Vineri, 23-Feb-2018, 1:25 PM
Bine ai venit Oaspete |
Meniu
Logare
Autentificare:
Parola:
Publicitate

Pagina Principala » 2010 » Martie » 26 » Oficiile stării civile nu vor mai acorda acte în regim de urgenţă
2:15 PM
Oficiile stării civile nu vor mai acorda acte în regim de urgenţă
Oficiile stării civile nu vor mai acorda acte în regim de urgenţă Oficiile stării civile din Republica Moldova nu vor mai acorda extrase ale unor acte în regim de urgenţă, începând de luni, 29 martie 2010. Un Ordin în acest sens va fi semnat astăzi de ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase.

„Ceea ce se face acum la Oficiile stării civile reprezintă o problemă acută. Cineva a lansat un zvon că actele pentru redobândirea cetăţenii române vor fi recepţionate până la 31 martie curent şi de aceea ne confruntăm cu această isterie. Chiar am solicitat Ambasadei României să remită un comunicat şi să infirme aceste zvonuri”, a spus Tănase.

Acesta a menţionat că angajaţii Oficiilor de stare civilă pot să proceseze doar 500 de acte pe zi şi nu cu miile. „Aceste oficii au fost programate să activeze în regim normal de lucru. Adică să emită certificate de naştere, de căsătorie şi de deces. Astfel, nu putem să facem faţă la 1000 de solicitări pe zi, chiar dacă programul de lucru a fost extins. Acum câteva zile doi angajaţi au fost luaţi cu ambulanţa din cauza stresului şi a condiţiilor de lucru”, a precizat ministrul Justiţiei.

Oficialul a mai adăugat că lumea nu ar trebui să cheltuiască o groază de bani pentru a obţine actele de care are nevoie în regim de urgenţă. „Nu cred că este normal acest lucru, iar din acest motiv voi remite un Ordin prin care voi interzice eliberarea actelor în regim de urgenţă”, a conchis Tănase.

sursa: jurnal.md

  
Vizualizări: 2117 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
0   Spam
1 noidoi   (26-Mar-2010 2:28 PM)
normaaaal...

Only registered users can add comments.
[ Inregistrare | Intra ]