Vineri, 23-Feb-2018, 7:20 PM
Bine ai venit Oaspete |
Meniu
Logare
Autentificare:
Parola:
Publicitate

Pagina Principala » 2010 » Ianuarie » 23 » Guvernul României a infiinţat Agenţia Naţională de Cetăţenie, care va procesa dosarele de redobândire a cetăţeniei române în maximum 5 luni
2:18 PM
Guvernul României a infiinţat Agenţia Naţională de Cetăţenie, care va procesa dosarele de redobândire a cetăţeniei române în maximum 5 luni
Guvernul României a infiinţat Agenţia Naţională de Cetăţenie, care va procesa dosarele de redobândire a cetăţeniei române în maximum 5 luni Guvernul a aprobat reorganizarea Direcţiei Cetăţenie, începând din 2010. Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, un memorandum prin care Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti (MJLC) a propus reorganizarea Direcţiei Cetăţenie prin transformarea acesteia, începând cu anul 2010, în Agenţia Naţională de Cetăţenie, aflată în coordonarea directă a MJLC.

Propunerea are în vedere decongestionarea activităţii Direcţiei Cetăţenie, în condiţiile în care capacitatea administrativă a acestei direcţii nu a putut creşte corespunzător, din cauza constrângerilor legislative şi bugetare, se arată într-un comunicat al MJLC remis miercuri Agenţiei NewsIn.

Prin această măsură, se urmăreşte ca dosarele de redobândire a cetăţeniei române să fie preluate mai rapid şi procesate într-un termen de maximum 5 luni, se precizează în comunicat. În acest fel, solicitanţii nu vor mai fi puşi în situaţia de a aştepta lungi perioade de timp pentru a depune dosarele de acordare/redobândire a cetăţeniei române şi de a primi un răspuns într-un termen rezonabil, potrivit Ministerului Justiţiei.

În comunicatul MJLC se mai arată că Direcţia Cetăţenie va fi reorganizată atât sub aspectul personalului şi atribuţiilor, cât şi al bugetării, noua structură având posibilitatea de a-şi desfăşura activitatea în mod descentralizat, urmând a fi înfiinţate birouri teritoritoriale, în special în judeţele de la graniţa de est.
MJLC şi MAE vor încheia protocoale de colaborare privind procedura de preluare, înregistrare şi verificare a dosarelor de cetăţenie, iar pentru eficientizarea modului de lucru, Ministerul Justiţiei va propune măsuri concrete de îmbunătăţire a cadrului legislativ existent.
Sursa: NewsIn

  
Vizualizări: 3189 | Added by: admin | Rating: 5.0/3
Total comments: 1
0   Spam
1 hk   (30-Ian-2010 2:24 PM)
angry angry angry angry angry angry angry javascript:

Only registered users can add comments.
[ Inregistrare | Intra ]