Sâmbată, 24-Feb-2018, 8:51 AM
Bine ai venit Oaspete |

Traversare frontiera moldo-romana tur-retur cu copil minor - Forum Cetăţenie

[ Mesaje Noi · Membri · Reguli · Caută · RSS ]
Pagina 1 din 11
Forum Cetăţenie » Diverse » Trecerea frontierei » Traversare frontiera moldo-romana tur-retur cu copil minor (Avem nevoie de o consultatie urgenta)
Traversare frontiera moldo-romana tur-retur cu copil minor
velutaDate: Miercuri, 05-Sep-2012, 9:33 AM | Message # 1
Începator
Grupă: User
Mesaje: 11
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Buna ziua, Ma numesc Elena, detin cetatenia Republicii Moldova si am un fiu minor in varsta de aproape 3 ani. De curind am redobandit cetatenia Romana, am obtinut certificatul de cetatenie in care este inscris si copilul minor. La momentul actual sunt in proces de transcriere a actelor de stare civila romanesti (proces anevoios din cauza programarilor consulare de lunga durata).
Copilul e in permanenta afectat de bolile sistemului respirator, iar medicii ne recomanda insistent o cura de tratament la minele saline din Romania pina la inceperea sezonului rece al anului. Dispunem si de o oferta, mai accesibila ca perioada si cost. Am apelat la Consulatul Roman de la Chisinau pentru a ne informa cum, cu ce acte si de ce avem nevoie pentru a traversa frontiera moldo-romana tur-retur impreuna cu copilul minor. Ni s-a recomandat initial sa perfectam 2 titluri de calatorie, unul pentru mine si altul pentru copil. Insa cind am incercat sa ma programez pentru perfectarea titlurilor de calatorie respective, o alta doamna de la acelasi consulat mi-a zis ca in baza titlului de calatorie noi vom putea intra pe teritoriul Romaniei, dar de iesit nu vom putea cu copilul minor, pina cind acesta nu va avea un pasaport roman perfectat. La fel mi s-a zis ca din moment ce detinem cetatenia romana nu mai putem opta pentru o viza romana ca cetateni ai Republicii Moldova. Intrebarea mea este: luind in calcul necesitatea urgenta de a-mi trata copilul si detinind ambele cetatenii atit eu, cit si copilul, cum am putea pleca / reveni in tara? Rog respectuos sa ma consultati cum sa procedez.


 
Marusya_Date: Miercuri, 05-Sep-2012, 10:27 AM | Message # 2
Lieutenant
Grupă: Verificat
Mesaje: 42
Reputaţie: 1
Statut: Offline
Titlul de călătorie foloseşte EXCLUSIV pentru întoarcerea în România.
Valabilitatea titlului de călătorie nu poate depăşi 30 de zile.

ATENTIE! Pentru a putea calatori din nou in strainatate este necesar ca in perioada sederii in Romania sa indepliniti demersurile pentru obtinerea unui nou pasaport simplu electronic.
sursa: http://www.mae.ro/node/1426

Respectiv nu vad posibilitate de a Va deplasa peste hotare RO/MD, fara pasapoarte...
Dosar nr. 527**
Depus 11.07.2011
La Sectia Consulara a Ambasadei
Romaniei din Chisinau.
Astept...
 
riguDate: Miercuri, 05-Sep-2012, 3:13 PM | Message # 3
Lieutenant general
Grupă: Verificat
Mesaje: 926
Reputaţie: 50
Statut: Offline
veluta,
Este posibil sa treci frontiera cu pasaport moldovenesc + certificatul constatator al cetățeniei romane.
Pasaportul RM este document de călătorie. Iar certificatul de Cetatenie este dovada ca ești roman si nu ai nevoie de viza.
Același lucru si in cazul copilului: ii faci pasaport RM. Cu el + acordul celuilalt părinte + certificat de naștere + certificat de Cetatenie poți trece frontiera.
Insa cel mai bine sa intrebe acum cineva de la poliția romana de frontiera. Căci ei au si niște ordine separate privind actele ce trebuie prezentate, si deseori pardon schimbări.
Urmașul Dacilor
Dușmanul birocrației
Mândru de Poporul meu
 
velutaDate: Joi, 06-Sep-2012, 10:08 AM | Message # 4
Începator
Grupă: User
Mesaje: 11
Reputaţie: 0
Statut: Offline
Buna, multumesc de raspunsuri, intre timp am adresat aceeasi intrebare Politiei de Frontiera a MAI RM si, pentru cei interesati, am primit urmmatorul raspuns:"Ofiter de serviciu Bejan: Stimată doamnă, vă informăm că pentru a intra şi ieşi din Republica Moldova aveţi nevoie ambii de paşaport pentru străinătate, indiferent de care stat a fost eliberat (România sau Moldova).Însă pentru a intra în România este suficient să dispuneţi de certificatul ce confirmă cetăţenia română (acesta va substitui viza) şi evident unul din paşapoartele pentru străinătate. Totodată, vă comunicăm că, dacă datele şi fotografia copilului sunt incluse în paşaportul dvs., nu veţi întîmpina careva dificultăţi la trecerea hotarului. Pentru careva neclarităţi, vă sugerăm, să apelaţi la Linia Verde +373.259.717 a Departamentului Poliţie de Frontieră.". Sper sa fie si in realitate corecte spusele domnului. Bafta tuturor.

 
Forum Cetăţenie » Diverse » Trecerea frontierei » Traversare frontiera moldo-romana tur-retur cu copil minor (Avem nevoie de o consultatie urgenta)
Pagina 1 din 11
Căutare: