Duminică, 25-Feb-2018, 5:07 AM
Bine ai venit Oaspete |

Informatii din RO ptr cine merge sa depuna juramantul - Forum Cetăţenie

[ Mesaje Noi · Membri · Reguli · Caută · RSS ]
Pagina 1 din 11
Moderatorul forumului: Igorash 
Forum Cetăţenie » Cetatenie » Depunere Juramant » Informatii din RO ptr cine merge sa depuna juramantul (informatii de ajutor de la sediul ANC despre juramant)
Informatii din RO ptr cine merge sa depuna juramantul
stalkerDate: Marţi, 15-Mar-2011, 12:46 PM | Message # 1
Începator
Grupă: User
Mesaje: 8
Reputaţie: 2
Statut: Offline
Dragi forumisti!

In cazul in care doriti ajutor, va ofer aici exact detalii, dar si sfaturi, ale desfasurarii ceremoniei depunerii juramantului, care are loc la Bucuresti, la sediul ANC.

Admin, daca crezi ca trebuie mutat topicul, e ok. Am zis sa expun intr-un topic separat, ca sa vada toata lumea.

Am sa enumar pe rand aspectele importante:
I. scrisoarea de invitatie a depunerii juramantului, pe care ati primit-o acasa, recomadata este foarte bine sa o aveti la voi, dar nu necesara, deoarece nimeni nu-ti cere asa ceva.
II. actul de identitate pe care trebuie sa-l prezentati (in toate cazurile pe care am sa le expun mai jos) atunci cand vi se va cere nu trebuie sa fie neaparat pasaportul sau permisul! Adica, daca aveti permisul expirat, sau daca sesdeti ilegal in RO, dar, prin minune, ati primit aprobarea ptr depunerea juramantului, este nevoie doar de un act cu poza (dar nu gen permis de conducere), adica: buletin de MD, pasaport de MD, sau actele aferente sederii in RO. Nu-ti verifica nimeni pasaportul daca nu ai viza pe el!
III. programarea se face in 3 randuri - la 8.30, 11.30 si 14.30.
III.a. este important sa stiti este ca daca, de exemplu ati fost programat la 8.30 dar nu ati ajuns, fara frica! O sa intrati la 11.30 sau la 14.30!
III.b. este important sa fiti cu 30-40 de minute inaite acolo, pentru ca iese un domn cu lista si va striga in ordine alfabetica ca sa intrati, o sa va ceara un act de identitate, dar o sa se uite doar la poza ca sa stie ca intrati voi si nu altcineva! acte - vezi mai sus. Concret: daca aveti programare la 11.30, e bine sa fiti pe la 10.45-11.00 acolo, ca atunci incepe strigarea.
III.c. ptr exemplul de mai sus daca ati ajuns pe la 11.15 de exemplu, puteti intra tot la 11.30, penrtu ca ceremonia incepe la 11.30, dar nu puteti mai tarziu.
IV. desi teoretic este nevoie de 2 poze tip legitimatie, puteti avea poze si 3x4 si 3.5x4.5 - nu are importanta, este important sa aveti minim 4. o sa va zic si de ce. ce este vital sa stiti este ca pozele sa nu fie mari, pentru se lipesc in coltul stang al certificatului de cetatenie si ar fi ridiol ca fie poza cat un sfert de legitimatie.
IV.a. pozele care au chenar alb in exterior sau care sunt cate doua vor trebuinseparate iar chenarul taiat - se va oferi un foarfece acolo, dar m-am gandit ca e bine sa stiti.
V. o sa intrati in sediul ANC, la etajul 4 in sala de depunere a juramantului.
VI. o sa vina domana presedinte Eucarie, o sa tina o mica cuvantare - cam 5 min - despre una, alta si apoi dumneaei o sa zica Juramantul de credinta, pe care toata lumea il va repeta, stand in picioare, dupa ea.
VII. se va canta la niste boxe Imnul Romaniei - nu trebuie sa-l stiti, dar e pacat, ca e un imn foarte frumos smile
VIII. doamna Eucarie va pleca, iar voi o sa fiti chemati in fata (este un birou cu 3 doamne foarte dragute) dupa niste liste alfabetice.
VIII.a. o sa vi se ceara iarasi un act de identiate - poate fi oricare din cele mentionate de mine - plus cele doua poze.
VIII.b. o sa vi se lipeasca poza pe certificat si o sa vi se imnaneze actul.
IX. INFO EXTREM DE IMPORTANTA: CITIT PE LOC CU FOARTE MARE ATENTIE EXACT CE SCRIE IN ACT, PENTRU CA SE FAC GRESELI! (a fost gresit si al meu!!)
IX.a. daca e gresit info, rugati doamna de la birou sa va dea o cerere pentru rectificare si - sa insistati - la inceputul rundei urmatoare vi se va inmana certificatul corect! daca ati intrat abia la 14.30 - mare atentie! ca sa-l obtineti in aceeasi zi! importnat, ptr ca domana presedinte poate sa plece si fara semnatura ei nu veti obtine nimic!
IX.b. eu am vazut ca e gresti abia afara si cand m-am intors in sala nu mai era nimeni. nu va panicati: daca patiti asa, mergeti tot acolo ,la etajul doi: cum intrati pe usa, mergeti inatinte si stanga si apoi tot in capat pana la ultimul birou pe stanga - acolo sunt domanele care fac certificatul.
IX.c. doamnele care sunt in fata si va elibereaza certificatul sunt de treaba si va ajuta cu orice info, numai sa intrebari pe loc. ganditi-va ca proceseaza cam 600 de cereri intr-o zi si nu ar fi usor pentru nimeni!
IX.d. pentru eliberarea unui certificat nou veti avea nevoie din nou de 2 poze! de asta ziceam ca e bine sa aveti macar 4 la voi.
X. nu e indicat sa vorbiti in sala: agentii i-au scoas pe doi pentru ca au vorbit desi au fost atentionati.
XI. desi in scrisoare zice de Tinuta Obligatorie, nu e cazulk, daca nu sunteti chiar cu cercei in urechi si in buze si vopsiti albastru pe par, nu e problema.
XII. daca mai aveti alte informatii de cerut, intrebati domnul de la intrare - naltut si cu mustata - vorbiti politicos cu el si va va ajuta 100%. chiar daca sunteti suparat, este cea mai proasta idee sa ridicati vocea la el si sa-i faceti pretentii.
XIII. daca totul a mers OK, felicitari pentru obtinerea cetateniei romane!

