Dosarul se depune la starea civila in Bucuresti, sectorul 1 la adresa: B-dul Mareşal Averescu nr. 17. Program: L–J : 9 - 15.30 ; V: 9-13 Eliberari acte: L-J 14.30-15 ; V – !!! Nu se transcriu acte
Ordinea in care trebuie asezate actele in dosarul de transcriere: - Cere tip - Originalul certificatului ce urmeaza a fi transcris + 2 copii xerox - Dovada cetateniei romane (original + 2 copii xerox) - Pasaportul moldovenesc + 2 copii xerox - Buletin moldovenesc + 2 copii xerox - Permisul de sedere + 2 copii xerox (daca este cazul)
Dupa caz: Pentru copiii minori - Acordul parintelui care nu este cetatean roman - Declaratie din partea ambilor parinti, precum ca stabilesc domiciliul copilului la adresa:(...orasul, strada, numarul si tara)
Dupa caz: - Procura + 2 copii xerox - Act de identitate persoana imputernicita + 2 copii xerox
ATENTIE: Pentru persoanele care prezinta ca dovada cetateniei romane, certificat eliberat de Ministerul Justitiei, trebuiesc anexate 2 copii xerox ale permisului de sedere (chiar daca este expirat) SAU declaratie data in fata ofiterului de stare civila (forrmular tip) precum ca nu a avut NICIODATA permis de sedere pe teritoriul Romaniei.
buna ziua la toti, am si eu o intrebare..peste o saptamina depun juramintul la Bucuresti, pot deja sa-mi fac programare pentru transcrierea certificatului de nastere?
Buna, Sigur ca poti, insa vei fi programat pentru 2013 deja...
Oleandra, eu nu stiu exact care este procedura lor. Eu ma duc cu tot pachetul de documente pe care le am: certificat de nastere, certificat de divort[in prima casatoria ramasesem cu numele de fata, adica nu mi l-am schimbat dupa sot], certificat de casatorie[a 2casatorie, cu numele schimbat dupa sot] si 2 certificate de nastere a copiiler minori, plus procura speciala pt 2 copii plus procura de la actualul sot ca sa pot depune si pt el plus buletinul si pasaportul meu si buletinul si pasaportul sotului si bineinteles declaratia sotului pt copii minori si declaratie pt el ca nu au mai fost transcrise actele niciodata pe teritoriul Romaniei. Sunt programata pe 13.06.2012 si pe sora mea am programat-o pe 27.06.2012. Nu stiu exact daca mi se va transcrie concomitent si certificatul de casatorie si cel de divort, asta ramane de vazut.
merci rigu, e un haos total cu transcrierile astea, si cum se poate mai repede? sa sun, email..?
Cel mai rapid te programezi online la ei pe site www.starecivila1.ro La telefon trebuie sa stai toata ziua ca sa reusesti sa razbati la ei... Iar daca vrei mai repede sa-ti transcrii actele, e cazul s-o faci la consulat...
Cel mai rapid te programezi online la ei pe site www.starecivila1.ro La telefon trebuie sa stai toata ziua ca sa reusesti sa razbati la ei... Iar daca vrei mai repede sa-ti transcrii actele, e cazul s-o faci la consulat...
ai avut dreptate m-a inregistrat pt 2013, ultima intrebare..daca sunt cu domiciliul bucuresti pot sa-mi transcriu cer.nastere si la consulat chisinau?
ai avut dreptate m-a inregistrat pt 2013, ultima intrebare..daca sunt cu domiciliul bucuresti pot sa-mi transcriu cer.nastere si la consulat chisinau?
daca domiciliul tau doar in certificatul de cetatenie e la Bucuresti, poti sa transcrii si la consulat. Daca ai domiciliul real la Bucuresti, specificat prin acte gen permis de sedere, poti sa transcrii cn-ul la primaria de sector.
tatyana_con, Certificatul il vei lua la Pechea,dar vei depune la mentiune la Maresal.La documente trebuiesc numai copii!Copii legalizate la notar trebuies numai la documentele ce nu sint in romana!Nu trebuie nici un fel de mapa!
Adăugat (14-Mai-2012, 11:30 AM) --------------------------------------------- picica96, Personal sau procura la o ruda!Acum te inscrii la Pechea 20 pe ianuarie!
