Vineri, 23-Feb-2018, 1:17 PM
Bine ai venit Oaspete |

Situaţie amuzantă :) - Forum Cetăţenie

[ Mesaje Noi · Membri · Reguli · Caută · RSS ]
Pagina 1 din 11
Forum Cetăţenie » Cetatenie » Obtinere viza de intrare in Romania » Situaţie amuzantă :)
Situaţie amuzantă :)
Doina171Date: Duminică, 01-Iul-2012, 2:55 PM | Message # 1
Major general
Grupă: Verificat
Mesaje: 717
Reputaţie: 23
Statut: Offline
Salutare tuturor,
Aş vrea să vă povestesc despre o situaţie cel puţin amuzantă prin care am trecut când am obţinut viza de tip C pt România.Ca să ne mai detaşăm un pic de aşteptarea încordată a cetăţeniei române(şi eu sunt în aşteptare) dry
Deci în decembrie am mers la ambasada din Chişinău să depun pt viză de scurtă şedere,aveam de gând să merg în vacanţă la iubitul meu la munte.Toate bune şi frumoase,era pt prima dată când depuneam actele pt viză şi eram foarte nerăbdătoare să merg peste Prut pt ca n-am fost din 2007.
Persoana care mi-a făcut invitaţia era român şi nu eram rude şi îmi făceam mari griji că mi se va refuza cererea.Când am mers să ridic paşaportul,am văzut viza şi am răsuflat uşurată.Am cerut viză cu intrări multiple dar pt ca era prima dată când ceream,mi-au pus doar pt 10 zile cu 1 singură intrare,eram puţin dezamăgită sad deoarece nu apelasem la persoane necunoscute ci era o prietenă de-a iubitului meu.(când am depus nu m-au întrebat absolut nimic despre persoana care m-a invitat,angajaţii au fost foarte distanţi)
Însă pe la jumate de noapte când treceam vama la Leuşeni,la vama românească m-au întrebat ceva care m-a şocat wacko :Domnişoară,sunteţi şofer de tir? wink Eu uimită,zâmbesc şi zic:nu,de unde,arăt eu ca un şofer de tir?Şi dacă eram,veneam cu tirul,nu? biggrin iar vameşul n-a părut amuzat şi s-a încruntat şi zice:La dvs pe viză scrie că sunteţi şofer de tir wink (la secţia:tipul vizei într-adevăr scria:C/TR).I-am explicat că n-am nici măcar permis de conducere dară să mai am şi tir şi nu ştiam ce inscripţii îs scrise acolo unde zice el şi ce trebuie să fie scris de fapt smile în fine,i-am mai spus că sigur e o greşeală de la ambasadă şi pot să sune să verifice chiar la acel moment informaţia despre mine.N-au făcut-o,a răsuflat adânc şi mi-au înmânat paşaportul cu ştampila de intrare exact peste viza mea.La întoarcere am venit cu iubitul meu în MD şi la vamă la români mi s-a adresat aceeaşi întrebare penibilă însă de data asta vameşul era chiar mai rece şi n-avea chef de glume,a încercat să mă sperie ca cel care mi-a pus ştampila de intrare în Ro putea să n-o facă şi puteam să fac cale întoarsă spre casă iar eu pe un ton neutru i-am explicat că sunt gata să stau jumate de noapte în vamă până îmi verifică tot,să sune la ambasadă şi să verifice orice.În fine,iubitul meu a insistat să nu mă pun cu ei,vameşul mi-a pus ştampila foarte îngândurat,s-a uitat şi la faptul că aveam doar 18 ani şi mi-a înmânat paşaportul.Menţionez că la vama moldovenească,nimeni nu m-a întrebat nimic.
Uite aşa era s-o păţesc.Nu m-am aşteptat că cei de la ambasadă ar putea face aşa o gafă mare şi pe moment când am ridicat paşaportul cu viza nu ştiam ce înseamnă acele litere.Mai târziu am aflat că trebuia să fie scris:C/VV(adica pe bază de invitaţie).
Deci vă recomand să fiţi foarte atenţi când primiţi viza pentru că uite mai fac şi greşeli(din cauza căreia aş fi putut să nu ajung la destinaţie).Personal,după aşa experienţă chiar am început a citi legislaţia pt ca să nu pot fi manipulată în aşa cazuri şi când eşti bine informat poţi obţine dreptatea.

Succese tuturor!!

