Marţi, 20-Feb-2018, 4:21 PM
Bine ai venit Oaspete |
Meniu
Logare
Autentificare:
Parola:
Publicitate

Pagina Principala » 2013 » Martie » 31 » Moldovenii ar putea deveni automat cetăţeni români
1:17 PM
Moldovenii ar putea deveni automat cetăţeni români
Moldovenii ar putea deveni automat cetăţeni români Deputatul român, Ovidiu Iane a elaborat un amendament la Constituția României care presupune ca toți cetățeni ai Republicii Moldova să devină automat și cetățeni ai României. Declarația în acest sens a fost făcută de Iane pentru publicația Kommersant.md, menționând totodată că modificarea în cauză va fi în curând prezentată Parlamentului român.
Potrivit deputatului, proiectului de lege va permite cetățenilor moldoveni să evite procesul lung de recuperare a cetățeniei române. De asemenea, Iane a declarat că colegii săi din parlament pregătesc pachetul de amendamente la Constituția României, pentru ca în toamna anului 2013 să fie organizat un referendum cu privire la o nouă versiune a legii fundamentale a țării.

„Nu știu dacă va fi acceptată, dar trebuie să o fac, pentru că sunt un patriot al țării mele, dar și a Republicii Moldova”, a explicat deputatul român.

Deocamdată, spune sursa, un grup de parlamentari români au înregistrat un proiect de lege care prevede diminuarea taxei consulare pentru cetățenii Republicii Moldova și taxei pentru acte ce confirmă identitatea. „Ne propunem să reducem aceste comisioane cu până la 90 la sută. Este vorba despre certificatul de naștere, cartea de identitate și pașaport”, a spus Iane.
  
Vizualizări: 2915 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 2
0   Spam
1 vieru   (02-Apr-2013 11:12 PM)
Nu cred că această modificare a Constitutiei va fi adoptată de parlamentul român! Ne mai vorbind de reactia UE si a Marii Britanie de exemplu!

0   Spam
2 tatianasc   (03-Apr-2013 5:42 PM)
ar fi bine sa fie asa cum se scrie ,,,,ca tare multi bani mai dam noi pe ceia ce deja ne apartine...speram ..

Only registered users can add comments.
[ Inregistrare | Intra ]