Marţi, 20-Feb-2018, 10:28 AM
Bine ai venit Oaspete |
Meniu
Logare
Autentificare:
Parola:
Publicitate

Pagina Principala » 2011 » Ianuarie » 14 » Tratatul dintre România şi Republica Moldova, aprobat
9:45 AM
Tratatul dintre România şi Republica Moldova, aprobat
Tratatul dintre România şi Republica Moldova, aprobat Guvernul a aprobat proiectul de lege de ratificare a Tratatului între România şi Republica Moldova privind regimul frontierei de stat.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, proiectul de lege de ratificare a Tratatului între România şi Republica Moldova privind regimul frontierei de stat, colaborarea şi asistenţa mutuală în probleme de frontieră, anunţă Palatul Victoria. “Tratatul este un document tehnic, care conţine prevederi referitoare la marcarea pe teren a frontierei, reglementarea problemelor referitoare la construirea de obiective comune la frontieră, întreţinerea frontierei, constituirea şi funcţionarea unei Comisii mixte pentru verificarea traseului frontierei de stat şi întreţinerea semnelor de frontieră, modul de folosire a apelor de frontieră, căilor ferate, şoselelor, precum şi a altor instalaţii de comunicaţii care traversează frontiera de stat” a afirmat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi.

Încheierea unui astfel de document bilateral creează cadrul necesar cooperării în probleme de frontieră între autorităţile competente ale celor două părţi, în momentul de faţă colaborarea fiind stânjenită din cauza absenţei unor mecanisme şi proceduri corespunzătoare.

Negocierile în vederea definitivării textului acestui document au fost purtate începând cu anul 2003, şi s-au finalizat prin semnarea Tratatului între România şi Republica Moldova privind regimul frontierei de stat, colaborarea şi asistenţa mutuală în probleme de frontieră, semnat la Bucureşti, la 8 noiembrie 2010, de către ministrul afacerilor externe al României, Teodor Baconschi şi de prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat.

Proiectul de lege va fi transmis spre dezbatere şi adoptare Parlamentului, în procedură de urgenţă.

  
Vizualizări: 1775 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
0   Spam
1 Ramzan   (21-Mar-2012 3:33 PM)
Și Băsescu care se bătea cu pumnul een piept că nu va semna icandoita tratatul de frontieră cu Moldova că astfel ar consfinți pact. R-M.De Filat nici nu mai spun, curvă cu 100000 de fețe.

Only registered users can add comments.
[ Inregistrare | Intra ]