Miercuri, 17-Ian-2018, 3:48 AM
Bine ai venit Oaspete |
Meniu
Logare
Autentificare:
Parola:
Publicitate

Pagina Principala » 2010 » Februarie » 23 » Acordul de mic trafic la frontieră va intra în vigoare la 26 februarie
5:49 PM
Acordul de mic trafic la frontieră va intra în vigoare la 26 februarie
Acordul de mic trafic la frontieră va intra în vigoare la 26 februarie Acordul moldo-român de mic trafic la frontieră va intra în vigoare la 26 februarie, iar permisele vor fi acordate pentru un termen de maximum 60 de zile. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi, de către ministrul de Interne a României, Vasile Blaga, informează Mediafax.

Ministrul român de Interne a menționat că de acordul pentru micul trafic de frontieră, încheiat între guvernele celor două ţări, vor putea beneficia aproximativ 1,25 milioane de cetăţeni ai Republicii Moldova, cu domiciliul în 361 localităţi de frontieră.

Pentru obținerea permiselor, cetăţenii moldoveni se vor adresa consulatelor României din Republica Moldova, iar termenul maxim până la care partea română va trebui să răspundă unei cereri de eliberare a permisului este de 30 zile. În aceeaşi limită de timp trebuie să se încadreze şi autorităţile moldovenești, pentru verificarea datelor solicitantului, iar termenul de eliberare a permiselor de mic trafic nu va putea fi mai mare de 60 de zile.

Potrivit ministrului român, deja au fost date dispoziţii pentru tipărirea primelor 350 de mii de permise. Aceste permise vor fi acordate gratuit până la aderarea României la Spaţiul Schengen, după care preţul acestora va fi stabilit cu acordul Comisiei Europene.

Prim-ministrul Vlad Filat, împreună cu premierul român, Emil Boc, au semnat, în decembrie 2009, un acord care permite cetăţenilor României şi celor din Republica Moldova, care își au domiciliul în localităţi situate în proximitatea frontierei dintre cele două ţări, la 30-50 kilometri distanţă de linia de frontieră, să circule în zona similară a statului vecin fără viză, cu un permis valabil pentru 2-5 ani.

sursa: jurnal.md

  
Vizualizări: 1578 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Inregistrare | Intra ]