Miercuri, 17-Ian-2018, 0:27 AM
Bine ai venit Oaspete |
Meniu
Logare
Autentificare:
Parola:
Publicitate

Pagina Principala » 2010 » Aprilie » 15 » Salvaţi Prutul de moldoveni!
3:17 PM
Salvaţi Prutul de moldoveni!
Salvaţi Prutul de moldoveni! Nu ştiu cum se întâmplă şi nu ştiu de ce se întâmplă, dar la noi, la moldoveni, orice început bun se termină prost. Pornim dimineaţa din cetate cu drapelele ridicate în sus, învârtoşate a luptă şi biruinţă, şi ne întoarcem seara în cetate cu drapelele în bernă.

Am salutat cu lacrimi în ochi decizia de a scoate sârma ghimpată de la Prut, care tăia Europa în două. Am fost, cu ocazia Paştelui Blajinilor, la Nemţeni, satul copilăriei mele. M-am apropiat cu emoţie de fosta frontieră de sârmă ghimpată, m-am oprit înmărmurit pe malul Prutului. Deşi am visat toată viaţa, nu am crezut că e posibil aşa ceva: Prutul e liber! Când m-am uitat în jur însă, am înţepenit: malul celui mai curat râu din Europa e plin de mormane de gunoaie, sticle de plastic, cutii de vopsea…

Ar fi foarte multe de spus la această temă, aici şi acum mă limitez însă la un singur gând: guvernul care a scos sârma ghimpată de la Prut trebuie să elaboreze de urgenţă un program naţional de salvare a Prutului de incultura acelor moldoveni riverani care cred că sârma ghimpată a fost scoasă pentru ca ei să transforme malul Prutului în gunoişte, iar Prutul însuşi - într-o conductă de evacuare (spre mare) a gunoaielor.

Autor: Constantin Tănase
Sursa: www.timpul.md

  
Vizualizări: 1754 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 2
0   Spam
1 Freya   (15-Apr-2010 8:34 PM)
...sad... cry

0   Spam
2 vv   (15-Apr-2010 11:47 PM)
Cele mai strasnice temeri se adeveresc. Nu oameni - animale.

Only registered users can add comments.
[ Inregistrare | Intra ]