Joi, 22-Feb-2018, 11:53 AM
Bine ai venit Oaspete |
Meniu
Logare
Autentificare:
Parola:
Publicitate

Pagina Principala » 2014 » Februarie » 17 » Presa ucraineană: Tot mai mulți ucraineni vor pașaport moldovenesc
12:30 PM
Presa ucraineană: Tot mai mulți ucraineni vor pașaport moldovenesc
Presa ucraineană: Tot mai mulți ucraineni vor pașaport moldovenesc Mulți ucraineni doresc să-și schimbe cetățenia în favoarea celei moldovenești. Asta pentru că Republica Moldova în curând va obține regimul liberalizat de vize cu Uniunea Europeană. „Obținerea pașaportului moldovenesc costă 5 mii de dolari”, spun anunțurile apărute între timp pe internet, transmite vesti.ua.

Mulți ucraineni s-au bucurat de noutate, în special locuitorii din regiunile de frontieră. Aceștia au de gând să-și schimbe cetățenia Ucrainei pe cea moldovenească.

Internetul s-a umplut cu oferte în acest sens: „Vă ajutăm pentru obținerea pașaportului Republicii Moldova”. Autorii anunțurilor promit că în trei luni în schimbul a 5000 de dolari vor aduna toate documentele necesare. „Pașaportul nu va fi fals, ci unul adevărat. Vă sugerăm să începeți procedura de pe acum, deoarece după intrarea în vigoare a prevederilor regimului fără vize, prețurile ar putea crește. Dacă nu aveți strămoșii moldoveni (pașaportul se eliberează în cazul în care solicitantul cetățeniei deține un certificat de naștere al strămoșilor până în a treia generație) îi vom găsi noi”, asigură unul dintre autorii anunțurilor. „În același timp, dacă nu doriți un pașaport biometric, ci unul obișnuit veți plăti doar 6 mii de hrivne (680 de dolari)”, promite acesta.

Locuitorii din satele de frontieră cu Republica Moldova se gândesc la schimbarea cetățeniei: „Două treimi dintre săteni au rude în Moldova. Tatăl meu este de acolo. Așa că am posibilitatea să obțin cetățenia Republicii Moldova. La asta se gândește o jumătate bună de sat”, spune poștărița satului Țechinovca, Ana Goștanar. Cu toate acestea, femeia nu se grăbește să o facă. „Va intra în vigoare regimul fără vize, apoi vedem. Probabil voi merge în Italia să lucrez în calitate de coafor. Ilegal, desigur. Cum a făcut-o prietena mea din România”, spune Ana.
  
Vizualizări: 719 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Inregistrare | Intra ]