Dosar depus:20.12.2011 la Chisinau
nr.dosar:12***/2012
stare:va fi inaintat comisiei pana in iunie
UN AN + 3 luni :((
 
corina89Date: Duminică, 01-Iul-2012, 4:10 PM | Message # 2
Lieutenant general
Grupă: Verificat
Mesaje: 1142
Reputaţie: 36
Statut: Offline
interesanta si stresanta situatie ,am ris cu pofta...cred ca deacum in colo o sa fim cu totii mai atenti ...

 
riguDate: Duminică, 01-Iul-2012, 7:35 PM | Message # 3
Lieutenant general
Grupă: Verificat
Mesaje: 926
Reputaţie: 50
Statut: Offline
smile tare asta cu sofer de tir...
Daca tot e pornita discutia, sa va zic si la mine cum a fost cu una din vize.
La iesirea din Romania, dupa mai multe intrari/iesiri, mie mi-au intors ultimul pasaportul, cu mare intarziere.
Caci vezi Doamne, vamesii au hotarat sa-mi faca un bine (nu le-am cerut asta) si au numarat pentru cate zile mai pot intra in Romania si pana la ce data (aveam viza cu intrari multiple). Doar ca unul a numarat intr-un fel si altul altfel.
Chiar langa usa microbusului s-au certat la greu intre ei vre-o 5 minute spre satisfactia tuturor pasagerilor din microbusul cu care veneam. Caci fiind obositi de rutina calatoriei, brusc la vama am aflat care vames e mai prost, cat de repede i se scoala, cum ii hranesc nevestele, de unde provin, si multe alte detalii interesante presarate cu injuraturi.
Sunt si ei oameni, si cred eu ca au avut loc multe intamplari interesante la vama
wink happy cool
Urmașul Dacilor
Dușmanul birocrației
Mândru de Poporul meu
 
Doina171Date: Luni, 02-Iul-2012, 2:21 PM | Message # 4
Major general
Grupă: Verificat
Mesaje: 717
Reputaţie: 23
Statut: Offline
happy aveau timp si chef de numarat se pare biggrin
vai vai vai nu-mi imaginez asa scena in care doi vamesi sa se certe asa rau smile

da la mine au fost mai multe incidente in acea seara dar cel mai haios a fost cand la intoarcere,la vama moldoveneasca,in autocar,un vames i s-a adresat iubitului meu cu o superioritate uimitoare,intr-o moldoveneasca stricata:da tu undi ti duşi? la care el surprins zice:merg în vizită la Chişinău,e vreo problemă?" da ăsta:dap şi tu nu eşti de-a nostru?(se uită mai atent în paşaport vede locul naşterii)şi zice:a stai cî tu eşti românaş,da la şini ti duşi tu în ospeţîi?" eu deja am intervenit enervată la culme de aşa o adresare şi-i spun că nu cred că e cazul să adreseze atâtea întrebări mai ales c-a văzut clar că îs eu alături şi e de la sine înţeles că vine la mine şi el nu putea a se abţine de a mai îndruga sub nas un comentariu..."da şi nu-s feti la România? matinca n-aveţî voi feti frumoasî la România.şi cu un zâmbet ironic zice:ei bun hai drum bun vouă,na ţîneţi paşapoartili"
mi s-a făcut ruşine... sad
p.s: n-aţi observat tendinţa asta stranie de a folosi prepoziţia "la" în loc de "în" când răspund unii moldoveni când sunt întrebaţi unde pleacă sa unde au fost? raspunzând:"mă duc la Italea sau la România" offfff nu e corect aşa oameni buni!
Dosar depus:20.12.2011 la Chisinau
nr.dosar:12***/2012
stare:va fi inaintat comisiei pana in iunie
UN AN + 3 luni :((
 
Melek88Date: Sâmbată, 07-Iul-2012, 1:09 AM | Message # 5
Lieutenant
Grupă: Verificat
Mesaje: 79
Reputaţie: 3
Statut: Offline
Corina89: Vad ca ai depus dosarul in luna octombrie,2011.Nu ai incercat cumva sa afli numarul dosarului?si eu la fel am depus in octombrie,2011.Am vazut aici pe site modelul de scrisoare petru a afla nr.dosarului..am trimis scrisoarea pe posta electronica,cred ca de vreo 7 ori..(poate trebuia mai mult)dar nu am primit nici un raspuns..sunt deja vreo 4 luni de cind am trimis,si nimic.Dosar depus: 11.10.2011/Chisinau
Dosar nr.79***/2011.
Ordin 978P din Data de 29.11.2012.
Juramint: 15.01.2013
CN: 15.04.2013
 
mark-mdDate: Sâmbată, 07-Iul-2012, 9:52 AM | Message # 6
Începator
Grupă: User
Mesaje: 4
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Melek88:inceearca si trimite modelul de scrisoare prin(hotmail.com sau gmail.com)si vor raspunde numai decit

 
riguDate: Sâmbată, 07-Iul-2012, 10:11 AM | Message # 7
Lieutenant general
Grupă: Verificat
Mesaje: 926
Reputaţie: 50
Statut: Offline
Melek88,
1. In primul rând 4 luni in urma nu raspundeau
2. ANC a publicat cerintele fata de scrisori/email, care daca nu sunt respectate ei nu răspund. Poți folosi modelul de pe www.cetatenie-primesc.eu, la sigur răspund
3. Subiectul la e-mail trebuie sa fie explicit
Si cel mai important: nu trimite scrisori cu torbele, este suficient una-doua, altfel le rejecteaza. Daca as fi in locul ANC te-as baga in spam smile
Poți sa mai pui la email optimile de urgent, de notificare

Bafta
Urmașul Dacilor
Dușmanul birocrației
Mândru de Poporul meu
 
corina89Date: Sâmbată, 07-Iul-2012, 12:23 PM | Message # 8
Lieutenant general
Grupă: Verificat
Mesaje: 1142
Reputaţie: 36
Statut: Offline
Melek88, eu am depus la iasi si miau dat talonasul cu nr de dosar,,,cred ca ai crezut ca am depus in chisinau,,dar nu....

 
lolyouDate: Sâmbată, 07-Iul-2012, 1:58 PM | Message # 9
Începator
Grupă: User
Mesaje: 6
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Buna ziua! Am nevoie de informatie si ajutor vostru .Deci am viza poloneza valabila pina in octombrie era cu 2 intrati si am folosit numaru acesta de intrati, vreau sami fac o alta viza shenghen(vreau sa plec in germania) trebuie sa astept pina imi expira viza sau pot sa dau la o alat viza? va rog ajutatima pareri idei ceva va multumesc si astp raspuns. crytabureanu
 
qwertyDate: Marţi, 07-Aug-2012, 12:56 PM | Message # 10
Lieutenant colonel
Grupă: Verificat
Mesaje: 201
Reputaţie: 9
Statut: Offline
Atat cel care ti-a acordat viza, cit si vamesul reprezinta statul roman. Primul a gresit , iar celalalt o face pe desteptul. Ar trebui sa existe un mecanism si o procedura care sa rezolve aceste greseli ale functionarilor fara a implica cetateanul care nu a gresit cu nimic. Fata a prezentat la ambasada toate actele care i s-au cerut.

Ma scoate din minti si pe mine modul de lucru al consulatului. Am aplicat si eu pentru viza si nu mi-au primit actele pentru ca lipsea procura pentru masina de serviuciu. Culmea e ca nici nu era indicat pe site ca trebuie sa o am cu mine. Acum 2 ani am folosit acelasi set de acte si afost ok, dar vorba aia iarna nu-i ca vara si mi-a spus asa: Pai nu mai sintem in 2010. angry Pai actualizati dracului informatia pe site. Nu a acceptat nici sa o prezint ulterior.
Am lasat-o naibii, vroiam sa merg in Delta sa faca si ei niste bani. Am viza schengen active si nu pot sa obtin o viza romaneasca, ce naiba?
PS: Totusi partea romana este ok daca comparam cu idiotii nostri de Moldoveni cind vine vorba cum acordam noi vize unor cetateni straini.


 
Doina171Date: Marţi, 07-Aug-2012, 1:10 PM | Message # 11
Major general
Grupă: Verificat
Mesaje: 717
Reputaţie: 23
Statut: Offline
Stimati utilizatori,
am creat acest topic ca sa ne mai debarasam de subietcul cetatenie,pt probleme,intrebari,sfaturi au fost create alte topicuri.no offence dry
qwerty, da corect.era prima oara cand treceam vama cu viza in Ro si chiar aveam emotii.probabil daca ma panicam si incepeam a tremura sau a ma balbai avea sa profite de asta..destui vamesi sunt in contiuare foarte reci cu moldovenii..dar nici nu e vorba de asta,e vorba de profesionalism,adica ei m-au amenintat practic ca daca nu le convenea lor sau erau prost dispusi vezi doamne ca aveau si sa nu-mi permita sa trec hotarul.
Poate ca greseala mea a fost totusi ca n-am verificat "inscriptiile alea codificate a lor" pe site sa vad fiecare ce inseamna,la categoria tipul vizei din pasaport dar eu m-am bazat pe faptul ca Consulatul e totusi o institutie serioasa si n-ar comite asemenea erori.Cand ridicasem pasaportul trebuia sa il returnez la aia care mi l-a inmanat dupa geamul fumuriu..desi la cat de bine stau ascunsi acolo ca nici nu vezi cu cine vorbesti probabil nici n-avea sa ma bage in seama.. cool cool
Dosar depus:20.12.2011 la Chisinau
nr.dosar:12***/2012
stare:va fi inaintat comisiei pana in iunie
UN AN + 3 luni :((
 
