Joi, 22-Feb-2018, 12:02 PM
Bine ai venit Oaspete |
Meniu
Logare
Autentificare:
Parola:
Publicitate

Pagina Principala » 2010 » Martie » 24 » Jose Manuel Barosso către Vlad Filat: Dacă luaţi deciziile corect, drumul spre integrarea europeană va fi mai rapid
12:06 PM
Jose Manuel Barosso către Vlad Filat: Dacă luaţi deciziile corect, drumul spre integrarea europeană va fi mai rapid
Jose Manuel Barosso către Vlad Filat: Dacă luaţi deciziile corect, drumul spre integrarea europeană va fi mai rapid Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Jose Manuel Barosso, Preşedintele Comisiei Europene. În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte ce ţin de relaţiile moldo-comunitare, dar şi de situaţia internă din Republica Moldova, relatează MOLDPRES cu referire la serviciul de presă al Guvernului.

Jose Manuel Barosso a salutat angajamentul ferm al Guvernului de la Chişinău de a promova reformele democratice şi de a implementa standardele europene. Dînsul a menţionat în context că-i place denumirea coaliţiei de guvernămînt - Alianţa pentru Integrare Europeană.
Oficialul a reconfirmat angajamentul Uniunii Europene de a consolida relaţiile cu Republica Moldova şi a spus că în colaborarea bilaterală s-a înregistrat un progres evident odată cu schimbarea guvernării la Chişinău.

Jose Manuel Barosso a apreciat drept o reuşită demararea negocierilor pe marginea Acordului de asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi a Acordului de comerţ liber şi aprofundat, dar şi dialogul dintre UE şi RM în domeniul drepturilor omului.

Oficialul european a menţionat şi reuşita misiunii de evaluare a Uniunii Europene în Republica Moldova privind începerea negocierilor pe marginea liberalizării regimului de vize.

Preşedintele Comisiei Europene a spus că în prezent se acţionează astfel ca dialogul privind liberalizarea regimului de vize să demareze la Bruxelles pe data de 15 iunie 2010.
Oficial a menţionat că este important ca Moldova să lucreze la implementarea reformelor interne necesare, care vor accelera procesul de liberalizare a regimului de vize.

"Dacă luaţi deciziile corecte şi acţionaţi cu determinare, drumul spre integrarea europeană va fi mai rapid", a declarat Jose Manuel Barosso.

Jose Manuel Barosso s-a referit şi la reforma constituţională din Republica Moldova şi a menţionat în context că dezbaterile la această temă sînt foarte importante, iar sugestiile Comisiei de la Veneţia sînt o ieşire din situaţie. "Noi aşteptăm ca Moldova să implementeze recomandările Comisiei de la Veneţia", a spus oficialul.

Preşedintele Comisiei Europene a apreciat succesele Guvernului de la Chişinău în domeniul economic, menţionînd faptul că Republica Moldova a reuşit să obţină rapid semnarea unui Acord cu Fondul Monetar Internaţional. În context, s-a subliniat şi majorarea asistenţei pe care UE o va acorda RM începînd cu acest an. În următorii trei ani, asistenţa UE pentru Moldova va spori cu 80 la sută.

Prim-ministrul Vlad Filat a mulţumit Uniunii Europene pentru suportul constant acordat Republicii Moldova şi a reconfirmat angajamentul ferm al Guvernului de a aprofunda relaţiile cu UE.

Premierul a menţionat că Guvernul va promova şi în continuare reformele democratice şi cursul de integrare europeană.

Vlad Filat a apreciat rolul important al misiunii EUBAM în Republica Moldova, subliniind şi rolul UE în general în procesul de soluţionare a problemei transnistrene.

Premierul s-a referit şi la evoluţiile în relaţiile moldo-comunitare în ultimele luni, menţionînd demararea negocierilor pe marginea Acordului de Asociere, dar şi pe marginea liberalizării regimului de vize. Prim-ministrul a precizat că pentru Republica Moldova este foarte importantă liberalizarea regimului de vize, efectele benefice urmînd să le resimtă cetăţenii.

Vlad Filat l-a informat pe Jose Manuel Barosso despre situaţia din Republica Moldova, referindu-se şi la evenimentele legate de reforma constituţională. Premierul a menţionat că se va acţiona în conformitate cu recomandările partenerilor externi, susţinerea cărora este una extrem de importantă.

"Noi vom acţiona în strictă conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneţia", a spus Prim-ministrul.

Vlad Filat l-a felicitat pe Jose Manuel Barosso cu ocazia zilei de naştere. Preşedintele Comisiei Europene a împlinit astăzi 54 de ani.

Sursa: www.hotnews.md

  
Vizualizări: 1746 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 2
0   Spam
1 cipdeil   (24-Mar-2010 2:01 PM)
applause applause applause

0   Spam
2 vne_zacona   (24-Mar-2010 3:08 PM)
barbarian applause applause applause

Only registered users can add comments.
[ Inregistrare | Intra ]