Miercuri, 17-Ian-2018, 0:24 AM
Bine ai venit Oaspete |
Meniu
Logare
Autentificare:
Parola:
Publicitate

Pagina Principala » 2010 » Ianuarie » 27 » Ghimpu către Băsescu: „Dvs., dle președinte, sunteți omul de suflet al multor români din R. Moldova”
10:42 AM
Ghimpu către Băsescu: „Dvs., dle președinte, sunteți omul de suflet al multor români din R. Moldova”
Ghimpu către Băsescu: „Dvs., dle președinte, sunteți omul de suflet al multor români din R. Moldova” „Dvs., dle președinte Traian Băsescu, sunteți omul de suflet al multor români din R. Moldova (aluzie la o declarație anterioară a președintelui român - n. red.).” Declarația aparține președintelui interimar Mihai Ghimpu, adresată președintelui României Traian Băsescu în cuvântul de deschidere a întrunirii delegațiilor oficiale ale R. Moldova și României.

Ca răspuns, Traian Băsescu a declarat că „obiectivul major al României este integrarea europeană a R. Moldova, care a fost convingătoare la Bruxelles. Parteneriatul nostru cu R. Moldova va fi apropiat pentru apropierea de UE. Acolo ne este locul.”

Mihai Ghimpu a mai declarat anterior că își dorește „ca toți cetățenii moldoveni să poată circula liber în România și, ulterior, aceste prevederi să se extindă pe tot teritoriul UE”.

Traian Băsescu a replicat că „e important să acționăm în limitele normelor europene„ și că „e cazul să ne bucurăm de prevederile Acordului privind micului trafic la frontieră”.

Sursa: unimedia.md


  
Vizualizări: 1771 | Added by: admin | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Inregistrare | Intra ]