Joi, 22-Feb-2018, 6:02 PM
Bine ai venit Oaspete |
Meniu
Logare
Autentificare:
Parola:
Publicitate

Pagina Principala » 2011 » Ianuarie » 16 » Oracolul prorus de la Bucuresti incearca iar sa faca jocuri la Chisinau
4:36 PM
Oracolul prorus de la Bucuresti incearca iar sa faca jocuri la Chisinau
Oracolul prorus de la Bucuresti incearca iar sa faca jocuri la Chisinau Cosmin Guşă, care spune că este prieten foarte bun cu Vlad Plahotniuc şi Marian Lupu, insistă că premierul Vlad Filat are dosare deschise în România şi în acelaşi timp îl laudă pe controversatul om de afaceri, care ocupă funcţia de prim-vicepreşedinte al Legislativului din Republica Moldova, scrie jurnal.md, preluat de Romanian Global News.

„Sunt în stare să fac orice dacă se demonstrează că nu am avut dreptate în privinţa dosarelor de contrabandă cu ţigări, care sunt deschise în România pe numele lui Vlad Filat", a declarat aseară Cosmin Guşă în cadrul emisiunii „Chestiunea Zile" de la Jurnal TV.

În acelaşi timp, strategul din România a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Plahotniuc. „Vlad Plahotniuc nu are dosare penale şi nu a venit în Parlament pentru imunitate. De asemenea, nu avea nevoie de statut politic ca să-i meragă bine în afaceri. Eu cred că el vrea să facă performanţă şi în alt domeniu şi să-şi servească ţara", a spus Guşă.

Acesta a menţionat că Plahatniuc va fi o mare surpriză în politica moldovenească. „Omul de afaceri Plahotniuc va fi marea surpriză în politica moldovenească", a punctat Guşă, lăsând să se înţeleagă că urmează să se întâmple ceva în ceea ce priveşte activitatea prim-vicepreşedintelui Parlamentului.

Acesta a mai spus că Plahotniuc nu i-a cerut sfaturi atunci când PD negocia cu PCRM, pe de o parte şi cu PLDM-PL pe de altă parte. „Nu mi-a cerut sfaturi, dar eu eram convins că PD nu va face alianţă cu PCRM. Marian Lupu optează pentru axa Moscova - Bruxelles - Bucureşti, dar Vladimir Voronin nu acceptă aşa ceva", a conchis Cosmin Guşă.

Pana si presa rusa spune despre Plahotniuc este agentul de influenta al Moscovei

„Kremlinul a mizat pe o coaliţie dintre PCRM-PD în Republica Moldova. La Chişinău a venit şeful administraţiei prezidenţiale din Rusia, Serghei Narîşkin, care s-a întâlnit cu Vladimir Voronin şi Marian Lupu şi intenţionat l-a ignorat pe Vladimir Filat. Totuşi, Kremlinul a suferit un fiasco geopolitic în această republică din fosta URSS", scrie ziarul rusesc „Moskovskii Komsomoleţ".

Potrivit publicaţiei din Rusia, pentru a forma o alianţă dintre PCRM-PD a lucrat deschis Fondul „Priznanie", care a cheltuit resurse imense.

„Noi am anticipat la finele anului 2010 că Moscova va fi trădată de PD. Nu suntem prea fericiţi că am ghicit, mai ales că de promovarea politicii ruseşti în ţările CSI se ocupă oameni prost informaţi. Nu aş vrea să cred, că în luarea deciziei de a miza pe Lupu au avut un rol important „farmecul discret al oligarhiei moldoveneşti" în persoana finanţatorului PD, actualul prim-vicespeaker Vladimir Plahotniuc şi influenţa lui asupra celor care au avut misiunea de a fi „ochii şi urechile" Moscovei", mai scrie publicaţia.

Autorul materialului admite că a fost clar de la început că Lupu nu este un partener de nădejde pentru Moscova. „El depinde mult de Europa, care nu vrea să admită ca RM să revină sub influenţa Rusiei. Reconstituirea AIE 2 şi Filat în calitate de premier - pe asta mizează Europa. Acum depinde cât timp îi va trebui lui Filat ca să-l „mănânce" pe Lupu, cu tot cu partidul lui şi să devină stăpân al Moldovei", este concluzia enunţată de cei de la „Moskovskii Komsomoleţ".

Autor: rgnpress.ro

  
Vizualizări: 1731 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Inregistrare | Intra ]