Vineri, 23-Feb-2018, 1:28 PM
Bine ai venit Oaspete |
Meniu
Logare
Autentificare:
Parola:
Publicitate

Pagina Principala » 2010 » Februarie » 21 » Protest la Chişinău: Oamenii cer să nu mai fie nevoiţi să facă dovadă că dispun de 500 de euro, la intrarea în România
10:15 AM
Protest la Chişinău: Oamenii cer să nu mai fie nevoiţi să facă dovadă că dispun de 500 de euro, la intrarea în România
Protest la Chişinău: Oamenii cer să nu mai fie nevoiţi să facă dovadă că dispun de 500 de euro, la intrarea în România Cateva zeci de tineri au protestat pasnic, sambata, in fata Ambasadei Romaniei la Chisinau, impotriva mentinerii, de catre statul roman, a obligativitatii ca cetatenii moldoveni sa faca dovada ca dispun de 500 de euro, la intrarea in Romania, anunta Mediafax. Grupul de initiativa "Spirit Romanesc" si-a exprimat astfel "nemultumirea fata de refuzul senatorilor romani si al Guvernului Boc de a accepta propunerea presedintelui Traian Basescu ce vizeaza anularea necesitatii de a dispune de minim 500 de euro pentru a putea intra in Romania".

Protestul vine dupa ce Senatul de la Bucuresti a respins,  cu 37 de voturi pentru, 33 de voturi impotriva si o abtinere, propunerea legislativa de modificare a OUG 194/2002 privind regimul strainilor in Romania.

Propunerea legislativa, apartinand unui grup de senatori ai PDL, prevedea exceptarea cetatenilor Republicii Moldova de la prevederea din ordonanta referitoare la prezentarea documentelor prin care se face dovada existentei unor mijloace corespunzatoare, atat pentru intretinerea pe perioada sederii pe teritoriul Romaniei, cat si pentru intoarcerea in tara de origine.

Propunerea legislativa a fost trimisa pentru dezbatere Camerei Deputatilor, care este camera decizionala.

sursa: hotnews.ro


  
Vizualizări: 1786 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 2
0   Spam
1 Gregory0405   (21-Feb-2010 11:05 AM)
Sa-mi zica cineva daca stie, de ce acte am nevoie ca sa merg sa iau viza pentru 5 zile ca sa merg la Iasi sa depun dosarul pentru redobandirea cetateniei??? In afara de cei 500 EURO

0   Spam
2 Anatolie   (24-Feb-2010 6:59 PM)
1 Invitatie
2 pasaport
3 certificat de la locul de munca
4 asigurare medicala
5 certificat de la banca
6 rezervare de bilet(daca ai automobil xerox la certificatul de inmatriculare + permis)
7 Multa rabdaresi o zi de chin nui chear asa usor cum spun ei la TV

Only registered users can add comments.
[ Inregistrare | Intra ]