Marţi, 20-Feb-2018, 10:31 AM
Bine ai venit Oaspete |
Meniu
Logare
Autentificare:
Parola:
Publicitate

Pagina Principala » 2010 » Iulie » 9 » Astăzi, la Bălți și Cahul, vor fi inaugurate Consulatele Generale ale României
11:44 PM
Astăzi, la Bălți și Cahul, vor fi inaugurate Consulatele Generale ale României
Astăzi, la Bălți și Cahul, vor fi inaugurate Consulatele Generale ale României “Cele două noi consulate reprezintă prima prezenţă în Republica Moldova a unui stat membru UE dincolo de Chişinău. Această reuşită majoră a fost posibilă datorită bunei colaborări cu autorităţile de la Chişinău. Necesitatea deschiderii acestora a devenit tot mai evidentă, în special după intrarea în vigoare a Acordului privind micul trafic de frontieră încheiat cu Republica Moldova”, a declarat ministrul Afacerilor Externe a României, Teodor Baconschi.

Baconschi va participa, azi 9 iulie, alături de Iurie Leancă, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, la ceremonia de la Bălţi, iar Secretarul General al MAE, Robert Cazanciuc, va deschide misiunea de la Cahul împreună cu omologul său moldovean, Mihai Căpăţână.

La evenimente vor participa și reprezentanţi ai autorităţilor locale precum şi membri ai corpului consular şi diplomatic român şi din Republica Moldova.

Menționăm că oficiile consulare de la Cahul şi Bălţi vor oferi întreaga gamă de servicii consulare. Totodată, pentru a veni în ajutorul cetăţenilor români care au nevoie de asistenţă şi sprijin legal, dar şi cetăţenilor din Republica Moldova care solicită servicii consulare, odată cu deschiderea celor două consulate generale vor fi introduse facilităţi de plată a taxelor consulare prin sistemul bancar. Activitatea celor două consulate se va desfăşura în spaţii amenajate la standarde Schengen, pentru asigurarea unor condiţii moderne de primire şi acomodare a solicitanţilor de viză.

  
Vizualizări: 1501 | Added by: admin | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Inregistrare | Intra ]