Vineri, 19-Ian-2018, 6:28 AM
Bine ai venit Oaspete |
Meniu
Logare
Autentificare:
Parola:
Publicitate

Pagina Principala » 2010 » Aprilie » 28 » Ghimpu a cerut respectarea termenului de obţinere a cetăţeniei române
12:39 PM
Ghimpu a cerut respectarea termenului de obţinere a cetăţeniei române
Ghimpu a cerut respectarea termenului de obţinere a cetăţeniei române Preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, a solicitat deputaţilor şi senatorilor români să verifice informaţia, care se referă la modificarea condiţiilor de acordare a cetăţeniei române, prin excluderea sintagmei „de îndată”, ceea ce ar putea duce la nerespectarea termenului de cinci luni pentru acordarea acesteia.

„Au fost deschise birourile teritoriale ale Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie la Iaşi, Timişoara, Galaţi, Suceava şi Cluj – Napoca. În acest fel cetăţenii Republicii Moldova pot depune mai uşor dosarele pentru redobândirea cetăţeniei române. Vă mulţumim pentru acest lucru, dar solicităm să fie respectat termenul de cinci luni şi să fie soluţionate cât mai curând toate dosarele acumulate anterior anului 2009. De asemenea, aş ruga să verificaţi informaţia dacă au fost modificate din nou condiţiile de acordare a cetăţeniei prin excluderea din lege a sintagmei „de îndată”, ceea ce ar putea conduce la nerespectarea termenului de 5 luni”, a menţionat Mihai Ghimpu, în discursul său către parlamentarii români.

De asemenea, Ghimpu s-a referit şi la extinderea termenului de valabilitate a vizelor pentru moldoveni şi excluderea dovezii de posesie a 500 de euro. „Ar fi incorect din partea mea dacă nu v-aş transmite dorinţa cetăţenilor Republicii Moldova. Din 2011 România va adera la spaţiul Shengen, de aceea cred că ar fi bine ca împreună să examinăm extinderea termenului de valabilitate a vizelor până la cinci ani pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova, precum şi excluderea dovezii de posesie a 500 de euro şi scutirea de invitaţia notarială obligatorie la perfectarea vizelor româneşti pentru cetăţenii noştri”, a declarat Ghimpu, care a făcut şi o precizare: „Eu, în general, sunt împotriva vizelor”.


Sursa: jurnal.md


  
Vizualizări: 2081 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
0   Spam
1 adrian   (16-Mai-2010 7:47 PM)
Am depus dosarul la 02 iunie 2009 si nu stiu pina la moment macar ce numar de dosar am.Cine ma poate ajuta?De unde pot afla vre-o informatie?Multumesc anticipat.

Only registered users can add comments.
[ Inregistrare | Intra ]