Miercuri, 17-Ian-2018, 3:57 AM
Bine ai venit Oaspete |
Meniu
Logare
Autentificare:
Parola:
Publicitate

Pagina Principala » 2010 » Septembrie » 30 » Viorel Badea: Din ianuarie 2011 redobandirea cetateniei romane - în maximum 5 luni de la depunerea cererii.
9:48 PM
Viorel Badea: Din ianuarie 2011 redobandirea cetateniei romane - în maximum 5 luni de la depunerea cererii.
Viorel Badea: Din ianuarie 2011 redobandirea cetateniei romane - în maximum 5 luni de la depunerea cererii. Începând cu anul viitor redobândirea cetăţeniei române va fi posibilă în maximum 5 luni. O promisiune în acest sens a făcut la VB, senatorul român Viorel Badea. Potrivit oficialului, până acum România nu a reuşit să ofere cetăţenie în termenii stabiliţi de legislaţie din cauza crizei economice.

Criza, a spus Viorel Badea, nu a permis României să prevadă resurse pentru angajări în instituţiile de stat, inclusiv în cele ce se ocupă de procesarea actelor de redobândire a cetăţeniei. Senatorul român susţine însă că în scurt timp această problemă va fi rezolvată şi că până în luna noiembrie curent, vor fi studiate toate cererile restante.

Badea: "In mod normal in luna noiembrie, noi ar trebui sa terminam toate dosarele restante, inclusive pe cele din anul trecut, dar mai cele ce vin dintre 2004 si 2007. Eu sunt convins ca incepand din ianuarie 2011 vom intra intr-o logica normal si in ceea ce priveste perioada de solutionare a acestor dosare de cetatenie."

Senatorul român Viorel Badea mai spune că autorităţile de la Bucureşti discută în prezent despre simplificarea procedurii de redobândire a cetăţeniei şi că unele modificări la legislaţie în acest sens, ar putea fi adoptate la începutul anului viitor.

Badea: "Eu personal si alti colegi de-ai mei, consideram ca dosarul este prea stufos. Nu consider ca in acest moment cazierul judiciar reprezinta o necessitate pentru obtinerea cetateniei. Cazierul judiciar, dupa parerea mea poate fi adus atunci, cand trebuie sa-ti ridici pasaportul pentru a fi pus la dosarul fiecarui cetatean, pentru ca trebuie sa stim si ce istoric a avut acest cetatean. Dar eu nu cred ca acum e chiar atat de necesar sa se aduca cazierul juducuar pentru ca de multe ori se poate intampla sa se elibereze un cazier, dar datorita intarzierilor institutionale sa trebuiasca sa fie reinoit dupa o perioada si intri intr-un cerc vicios din care uneori nu mai poti iesi."

Senatorul român, Viorel Badea reprezintă în Parlamentul de la Bucureşti românii din Europa şi Asia, iar la începutul anului curent şi-a deschis un Birou parlamentar la Chişinău pentru a consulta cetăţenii în diferite probleme pe care le întâmpină în relaţiile cu România.

Autor: Vitalie Enache
Sursa: www.voceabasarabiei.net


  
Vizualizări: 3410 | Added by: admin | Rating: 0.0/0
Total comments: 6
0   Spam
1 vitaliy215   (01-Oct-2010 10:21 AM)
Hai faceti odata ceva, numai vorbe ci nu fapte

0   Spam
2 andreea   (01-Oct-2010 10:58 AM)
De aceasta data poate sa fie si fapte, cred ca totusi le sta in grija ce o sa se intimple dupa alegerile din noiembrie, si pina la acel moment vor sa reuseasca proceasarea mai multor dosare.

0   Spam
3 dumitru   (07-Oct-2010 4:45 PM)
Nu cred. Eu deja astept un an si jumate

0   Spam
4 mahu lucia   (09-Oct-2010 11:05 AM)
Eu am optinut cetatenia in 2001.Anul acesta a depus si fratele meu.Sper din tot sufletul ca cei care promit ca vor aduce o speranta in sufletele oamenilor,sa se tina de cuvint.Pentru ca din pacate in tara noastra multe se vorbesc si se promit, putine se fac.Daca ar fi ca cei de la putere sa nu se gindeasca doar la buzunarele lor, ci si la saracia oamenilor,pate incetul cu incetu am iesi si noi din mocirla.Va doresc din tot sufletul bafta la cei care au depus pentru cetatenie.

0   Spam
5 cristinuta   (31-Ian-2011 10:52 PM)
eu am depus documentele in septembrie si as dori sa stiu daca pot vedea pe site starea dosarului ca sa nu mai plec pina la romania

0   Spam
6 catmel   (22-Aug-2011 6:01 PM)
eu am depus dosarul meu in septebrie 22.09.2010 si as vrea sa aflu in ce stare e si cnd pot depune juramintul

Only registered users can add comments.
[ Inregistrare | Intra ]