Adăugat (14-Mai-2012, 11:51 AM) --------------------------------------------- Natalia2012, Bine ca n-ai schimbat familia la 1 casatorie!Daca nu ai copii cu familia primului sot,cred ca nici nu este nevoie sa o arati la Romania(parerea mea,dar precis nu stiu).Faci documentele numai cu 2 casatorie(documentele le aratam pentru a dovedi de unde provine familia noastra si familia copiilor nostri).Daca arati 1 casatorie:faci certificat de nastere la Pechea,te duci la Maresal si depui la mentiunea de divort,apoi depui la Peche pentru 2 casatorie greu de tot,poti de la bun inceput sa te mai programezi o data la Pechea(на всякий пожарный,sa nu patesti ca mine).N-ai specificat-ai extras din 1 casatorie?Poate nu-l cer daca nu ti-ai schimbat familia!Dute la vre-un notar sau lucrator de prin preajma Ambasadei,dai acolo ceva banuti sa te ajute sa aranjezi,controlezi documentele!
Oleandra, nu pot sa nu arat certificatul de divort chiar daca nu am copii din prima casatorie pt ca atunci cand am depus actele pentru cetatenie eram casatorita cu primul si bineinteles ca atunci am prezentat si depus cartificatul de casatorie. Ma gandesc, ca undeva in baza de date apar casatorita cu primul sot.
Adăugat (14-Mai-2012, 12:08 PM) --------------------------------------------- Acum m-am programat, asa cum ai spus pt orice eventualitate, cu toate ca sunt sigura ca pe 13iunie voi depune pt certificatul de nastere, undeva pe 12 august il voi ridica , iar pe 13-14 august voi depune pt mentiune de divort , iar peste 45 zile il ridic si numai pe 14 ianuarie ca atunci am fost programata voi depune si pentru certificat de casatorie. , foarte mult va dura. Voi scrie dupa 13 iunie dupa ce depun ce mi s-a spus.
Adăugat (14-Mai-2012, 12:23 PM) --------------------------------------------- Eu tot nu inteleg de ce nu pot ei sa transcrie certificatul meu de nastere si cel de casatorie(a doua) in acelasi timp si dupa sa ma duc pe Averescu. Actele oricum exista , ele doar trebuiesc transcrise, ce se incalca aici? Vreau sa spun ca am si extrasul de casatorie , asa "на всякий пожарный".
daca domiciliul tau doar in certificatul de cetatenie e la Bucuresti, poti sa transcrii si la consulat. Daca ai domiciliul real la Bucuresti, specificat prin acte gen permis de sedere, poti sa transcrii cn-ul la primaria de sector. am uitat sa zic, am permis de sedere cu domiciliu bucuresti..atunci pot sa transcriu la primaria de sector fara programare?
daca domiciliul tau doar in certificatul de cetatenie e la Bucuresti, poti sa transcrii si la consulat. Daca ai domiciliul real la Bucuresti, specificat prin acte gen permis de sedere, poti sa transcrii cn-ul la primaria de sector.
am uitat sa zic, am permis de sedere cu domiciliu bucuresti..atunci pot sa transcriu la primaria de sector fara programare?
Da, insa te stradui sa le explici clar ce vrei, cap ei deseori se fac intr-o ureche
aha multumesc mult, dupa ce depun juramintu' incerc la primaria de sector...... mi-a venit scrisoare pe luni 21 sa depun juramintul, dar vad ca pe sait nu este publicata lista..poate urmeaza..
aha multumesc mult, dupa ce depun juramintu' incerc la primaria de sector...... mi-a venit scrisoare pe luni 21 sa depun juramintul, dar vad ca pe sait nu este publicata lista..poate urmeaza..
Felicitari si multa bafta
Adăugat (14-Mai-2012, 3:57 PM) --------------------------------------------- A aparut si lista celor care vor depune juramantul in data de 21 mai http://cetatenie.just.ro/Home....ui.aspx
persoanele care dobândesc cetăţenia română şi fac dovada domiciliului în România cu permis de şedere permanentă eliberat de O.R.I. vor adresa cererea de transcriere primarului unităţii administrativ-teritoriale a locului de domiciliu, potrivit datelor înscrise în permisul de şedere.
In concluzie: poti sa transcrii la primaria de sector numai daca ai permis de sedere PERMANENT !
Natalia2012, Vei vedea pe loc ce e cu certificatul de casatorie!Sa-l intrebi de la inceput pe gardian ce stie la tema!Apoi chinuile bine pe doamnele de acolo-nu iesi pin nu-ti fac dreptate!Bafta!!! konstantin73, Taloane dau conform rindului facut de oameni marti si joi la 8.30 dimineata!
Adăugat (15-Mai-2012, 10:38 AM) --------------------------------------------- Natalia2012, La Averescu se face rind mai micut aparte(tot la persoana cu rindul la ridicarea certificatelor de nastere?) la depunerea mentiunilor(pin la 14.00) si alt rind la ridicarea mentiunilor dupa 14.00.Nu mai tin minte daca la mentiuni primaria lucreaza in fiecare zi sau nu?!Te duci tot in ziua ceea la primarie si vei afla totul.Cum ajungi de la Pechea 20:treci drumul cel mare de linga pod,autobuzul 301 pin la Charle de Gaule(Aviatorilor),acolo treci drumul la zebra si faci o oprire cu 282.Acolo e foarte aproape,intreaba!
Adăugat (15-Mai-2012, 11:21 AM) --------------------------------------------- Maria83, Mersi pentru site-ul lamuritor!
Oleandra, sunt derutata... sigur la Averescu se fac si mentiuni de divorturi incheiate in strainatate sau poate numai cele de deces? Tu ai depus la mentiune recent? Iata ce am gasit pe site-ul www.starecivila1.ro
Serviciul de Evidenţă a Persoanelor
- Eliberarea actelor de identitate pentru persoanele rezidente în sectorul 1, Bucureşti - Transcrierea actelor de stare civilă înregistrate la autorităţile locale din străinătate - Înscrierea menţiunilor primite din străinătate cu privire la modificarea statutului civil al persoanei
Adresa: Str. Pechea nr. 20, Sector 1, Bucureşti
Telefon: 021.222.04.48
Depus August'10 Ordin Noiembrie'11
Mesaj editat de tatyana_con - Marţi, 15-Mai-2012, 1:06 PM
Eu ma duc cu tot pachetul de documente pe care le am: certificat de nastere, certificat de divort[in prima casatoria ramasesem cu numele de fata, adica nu mi l-am schimbat dupa sot], certificat de casatorie[a 2casatorie, cu numele schimbat dupa sot] si 2 certificate de nastere a copiiler minori, plus procura speciala pt 2 copii plus procura de la actualul sot ca sa pot depune si pt el plus buletinul si pasaportul meu si buletinul si pasaportul sotului si bineinteles declaratia sotului pt copii minori si declaratie pt el ca nu au mai fost transcrise actele niciodata pe teritoriul Romaniei. Sunt programata pe 13.06.2012 si pe sora mea am programat-o pe 27.06.2012. Nu stiu exact daca mi se va transcrie concomitent si certificatul de casatorie si cel de divort, asta ramane de vazut.
Salut Natalia. Aceeasi situatie e si la mine. In prima casatorie nu mi-am schimbat numele de familie dar am un copil care tot e cu numele meu de familie. La a doua casatorie iarasi nu mia-m schimbat numele de familie dar am un copil care e dupa numele sotului. Citind mesajul tau mi-am dat seama ca trebuie si eu sa fac mentiune de divort. Si nu inteleg de ce? Doar numele de familie a fost neschimbat, se poate vedea in certificatul de nastere! Si din cite am inteles, mentiunea de divort se face tot pe str. Pechea 20. Adica trebuie sa depun 5 dosare atunci pe loc, unul pentru certificatul meu de nastere, unul pentru mentiune, unul pentru casatorie si doua pentru CN copii. Mai pe scurt e bataie mare de cap.
Vezi programul de lucru la eliberare acte pe www.starecivila1.ro Marți si joi Dimineața la 8:30 funcționarii eliberează talonase de intrare daca nu gresesc pentru 100 de persoane. Desigur ca nu lipseste nici lista făcută de moldoveni, care deseori e făcută cu 1-2 zile înainte, cum e de obicei la moldovan: nu dorm eu, nu dormi nici tu
a luat cineva certificatul de nastere de la PECHEA ,20 eu am depus pe 26 martie,sper sa fi luat cineva ,ASTEPT SA SCRIE CUM E PE ACOLO. eu plec pe 24 mai
a luat cineva certificatul de nastere de la PECHEA ,20 eu am depus pe 26 martie,sper sa fi luat cineva ,ASTEPT SA SCRIE CUM E PE ACOLO. eu plec pe 24 mai
Sint si eu curios care e procedura de ridicare a Actelor Transcrise la str. Pechea 20. Am depus pe 11 aprilie 2012 si urmeaza sa plec sa le ridic pe 07 iunie 2012. Daca au inceput sa primeasca actele de pe 19 martie, inseamna ca de saptamiina viitoare ar trebui sa inceapa sa le elibereze.
gilliana84, nu cred a reusit cineva sa ridice inca vre-un act de la Pechea. Ei au inceput sa lucreze pe 19 marte, iar certificatele sunt gata in 60 zile, respectiv eliberarile se vor incepe dupa 18-19 mai, adica incepand de saptamana viitoare. Asa cred eu... Ai fost printre primii care au depus la Pechea si vei fi printre primii care vor ridica actele transcrise de acolo. Asa ca mai degraba noi o sa asteptam de la tine informatia cum e acolo.
ATENTIE: Incepand cu 19 martie 2012 (ziua de luni) transcrierea certificatelor de nastere si casatorie se face la adresa noua: Str. Pechea nr. 20 (adresa veche este: sectorul 1 - Bd. Mareșal Averescu nr. 17). Primesc cate 200 persoane pe zi (2 zile pe saptamana). Programarea pentru depunerea dosarului la transcrierea CN si CC se face numai telefonic la nr. 021/222.04.48 Lista de acte pentru depunerea la transcriere si formularele necesare, le puteti lua de AICI
Program de lucru: (Str. Pechea nr. 20) - Luni și miercuri: 08.30-15.30 – pentru primirea cererilor - Marți: 09.00-18.30 – pentru eliberarea certificatelor transcrise. * - Joi: 08.30-15.30 – pentru eliberarea certificatelor transcrise. *
Buna ziua! Am o problema și va rog sa ma ajutați mi=-am transcris certificatul de naștere la București (sunt născut în Rusia) și când l-am primit acum câteva zile am depistat ca localitatea în care m-am născut e scrisa greșit și nu pot din cauza asta sa-mi fac pașaportul, trebuie sa corectez. A mai pățit cineva asa ceva? știe care e procedura de corectare, cit durează și cit costa. Mulțumesc mult!
MDD, A patit-o chiar soția mea. Nu te costa nimic, trebuie sa mergi la Bucuresti la Averescu, si depui pentru rectificare. Daca au greșit ei, trebuie doar sa prezinti actele care le-ai prezentat la transcriere. Daca greseala e din cauza actelor tale din Rusia, trebuie sa le rectificare si sa le prezinti corectare + un aviz care sa confirme ca au fost corectate in statul care le-a emis. Ei primesc pentru rectificare de luni pana vineri de la 09 pana la 12. Ai grija sa nu stai acolo unde se eliberează actele sau se aplica mentiune. Pentru rectificare depui in sediul lor principal.
rigu, multumesc mult! e din cauza lor pt ca actul rusesc nu are greseli. deci va fi nevoie iar de traducerea cert. de nastere rusesc + traducerea legalizata?
Adăugat (19-Mai-2012, 1:16 PM) --------------------------------------------- si cit dureaza?
Adăugat (19-Mai-2012, 1:19 PM) --------------------------------------------- adică o pot rezolva într-o zi, astfel incit sa ma întorc cu actul deja corectat? și nu trebuie programare cu o zi înainte?
liudovik87, pentru cei nascuti dupa 1980 certificatul de nastere se face in 48 ore cu 110 euro. Mai multa informatie gasesti aici... http://vreau-cetatenie.eu/forum/22-32-20
Adăugat (19-Mai-2012, 9:20 PM) --------------------------------------------- Va rog sa-mi spuneti in cit timp va fi gata pasaportul romin dupa ce dai juramintul?