Joi, 22-Feb-2018, 5:59 PM
Bine ai venit Oaspete |
Meniu
Logare
Autentificare:
Parola:
Publicitate

Pagina Principala » 2010 » Aprilie » 27 » Declaraţie cu textul unui Acord între România şi Moldova
10:33 AM
Declaraţie cu textul unui Acord între România şi Moldova
Declaraţie cu textul unui Acord între România şi Moldova Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu şi preşedintele României, Traian Băsescu, nu vor semna la Bucureşti Acordul privind frontiera, ci o Declaraţie privind parteneriatul strategic şi integrare europeană. „Încă nu putem să semnăm Acordul, aşa cum s-a convenit anterior, dar va fi semnată această Declaraţie, care conţine textul din Acord”, a declarat Mihai Ghimpu, în cadrul unei emisiuni televizate.

Ghimpu nu a vrut să ofere mai multe detalii la acest subiect, dar potrivit unor surse, semnarea acestui Acord nu are rost, pentru că Alianţa pentru Integrare Europeană nu a ajuns la un numitor comun în ceea ce priveşte această problemă şi nu va putea fi ratificat în Parlament.

„Declaraţia pe care o voi semna cu preşedintele Băsescu are acelaşi conţinut ca şi Acordul. Ulterior, Guvernele celor două ţări vor semna un proces verbal de implementare a Declaraţiei”, a spus Ghimpu.

De asemenea, Ghimpu a precizat că în cadrul vizitei sale la Bucureşti vor fi semnate mai multe acorduri de colaborare între ministerele din Republica Moldova şi România.

De menţionat că în perioada 27-28 aprilie curent, preşedintele interimar Mihai Ghimpu, dar şi mai mulţi miniştri moldoveni întreprind o vizită de lucru la Bucureşti.

  
Vizualizări: 1703 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Inregistrare | Intra ]