qwertyDate: Marţi, 07-Aug-2012, 1:21 PM | Message # 12
Lieutenant colonel
Grupă: Verificat
Mesaje: 201
Reputaţie: 9
Statut: Offline
Sa stii ca as fi patit si eu la fel, nu as fi inteles abrevierea aia. Unicul lucru pe care il verific in orice viza este sa coincida numarul pasaportului.
(Prietenei mele i-au gresit o data acel numar si tot la consulatul Romaniei)


 
riguDate: Marţi, 07-Aug-2012, 3:35 PM | Message # 13
Lieutenant general
Grupă: Verificat
Mesaje: 926
Reputaţie: 50
Statut: Offline
In afara de datele care le cunoastem, exista codul indicat in viza.
In fata mea l-au intors inapoi pe un flacau, care avea nush ce cod, si vamesii fara sa-i ia pasaportul i-au spus ca nu are motive intemeiate sa intre in Romania, sa faca cale intoarsa.
O fi un abuz, insa ulterior cand tanarul s-a intors sa-si ia lucrurile, caci a mai mers la seful lor de colo, mi-a spus ca ceva nu-i ok cu codul de pe viza.
Urmașul Dacilor
Dușmanul birocrației
Mândru de Poporul meu
 
Doina171Date: Marţi, 07-Aug-2012, 5:45 PM | Message # 14
Major general
Grupă: Verificat
Mesaje: 717
Reputaţie: 23
Statut: Offline
rigu, SI ei codul respectiv il introduc in baza de date ca sa verifice viza? eu nu tin minte sa fi introdus vreun cod in baza de date,doar s-a uitat lung la viza mea coolDosar depus:20.12.2011 la Chisinau
nr.dosar:12***/2012
stare:va fi inaintat comisiei pana in iunie
UN AN + 3 luni :((
 
riguDate: Marţi, 07-Aug-2012, 5:59 PM | Message # 15
Lieutenant general
Grupă: Verificat
Mesaje: 926
Reputaţie: 50
Statut: Offline
Quote (Doina171)
rigu, SI ei codul respectiv il introduc in baza de date ca sa verifice viza? eu nu tin minte sa fi introdus vreun cod in baza de date,doar s-a uitat lung la viza mea

In mod obligatoriu se introduc datele pasaportului si a vizei in baza lor de date. Pentru asta si se iau pasapoartele, caci nu doar pentru a le pune stampila.
Daca vamesii romani nu fac asta, e o abatere de la procedura legala.
In 2011 am fost la ORI Bucuresti, si cei de colo in 2 minute aveau pe masa toate intrarile/iesirile mele din/in Romania, inclusiv au verificat vizele.
Urmașul Dacilor
Dușmanul birocrației
Mândru de Poporul meu


Mesaj editat de rigu - Marţi, 07-Aug-2012, 5:59 PM
 
dorDate: Vineri, 10-Aug-2012, 2:48 PM | Message # 16
Începator
Grupă: User
Mesaje: 3
Reputaţie: 0
Statut: Offline
buna! nustiu daca e potrivita intrebarea mea dar va rog frumos spuneti-mi care s-a mai pomenit in asa situatie. Pot zbura cu avionul in Europa daca am doar buletin român? Pasaport român inca nu am.

 
riguDate: Vineri, 10-Aug-2012, 5:22 PM | Message # 17
Lieutenant general
Grupă: Verificat
Mesaje: 926
Reputaţie: 50
Statut: Offline
Quote (dor)
buna! nustiu daca e potrivita intrebarea mea dar va rog frumos spuneti-mi care s-a mai pomenit in asa situatie. Pot zbura cu avionul in Europa daca am doar buletin român? Pasaport român inca nu am.

Poti
Urmașul Dacilor
Dușmanul birocrației
Mândru de Poporul meu
 
dorDate: Vineri, 10-Aug-2012, 8:03 PM | Message # 18
Începator
Grupă: User
Mesaje: 3
Reputaţie: 0
Statut: Offline
rigu, multumesc mult!

Adăugat (10-Aug-2012, 9:03 PM)
---------------------------------------
Mesaj editat de dor - Vineri, 10-Aug-2012, 8:03 PM
 
Forum Cetăţenie » Cetatenie » Obtinere viza de intrare in Romania » Situaţie amuzantă :)
Pagina 1 din 11
Căutare: