Joi, 22-Feb-2018, 11:59 AM
Bine ai venit Oaspete |
Meniu
Logare
Autentificare:
Parola:
Publicitate

Pagina Principala » 2011 » Aprilie » 17 » S-a lansat “Acțiunea 2012”
4:29 PM
S-a lansat “Acțiunea 2012”
S-a lansat “Acțiunea 2012” Duminică, 17 aprilie 2011, a luat ființă Platforma civică ACȚIUNEA 2012. Platforma este o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.

Numele Platformei își are originea în dorința organizațiilor componente de a acorda prioritate acţiunilor în faţa vorbelor și în împlinirea, pe 16 mai 2012, a 200 de ani de când Principatul Moldovei a fost rupt în două iar partea lui de Răsărit a fost anexată Imperiului Rus.

Aceasta este prima inițiativă care angrenează organizații de pe ambele maluri ale Prutului într-un efort la nivel național. Pe parcursul anilor 2011 și 2012, Platforma Civică Acțiunea 2012 va desfășura campanii și manifestări publice de informare și sensibilizare a întregii populații din cele doua state românești cu obiectivul de a conștientiza necesitatea realizării unității naționale. Campaniile se vor desfășura în majoritatea orașelor din cele două state si vor prelua exemplul de buna practică europeană a reunirii celor doua state germane.

Tot pe 17 aprilie s-a lansat și pagina de web al Platformei: www.actiunea2012.ro, unde vizitatorii vor putea găsi materiale legate de activitățile organizate precum și oportunități de promovare a ideii de reunire a Basarabiei cu România.

sursa: jurnal.md

  
Vizualizări: 1537 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 9
+1   Spam
1 Viorica Pintilie   (17-Apr-2011 7:52 PM)
Dumnezeu să ne ajute!Şi tot El ne va Uni ca să fim Un Popor Român şi O Ţară Română!Şi e nevoie neapărat să treacă Ţara Română la stilul vechi al sărbătorilor religioase, şi numai atunci vom primi Putere de Sus de la Iisus!

+1   Spam
2 cipdeil   (18-Apr-2011 7:54 PM)
100% De acord!!!

+1   Spam
3 Uigres86   (18-Apr-2011 10:38 PM)
Sa dea Domnul!

+1   Spam
4 Streess   (19-Apr-2011 9:01 AM)
Salut. Daca sincer Romania e mai aproape de inima mea decit Russia, dar sa nu uitam ca Republica Moldova e un stat independent... Eu nu sunt de acord cu unirea.

0   Spam
5 caterina   (19-Apr-2011 7:07 PM)
Ma intereseaza doar o singura intrebare, daca va avea loc unirea cum ramine cu rusii din moldova,care nici nu vor sa auda, sa accepte si cu atit mai mult sa vorbeasca limba romana, vor deveni si ei romani ??? doar logic vor avea si ei aceleasi drepturi ca si moldovenii, mie ideea cu pasaportul roman imi place mult mai mult si le multumesc autoritatilor romane pentru posibilitatea care
ne-au oferito.

+1   Spam
6 admin   (19-Apr-2011 8:27 PM)
a vb de unire la momentul actual, mi se pare cel putin absurd... personal recunosc 100% istoria romanilor, limba romana si traditiile romanesti, insa consider ca Rep. Moldova e un stat independet si asa trebuie sa ramana.

0   Spam
7 Viorica Pintilie   (25-Apr-2011 10:14 PM)
Am să încerc să vă răspund domnilor de mai sus: Sreess şi admin.Moldova are nevoie de Unire cu România...şi despre care Stat Independent noi vorbim, cînd ruşii îşi fac lucrul lor murdar în Ţara noastră-Ţara Româna a lui Ştefan! Ruşii sunt ca diavolii...diavolul ne cunoaşte mai bine pe noi şi ştie el cum şi cînd şi unde să ne atace, aşa că, şi ei, deja de ceva timp sunt aici în Ţara noastră, în care nu mai ştim noi basarabenii în ce limbă vorbim, dar ei cunosc bine în ce limbă ei vorbesc....Aşa că, să nu ne dorim noi Împăraţi avînd Ţară deoparte şi Popor peste care să ne dăm stăpîni, căci Mânia Domnului peste cei mîndri , îngîmfaţi, care se dau stăpîni, puternici- Mânia Lui e Mare!

0   Spam
8 Viorica Pintilie   (25-Apr-2011 10:17 PM)
...şi dacă vom continua aşa, să le mai vorbim limba lor în casa noastră, apoi dispariţia Neamului Român din Basarabia e pe calea dispariţiei...aşa că, să fim demni de Neam Român, să ne apărăm tot ce au apărat bravii noştri viteji ai Neamului, care au avut Credinţă tare şi în toate şi pentru toate î-i Mulţumeau lui Dumnezeu, ci nu-şi alăturau lor victoriile, biruinţele, succesul,...nu şi-au dorit fală omenească,deaceea au avut şi mare izbîndă în toate, căci aveau Puteti de Sus...iată ce ne trebuie nouă Fraţi Români basarabeni!Dumnezeu să ne ajute!

0   Spam
9 Jovanny   (06-Mai-2011 5:08 PM)
Vad aici cativa care au creerii spalati. Stalin de acolo din iad cred ca se bucura de asta. Oamenii care au demnitate stiu de la cine provin, si nu-si vor trada propriul popor, indiferent de cat de greu vor fi vremurile. Trebuie sa ne invatam sa stimam limba romana si sa pretuim ca suntem romani. Iar cand vom deveni un stat unic, Romania Mare vom avea numai de castigat.
Basarabia Pamant Romanesc

Only registered users can add comments.
[ Inregistrare | Intra ]