Vineri, 15-Dec-2017, 10:59 AM
Bine ai venit Oaspete |
Meniu
Logare
Autentificare:
Parola:
Publicitate

Pagina Principala » 2010 » Aprilie » 9 » Aderarea României la spaţiul Schengen va limita vizele
1:46 PM
Aderarea României la spaţiul Schengen va limita vizele
Aderarea României la spaţiul Schengen va limita vizele România se pregăteşte să adere la Spaţiul Schengen, care este o procedură complicată ce impune anumite limite privind accesul cetăţenilor străini în România, a declarat preşedintele comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor, Attila Korodi, comunică azi.md.

Aceste declaraţii în au fost făcute în cadrul discuţiilor cu partea moldovenească în ce priveşte posibilitatea de anulare a actualelor cerinţe impuse cetăţenilor moldoveni ca să prezinte dovada unui cont bancar de cel puţin 500 de euro, la solicitarea vizei române.
În acelaşi context Korodi, el a menţionat că anumite posibilităţi în acest sens ar putea să apară după începerea dialogului Chişinăului cu Bruxellesul privind facilitarea regimului de vize cu UE.

Preşedintele comisiei pentru politică externă din Camera deputaţilor, a ezitat să precizeze dacă după acea dialog va fi exclusă cerinţa respectivă.

Igor Corman, preşedintele comisiei pentru politică externă şi integrare europeană din legislativul de la Chişinău, a menţionat că în prezent se caută soluţii pentru soluţionarea acestei probleme, menţionând că aceasta ţine de relaţia Bucureştiului cu Bruxellesul. Una din soluţii, potrivit lui Corman ar putea fi declaraţia pe propria răspundere privind deţinerea acestei sume.

Ambii oficiali s-au arătat satisfăcuţi de nivelul relaţiilor parlamentare dintre cele două state, afirmând o serie de vizite şi întrevederi preconizate în viitorul apropiat, inclusiv o vizită la Bucureşti a membrilor comisiei parlamentare pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, precum şi vizita oficială a preşedintelui parlamentului, Mihai Ghimpu, preconizată pentru sfârşitul lunii aprilie.

Sursa: www.jurnal.md

  
Vizualizări: 1919 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Inregistrare | Intra ]