Marţi, 20-Feb-2018, 10:27 AM
Bine ai venit Oaspete |
Meniu
Logare
Autentificare:
Parola:
Publicitate

Pagina Principala » 2010 » Decembrie » 23 » Seniorii Ligii Studentilor taxeaza declaratiile iresponsabile ale lui Crin Antonescu legate de basarabeni
9:42 PM
Seniorii Ligii Studentilor taxeaza declaratiile iresponsabile ale lui Crin Antonescu legate de basarabeni
Seniorii Ligii Studentilor taxeaza declaratiile iresponsabile ale lui Crin Antonescu legate de basarabeni Intr-o declaratie facuta publica, Seniorii Ligii Studentilor, condamna declaratiile presedintelui PNL referitoare la redobandirea cetateniei de catre basarabeni, transmite Romanian Global News.

"Seniorii Ligii Studentilor saluta declaratia din 22 Decembrie 2010 a domnului Crin Antonescu referitoare la reactiile exagerate si gasirea de vinovati in Germania si Franta, pentru intarzierea intrarii Romaniei in spatiul Schengen si nu intai in realitatea bolnava a institutiilor Statului Roman, inclusiv la racilele sistemului judiciar; asta nu explica si nu scuza insa plasarea cetatenilor romani intr-o zona de rang 2 a cetatenilor europeni.

In ceea ce priveste declaratile domnului Antonescu referitoare la acordarea cetateniei "in masa" descendentilor din cetateni romani, cu regret, constatam ca dl Crin Antonescu a pierdut o buna ocazie de a tacea - recidivand in aducerea unei ofense grave celor din Basarabia, care l-au creditat la alegerile prezidentiale cu locul 2 si nu 3, ca in restul circumscriptiilor tarii.

Din respect pentru adevarul istoric, juridic si politic - aratam ca este eronata afirmatia ca (doar) scopuri electorale ar determina acordarea cetateniei romane celor din Basarabia - in conditiile in care totalitatea voturilor de la sectiile de votare din Basarabia a fost de cca 10.000 - adica de dimensiunea unui orasel sau a unei comune mai mari.

In orice regim legal din Romania dupa 1918 si pana in prezent, legea romana a recunoscut un principiu de drept international acela al recunoasterii cetateniei romane pentru descendentii nascuti din cetateni romani. Aceste persoane dobandeau si dobandesc in continuare cetatenia romana prin nastere. Cetatenia romana nu poate fi retrasa celui care a dobandit-o prin nastere, dispune Constitutia Romaniei, si dreptul europena al drepturilor omului o respecta.

Orice istoric si orice jurist, analizand corect, poate constata ca in cazul Basarabenilor si Bucovinenilor, Guvernul Roman are obligatia doar de a le elibera acte de identitate, intrucat cetatenia romana au dobandit-o prin faptul nasterii din cetateni ai Regatului Romaniei.

Au spus-o in anul 1924 Bratienii si Partidul National Liberal, dupa ce au inscris-o in Constitutia Romaniei - si sigur nu mai pot fi astazi contrazisi nici de istorici si nici de politicieni.

A nega acest drept doar pentru lipsa actelor de identitate emise de Republica Socialisa Romania sau de Romania de azi, echivaleaza cu a proceda la fel ca acele "autoritati romane" care au abuzat in trecut, spunand ca MS Regele Mihai I de Romania nu este cetatean roman, sau ca Doru Braia poate fi expulzat din propria-i tara!

De altfel, ne delimitam si de declaratiile privind faptul ca "R.Moldova este o tara care nu e membra a Uniunii Europene", care, spuse de un istoric ne aduc in situatia de a a fi spectatori intr-o zi la faptul ca si Constanta si Ploiestiul ar putea avea rezerve fata de aderarea Romaniei, la UE sau NATO. Or, Chisinaul oficial aspira la re-integrarea europeana si are tot dreptul de a-si alege inclusiv o "modalitate Cuza" de reintegrare, la fel cum reprezentantii Bucurestiului spuneau cu un deceniu in urma ca se considera membri de facto ai NATO si ai UE !

Mai mult, problemele reclamate la frontiera de pe Prut a UE privesc circulatia bunurilor si nu a persoanelor - fiind invocate traficul ilegal de marfuri si bunuri etc.

Este recomandabil, ca toti politicienii, cand mai fac declaratii in aceasta materie - tocmai ca se raporteaza la Germania si la Franta - sa-si consulte mai intai consilierii si, cu atentie, trecutul national !"

  
Vizualizări: 1590 | Added by: admin | Rating: 4.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Inregistrare | Intra ]