Duminică, 21-Ian-2018, 3:42 AM
Bine ai venit Oaspete |
Meniu
Logare
Autentificare:
Parola:
Publicitate

Pagina Principala » 2010 » Martie » 15 » Unirea Republicii Moldova cu România nu este de actualitate, declară ministrul de Externe al României
12:26 PM
Unirea Republicii Moldova cu România nu este de actualitate, declară ministrul de Externe al României
Unirea Republicii Moldova cu România nu este de actualitate, declară ministrul de Externe al României „Din discuţiile cu partenerii noştri de la Chişinău nu a rezultat ca problema Unirii cu România ar fi de actualitate, nici pentru elita şi nici pentru cea mai mare parte a cetăţenilor Republicii Moldova.” Declarația aparține ministrului de Externe al României, Teodor Baconschi, lansată în cadrul unui interviu.

„Dacă va fi exprimată dorinţa de unire, doar atunci vom putea discuta serios pe marginea acesteia. Este dreptul suveran al cetăţenilor R. Moldova de a decide în aceasta privinţă”, a mai adăugat Baconschi.

„România şi Republica Moldova împărtăşesc un întreg patrimoniu de valori, vorbesc aceeaşi limbă, iar acest fapt reprezintă un avantaj pentru Republica Moldova în efortul său de integrare europeană. Odată cu integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, moment pe care ni-l dorim cât mai apropiat, beneficiile acestui proces vor fi vizibile pentru cetăţenii ambelor state”, a subliniat ministrul de Externe al României.

Teodor Baconschi a precizat că România susţine ferm şi prin acţiuni concrete apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană şi parcursul european al Chişinăului: „E un lucru cert şi definitoriu că Uniunea Europeană reprezintă un spaţiu comun de prosperitate şi de liberă circulaţie”.

sursa: unimedia.md

  
Vizualizări: 1567 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
0   Spam
1 cipdeil   (15-Mar-2010 1:28 PM)
„Dacă va fi exprimată dorinţa de unire, doar atunci vom putea discuta serios pe marginea acesteia.
Inseamna ca se poate,...

Only registered users can add comments.
[ Inregistrare | Intra ]