Vineri, 15-Dec-2017, 10:53 AM
Bine ai venit Oaspete |
Meniu
Logare
Autentificare:
Parola:
Publicitate

Pagina Principala » 2010 » Iulie » 17 » Cetăţenie română, pentru trai în Bulgaria
6:34 PM
Cetăţenie română, pentru trai în Bulgaria
Cetăţenie română, pentru trai în Bulgaria Sunt cazuri în care unii reprezentanţi ai comunităţiii bulgare din Republica Moldova au aşteptat trei-patru ani să primească cetăţenie bulgară şi, după ce acest lucru nu s-a întâmplat, au aplicat pentru paşapoarte româneşti cu care s-au stablit în Bulgaria, a declarat sâmbătă Bojidar Dimitrov, ministru fără portofoliu, responsabil pentru bulgarii din pretutindeni.

Dimitrov a spus pentru agenţia sofiotă Focus că deşi începând cu acest an procedurile de obţinere a cetăţeniei bulgare s-au accelerat, administraţia încă soluţionează aplicaţiile depuse în anul 2006.

În dorinţa de a se muta în Bulgaria, unii reprezentanţi ai minorităţii bulgare din R. Moldova sunt nevoiţi să ceară cetăţenia română. România, ca şi Bulgaria, este ţară membră a Uniunii Europene şi nu este nici o problemă să te stabileşti în Bulgaria dacă ai un paşaport românesc, poţi să-ţi cumperi casă, să te angajezi, a spus Dimitrov.

Un locuitor al Republicii Moldova poate obţine cetăţenia română în cinci luni. Din păcate, acest fapt face ca mulţi bulgari din Moldova să ceară şi ei cetăţenia română pentru a putea călători liber în Uniunea Europeană, a adăugat ministrul.

Sursa: jurnal.md

  
Vizualizări: 1692 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Inregistrare | Intra ]