Miercuri, 17-Ian-2018, 3:51 AM
Bine ai venit Oaspete |
Meniu
Logare
Autentificare:
Parola:
Publicitate

Pagina Principala » 2010 » Martie » 21 » Mai multe burse pentru moldoveni
11:47 AM
Mai multe burse pentru moldoveni
Mai multe burse pentru moldoveni Un acord între România şi Republica Moldova a fost pus la punct între ministerele învăţământului din cele două ţări.
Ministerele educaţiei din România şi Republica Moldova vor semna un protocol care să vizeze dezvoltarea cooperării dintre cele două state în domeniul învăţământului, a declarat ministrul educatiei Daniel Funeriu.
Se urmăreşte, în principal, creşterea numărului de burse pentru studenţii moldoveni în ţara noastră.

În prezent, bursa acordată de statul român studenţilor de peste Prut este de 65 de euro, la care se adaugă taxa de şcolarizare şi cazarea. Pentru elevi, bursa este de 50 de euro.

Ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat că vor fi reluate demersurile privind modificarea şi completarea acordurilor interguvernamentale, în vederea recunoaşterii reciproce a diplomelor, certificatelor şi titlurilor ştiinţifice acordate de instituţiile de învăţământ acreditate din cele două ţări.

"Sunt convins că este începutul unei lungi prietenii între ministerele noastre.

"Am discutat despre bursele pentru elevi şi studenţi din Republica Moldova, despre posibilitatea alocării a 2.000 de locuri în taberele din România, colaborare la nivel universitar şi, nu în ultimul rând, să găsim cea mai bună formulă pentru ca diplomele din Republica Moldova, respectiv cele din România să fie recunoscute mutual în Republica Moldova, respectiv România", a declarat ministrul român al educaţiei, Daniel Funeriu.

La rândul său, ministrul educaţiei din Republica Moldova, Leonid Bujor, şi-a exprimat speranţa de majorare a numărului de burse destinate elevilor şi studenţilor din Republica Moldova care vor studia în România, dar şi de realizare a unor proiecte educaţionale comune destinate localităţilor rurale din Republica Moldova.

"În ultimii şase ani, între Ministerul Educaţiei de la Chişinău şi ministerul de resort de la Bucureşti n-au fost semnate protocoale de colaborare, lucru datorat faptului că fosta guvernare din Republica Moldova a considerat de cuviinţă că relaţiile dintre România şi Republica Moldova în domeniul învăţământului nu sunt prioritare.

"Sper foarte mult că numărul tinerilor elevi, studenţi din Republica Moldova care îşi vor face studiile în România va fi în creştere. Aşa cum a declarat domnul Băsescu în timpul vizitei sale la Chişinău, vom examina posibilitatea realizării anumitor proiecte, în special în localităţile rurale din Republica Moldova", a declarat ministrul educaţiei din Republica Moldova Leonid Bujor.

În România studiază aproximativ 14.000 de elevi şi studenţi proveniţi din Republica Moldova.

Autor: Radio România Actualităţi
Sursa: voceabasarabiei.net

  
Vizualizări: 2222 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 3
0   Spam
1 eu   (28-Iul-2010 5:11 PM)
sad sad sad sad sad sad sad

0   Spam
2 eu   (28-Iul-2010 5:12 PM)
surprised surprised surprised surprised surprised surprised surprised surprised surprised surprised surprised surprised surprised biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin surprised surprised surprised surprised surprised surprised surprised surprised surprised surprised surprised surprised surprised surprised

0   Spam
3 Natasha   (02-Noi-2010 9:36 PM)
:-D:-D:-D;-)

Only registered users can add comments.
[ Inregistrare | Intra ]