.
La ucuresti transcrierea dureaza 3 luni. La noi in Chisinau 48 de ore.
Pretul la noi la CHisinau este 60 EURO fara CNP (ca nu se mai acorda CNP la Chisinau) la Bucuresti din cate am auzit e gratis, dar intermediarii iau 40 EURO si de la bucuresti actul iti vine cu CNP.
Acum au venit actele depusa prin intermediar in luna Ianuarie. Deci 3 luni. Informatia e veridica.
Cine stie raspundeti-mi va rog mult la intrebare < citi RONi voi achita pentru transcrierea certificatului meu de nastere, transcrierea certificatului de nastere a copilului meu, si transcrierea certifiactului de casatorie si toate astea la Bucuresti si unde trebuie sa achit aceste taxe..??
Stimati cunoscatori ! intrebare ! Transcrierea certif de nastere se face exluziv la Bucuresti (nu ma intereseaza Chisinaul), sau poate fi facuta si in centrele judetene ?
..straniu... pentru ca acum o saptamana am depus dosarul pentru a prelungi permisul de sedere, si functionarul cela imi zicea ca pot face totul aici unde stau, dupa ce depun juramantul... probabil nu stia ce spune... caci io tot asa stiu, ca transcrierea se face numai la Bucuresti.
As putea sa transcriu cert de nastere la Chisinau si pentru cnp sa ma adresez in orasul din Ro in care am resedinta(daca da, unde anume trebuie sa ma adresez)? Nu ar fi asa mai rapid?
In atentia tuturor. In sfarsit am si eu acte transcrise romanesti :)Mi-a ramas decat sa depun actele pentru prefectarea pasaportului si... mai vedem noi incotro
Gregory0405 ,saliut unde ai transcris certificatul ,in cit timp ?ca eu ma gindeam sa -l transcriu la Chisinau 48 de ore si apoi sa plec la Bucuresti pentru CNP... e mai rapid asa?si inca ceva, mai e valabil.. 3 zile la urgentare pentru pasaport ?mersi anticipat..
Adaugat (31-Mai-2010, 5:31 PM) --------------------------------------------- sorry ca mai fa si greseli de ortografie...
Adaugat (31-Mai-2010, 5:31 PM) --------------------------------------------- uite vezi ? iar...
larisa, Ai perfecta dreptate, ca e mai rapid la Chisinau si apoi sa megi la Bucuresti dupa CNP. Sunt doua motive pentru care nu am mers la Bucuresti, cel putin doua: e de aproape 4 ori mai ieftin, si nu ma grabeam nicaieri.
Deci tu decizi, daca e in graba, si ai nervi de pierdut pe drum, nu ai decat, si daca nu ai destui bani, si timpul nu te preseaza, depui si tu, ca si mine prin intermediari, mai ieftin in 3 luni cu tot cu CNP si totul e in cikalata Tu decizi.
Nu sunt la curent in privinta pasapoartelor, un lucru il stiu cert: mai bine dai 100 EURO pentru pasaport biometric valabil 5 ani, decat 75, daca nu gresesc pentru pasaport temporar valabil doar 1 an.Asa sau altfel il rascumperi. O problema ar fi ca trebuie sa-l astepti 3 luni, or cel temporar il poti face mai repede dar e si valabil daca vrei de 5 ori mai putin timp. Deci iarasi, decizi doar tu si buzunarul tau
Admine, esti la curent cu transcrierea certificatului de nastere la Bucuresti, e aceiasi procedura ca si acum juma de an, sau s-a mai schimbat ceva?? Vreau sa stiu daca actele necesare sunt cele enumerate in primul post ?
Mesaj editat de ANDICOM - Joi, 03-Iun-2010, 4:34 PM
Gregory salutare. Am depus pentru perfectare a actelor prin prin intermediar la Bucuresti, deja a trecut 2 luni , intrebare 1) cit adurat in cazul tau pina le-ai primit intrebarea 2)cum pot sa aflu numarul de intrare a dosarului ppentru perfectare a actelor pentru a verifica la ce nevel sunt. Mersi
ian_crutoi, A durat 3 luni, fara 5 zile. SI cnad le-am primit erau facute de curand, adica pe 26 si 27 mai au fost facute si eu pe 30 le-am primit desi le-am depus pe 5 martie deci trebuia sa le am pe 5 iunie in linii generale. Dar s-a miscat totul bine. Si m-a costat MUUUULLLLLTTTTT mai ieftin decat acum la consulat. A doua intrebare, numarul de intrare il poti afla la acel intermediar care a depus dosarul, desi am ceva dubii in privinta faptului ca iti va oferi informatia aceasta. E banul lor si il fac cum pot ei si nu stiu daca ofera asa informatie. Ai putea sa afli de asemenea acest lucru la primaria sectorului 1 din Bucuresti, afli numarul de telefon, suni si incerci sa afli, desi eu nu am facut asa ceva, dar ma rog, cine stie, poate ia foc
Adaugat (05-Iun-2010, 1:11 PM) --------------------------------------------- ian_crutoi, si ar mai fi inca ceva, eu nu am dat nici un leu pana nu am vazut certificatele transcrise
Daca eventual pe cineva intereseaza va pot oferi datele de contact, cu permisiunea ADMINului si doar in Private a persoanei care m-a ajutat cu transcrierea actelor Eu am facut in 3 luni, desi se putea si mai repede, dar la pret dublu
Admine. Rog sa scrii daca si in prezent se cere apostilarea certificatelor eliberate in Ucraina si prezentate la Bucuresti pentru transcriere. Copiile certificarelor trebuesc legalizate, ori nu? Mersi mult.
...am vazut la stiri acum vreo 10zile in urma caci cei de la primaria sector 1 boicoteaza activitatea, si nu mai transcriu acte pu romanii din strainatate. Stie cineva ceva?
Situatia cam franeaza,eu dat in Aprilie si deja sunt 3 luni si jumatate,si nimic , fara nici un raspuns,am aflat ca poti suna la Starea Civila 00 40 21 222 0109 pentru aflarea situatiei a trasncrierii certificatului de nastere.
Poate sa-mi spuna cineva la ce adresa in Bucuresti trebuie mers pentru a depune actele de transcriere? Am incercat sa sun la telefonul de mai sus si nu a raspuns nimeni.
Directia Stare Civila Adresa: Bd. Maresal Averescu, nr. 17 aceasta este adresa ...si tre' sa suni mai des daca doresti sa-ti raspunda cineva, eu am sunta in continuu de dimineata , un timp era ocupata linia telefonica, apoi nu raspundea nimeni, si intr-un final mi-au raspuns.
Adaugat (05-Aug-2010, 11:26 PM) --------------------------------------------- SALUT TUTUROR!!!!! AZI MI-AU ADUS CERTIFICATUL ROMANESC!!!!! SUNT ASA FERICITA.....CU TOATE CA AU TRECUT 3 LUNI JUMATE.... DAR CEI CARE AU DAT PENTRU TRANSCRIEREA CERTIFICATULUI, AR FI BINE SA TRIMITA SCRISORI DE RECOMANDARE SAU EMAIL-URI...
ambrosica,esti cu domiciliu cerut in Ro.,sau MD?caci am auzit ca cei ce au cerut domiciliu in Ro, asteapta 3 luni...cei in Md transcriu la Chisinau,e adevarat ? mersi
ambrosica..mie mi s-a spus ...adica un om care se ocupa cu actele ,ca cei cu domiciliu in Ro,nu transcriu actul in MD ,doar cei ce au cerut in MD pot transcrie mai repede certificatul ca pe mine asta ma intereseaza ,sa-l transcriu cit mai curind,si nu pot s-o fac la Chisinau.
ambrosica..mie mi s-a spus ...adica un om care se ocupa cu actele ,ca cei cu domiciliu in Ro,nu transcriu actul in MD ,doar cei ce au cerut in MD pot transcrie mai repede certificatul ca pe mine asta ma intereseaza ,sa-l transcriu cit mai curind,si nu pot s-o fac la Chisinau.
cei cu domiciliu in Ro la fel pot transcrie certificatele in Md numai ca costa...in timp ce la Bucuresti e gratis si dureaza mai mult,asa ca e la alegerea fiecareia
hello , vroiam sa stiu daca certificatul care atesta dobandirea cetateniei are termen de valabilitate.eu am obtinut cetatenia acum 2 luni dar nu am avut timp sa ma ocup de transcrierea certificatului...are ceva? plss astep raspuns
mahilo
Mesaj editat de ilona - Vineri, 06-Aug-2010, 9:02 PM
cei cu domiciliu in Ro la fel pot transcrie certificatele in Md numai ca costa...in timp ce la Bucuresti e gratis si dureaza mai mult,asa ca e la alegerea fiecareia
poti saa faci transcrierea si in Chisinau ti-l dau in 48 de ore...dar apoi trebuie sa astepti un timp...vreo lun ajumate si sa-l adi unui intermediar prin procura sa-l dea la Starea civila pentru ati pune CNP-ul sau codul numeric si asta mai dureaza inca vreo 2 luni. De aceea e mai O.K. sa dai direct unui intermediar sa-l dea in Romania la Starea Civila , cistigi o luna in toata procedura.
Buna ziua! sunt incepator la forum-ul acesta.... Dupa 5 ani de asteptare am obtinutt cetatenia romana (am depus dosarul in septembrie 2005, ordinul Min. Just. din 01.06.2010). Am o intrebare referitor la transcrierea cert. de nastere si de casatorie. Pe data de 2 septembrie sunt programat (cu sotia) la juramint la ambasada in Chisinau. Dupa juramintul as vrea sa merg la Bucuresti sa fac transcrierea 3 cert. de nastere (meu, sotiei si a copilului) si cert. de casatorie. Dar am aflat de la o persoana care se ocupa cu actele romanesti ca la momentul actual (august 2010) nu primesc actele pentru transcrierea in Bucuresti, numai la consulat. Este adevarat? A doua intrebare: Daca o sa merg la Bucuresti pentru transcriere, de la sotia trebuie sa am procura (pentru depunerea/ridicarea/perfectarea) cert. de nastere (pentru dinsa) si declaratia referitor la domiciliul copilului (sau declaratie comuna)? Atit? Multumesc anticipat.
A incercat cineva sa sune la starea civila in ultimele zile??? Eu tot sun de-o saptamana si imi da ocupat.Cand am depus actele pentru transcrierea cert de nast mi s-a spus sa sun,sa ma anunte cand pot sa-l ridic si acum nu stiu cum sa dau de ei?!Mai exista vre-un alt telefon decat cel postat aici sau un mail?Ms anticipat