EDIT:
- mi-am adus aminte: aglomeratia de la intrare sant de fapt oamenii care asteapta sa fie strigati, deci nu este motiv de ingrijorare.
- daca veniti cu insotitori, copii, caini si pisici: nu o sa poata intra si ei: veti intra numai voi, atat!

Succes!Mesaj editat de stalker - Marţi, 15-Mar-2011, 2:34 PM
 
IonDate: Marţi, 21-Iun-2011, 2:54 PM | Message # 2
Lieutenant colonel
Grupă: Verificat
Mesaje: 227
Reputaţie: 8
Statut: Offline
stalker mersidosar: 54***
dosar: in Iasi 09.12.2010
ordin: ***/P 31.01.2012
jurămînt: Chisinau 28.02.2012
CN+CNP Chisinau 05.03.2012
CI/BI : Iasi 19.04.2012
Pasaport ... ... încă nu am nevoie de el :-))))
 
nikita01Date: Vineri, 02-Dec-2011, 11:20 AM | Message # 3
Începator
Grupă: User
Mesaje: 9
Reputaţie: 0
Statut: Offline
foarte utila informatia , merci enorm :-)

 
tatyana_conDate: Vineri, 02-Dec-2011, 12:52 PM | Message # 4
Major general
Grupă: Verificat
Mesaje: 659
Reputaţie: 37
Statut: Offline
Foarte utila info pentru cei care vor depuna juramantul la Bucuresti! Doar ca as face o mica precizare (probabil s-o mai schimbat cu timpu)... Se da drumu cu copii mici. Cand am depus eu era o doamna cu copil si doua doamne insarcinate, iar angajatii ANC le-o lasat sa treaca primii si ele doar au spus juramantul, au primit certificatele si au plecat si nu au asistat la toata ceremonia...Depus August'10
Ordin Noiembrie'11
 
roncikDate: Duminică, 12-Feb-2012, 5:50 PM | Message # 5
Major
Grupă: Verificat
Mesaje: 93
Reputaţie: 2
Statut: Offline
Da la insarcinate, cu copii mici si cei care au probleme de sanatate
le da voie primii sa depuna juramantul, ca sa nu astepte pana depun toti.
*
 
elena87Date: Vineri, 02-Mar-2012, 8:46 PM | Message # 6
Sergent
Grupă: Verificat
Mesaje: 34
Reputaţie: 0
Statut: Offline
mersi de descrierea detaliata.

 
Roxana20Date: Miercuri, 17-Apr-2013, 4:47 PM | Message # 7
Lieutenant general
Grupă: Verificat
Mesaje: 1318
Reputaţie: 40
Statut: Offline
http://www.petitieonline.ro/petitie/19531150/semnaturi     
 Alaturati-va acestei petitii, cu cite o semnatura. Spre binele tuturor!!! 


