Vineri, 15-Dec-2017, 10:55 AM
Bine ai venit Oaspete |
Meniu
Logare
Autentificare:
Parola:
Publicitate

Pagina Principala » 2010 » Februarie » 24 » Permisele de mic trafic vor fi eliberate, gratuit, in decurs de 2 luni
11:04 AM
Permisele de mic trafic vor fi eliberate, gratuit, in decurs de 2 luni
Permisele de mic trafic vor fi eliberate, gratuit, in decurs de 2 luni Permisul de mic trafic va fi eliberat cetatenilor din Republica Moldova, care au domiciliul de cel putin un an de zile intr-o localitate aflata la cel mult 50 kilometri de frontiera, in termen de maximum 60 de zile de la depunerea cererii. O declaratie in acest sens a facut, astazi, ministrul roman de Interne, Vasile Blaga, citat de Mediafax.

Oficialul a amintit ca la 26 februarie va intra in vigoare Acordul pentru micul trafic de frontiera incheiat intre guvernele celor doua tari, iar de aceasta facilitate vor putea beneficia aproximativ 1,25 milioane de cetateni ai Republicii Moldova, cu domiciliul in 361 localitati de frontiera.

Cetatenii moldoveni se vor adresa consulatelor Romaniei din Republica Moldova, iar termenul maxim pana la care partea romana, prin Oficiul Roman de Imigrari, va trebui sa raspunda unei cereri de eliberare a permisului este de 30 zile. In aceeasi limita de timp trebuie sa se incadreze si autoritatile moldovene pentru verificarea datelor solicitantului, iar termenul de eliberare a permiselor de mic trafic nu va putea fi mai mare de 60 de zile.

Vasile Blaga a mai precizat ca a dat deja dispozitii pentru tiparirea primelor 350 de mii de permise, iar pana la aderarea Romaniei la Spatiul Schengen permisele de mic trafic vor fi acordate gratuit, iar ulterior pretul acestora va fi stabilit cu acordul Comisiei Europene.

Acordul de mic trafic la frontiera moldo-romana a fost semnat de catre premierii Vlad Filat si Emil Boc la Bucuresti.

Acordul permite cetatenilor Romaniei si celor ai Republicii Moldova care domiciliaza in localitati situate in proximitatea frontierei dintre cele doua tari, la 30-50 kilometri distanta de linia de frontiera, sa circule in zona similara a statului vecin fara viza, doar cu un permis valabil pe 2-5 ani.

sursa: stireazilei.md

  
Vizualizări: 1884 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 2
+1   Spam
1 -=vadiiik=-   (25-Feb-2010 0:41 AM)
URAAA roll roll roll roll roll

0   Spam
2 Amberly   (26-Oct-2012 3:31 PM)
That's what we've all been waintig for! Great posting!

Only registered users can add comments.
[ Inregistrare | Intra ]