 
MurzacRaduDate: Luni, 19-Aug-2013, 1:00 PM | Message # 8
Începator
Grupă: User
Mesaje: 7
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Buna ziua,ma ajuta cineva va rog? 
1.Daca mi-a aparut ordinul la data de 03.06.2013 nu este tarziu sa ma programez pentru juramant cu 2 saptamani inainte de expirarea celor 3 luni? 
2.Si daca am depus actele cu domiciliul in RM,dar din unele motive nu am putut pleca acasa si am ramas in Romania,pot sa fac inscrierea pentru juramant la Bucuresti? 
3.In ce zile se face programarea sii in cat timp dai juramantul dupa programare? 
4.Pot sa fac inscrierea pentru juramant doar cu o copie la scrisoarea cu ordinul care a venit la domiciliu,sau e nevoie de cea originala?
(Imi cer iertare de la admin si de la utilizatori daca am postat asceasta intrebare de mai multe ori,dar am nevoie urgent de un raspuns si nu l-am primit inca)


 
iRubikDate: Marţi, 03-Sep-2013, 12:59 PM | Message # 9
Începator
Grupă: User
Mesaje: 17
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Sa vad daca am inteles corect.

Am depus pentru domiciliu in Romania.Nu am scrisoarea,dar AM aparut in ordinul de pe 03.08.2013.Spunetimi va rog ce trebuie sa fac,pentru ca chiar nu stiu.


 
suziDate: Marţi, 03-Sep-2013, 1:31 PM | Message # 10
Începator
Grupă: User
Mesaje: 9
Reputaţie: 0
Statut: Offline
iRubik Daca ai cerut cu rastabilirea dom. in Ro, atunci juramintul il poti depune numai la Bucuresti,atunci stai si astepti scrisoarea,deoarece in scrisoare o sa fie indicata data cind sa te prezinti pentru depunerea juramintului la Bucuresti.In caz ca nu vine scrisoarea urmareste pe just.ro "depunerea juramintului" se afiseaza lista ,deobicei cu vreo 3-4 zile inainte de data juramintului,asa a fost anul trecut.Mesaj editat de suzi - Marţi, 03-Sep-2013, 1:32 PM
 
iRubikDate: Marţi, 03-Sep-2013, 1:41 PM | Message # 11
Începator
Grupă: User
Mesaje: 17
Reputaţie: 0
Statut: Offline
suzi, O sa urmaresc si just.ro .Vroiam sa stiu daca e ABSOLUT necesar sa am aceasta scrisoare.

 
suziDate: Miercuri, 04-Sep-2013, 12:52 PM | Message # 12
Începator
Grupă: User
Mesaje: 9
Reputaţie: 0
Statut: Offline
iRubik Nu-i atit de necesara scrisoarea la depunerea juramintului,  dar fara ea nu poti afla ziua, data cind sa te prezinti sa depui juramintul.Mesaj editat de suzi - Miercuri, 04-Sep-2013, 12:53 PM
 
iRubikDate: Miercuri, 04-Sep-2013, 10:19 PM | Message # 13
Începator
Grupă: User
Mesaje: 17
Reputaţie: 0
Statut: Offline
suzi, Pai nu aflu cand trebuie sa ma prezint de pe site daca il verific in fiecare zi?

 
suziDate: Joi, 05-Sep-2013, 12:54 PM | Message # 14
Începator
Grupă: User
Mesaje: 9
Reputaţie: 0
Statut: Offline
iRubik Lista de pe site poate aparea si cu 2 zile inainte de data jurm..dar daca nu ai probleme cu timpul, desigur urmaresti situl,BaftaMesaj editat de suzi - Joi, 05-Sep-2013, 12:55 PM
 
iRubikDate: Joi, 05-Sep-2013, 1:42 PM | Message # 15
Începator
Grupă: User
Mesaje: 17
Reputaţie: 0
Statut: Offline
suzi, ms mult.incerc in fiecare zi sa verific de 2 ori.

 
Doina171Date: Vineri, 06-Sep-2013, 4:22 PM | Message # 16
Major general
Grupă: Verificat
Mesaje: 717
Reputaţie: 23
Statut: Offline
salutare,am auzit asa ceva cum ca daca la depunerea actelor t redobandire ai scris ca vei avea domiciliul in strainatate iar cpe parcurs,la perfectarea actelor romanesti te-ai razgandit si vrei buletin romanesc,poti plati o oarecare amenda la politie si dupa sa faci buletinul,stie cineva ceva despre asta????

 
Forum Cetăţenie » Cetatenie » Depunere Juramant » Informatii din RO ptr cine merge sa depuna juramantul (informatii de ajutor de la sediul ANC despre juramant)
Pagina 1 din 11
Căutare: